20.09.2023, 15:13 UTC
punkt 4 - ręcznie już się tego nie robi , teraz jest aplikacja www EDHM.ui
|
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
|
|
20.09.2023, 15:13 UTC
punkt 4 - ręcznie już się tego nie robi , teraz jest aplikacja www EDHM.ui
20.09.2023, 16:17 UTC
(20.09.2023, 14:12 UTC)Kilogramus napisał(a): Kilka pytań, bo się gubię w klawiszologii... Próbowałeś shiftem lewym? Chyba tak był przypisany bieg z ustawień podstawowych. Pamiętaj, że szybciej biega się bez wyciągniętej broni, lub z mniejszą bronią. ![]() ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
20.09.2023, 17:51 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.09.2023, 17:57 UTC przez Kilogramus.)
(20.09.2023, 14:40 UTC)Debren napisał(a): A jak juz bedziesz szukac w tych opcjach, to spojrz tez na "hyperjump dethrottle" czy jakos tak - moze uratowac zycie. Spoko, to znam... tyle razy się oko przymknelo w nocy w czasie skoku, że znam to aż za dobrze ![]() (20.09.2023, 15:13 UTC)MAGNUM354 napisał(a): punkt 4 - ręcznie już się tego nie robi , teraz jest aplikacja www EDHM.ui Na razie przetransportowalem się do stolicy i przeszedłem się na nogach po stacji. Po pracy będę patrzyl co i jak mam zrobić żeby wtyczka działała etc... na razie nie mam dostępu do SO więc nie chce mieszać w Bigosie więc akurat czas na dostrojenie maszyny pod siebie
20.09.2023, 18:02 UTC
Dostęp do SO już powinien być z tego co widzę
Welcome home commander.
![]() ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS (20.09.2023, 16:17 UTC)szkodi napisał(a):(20.09.2023, 14:12 UTC)Kilogramus napisał(a): Kilka pytań, bo się gubię w klawiszologii... Próbowałem... z shiftem zaczyna Tip-Topami czlapac... Na stacji nie ma broni wyciągniętej a wlecze się jeszcze wolniej i nawet skoczyć nie mozna, a to chodzenie (bieganie) zmienia się w czlapanie (chodzenie) za każdym razem co wpadniesz w jakaś "dziur" czy najdziesz na" kabel" etc które możnaby było przeskoczyć gdyby nie to że nie można skakać co znaczy że znowu trzeba shift ... no chyba że miałem go trzymać cały czas a mi poprostu zlagowalo ale to jeszcze zobaczę.... w każdym bądź razie chodziło o to żeby nie żyć w tym przekonaniu że szybciej sie nie da a potygodniu przypadkiem coś wcisnąć (jak to pokręcenie kółkiem myszy przy chodzeniu w Star Citizen (które nawiasem mówiąc najwolniejsza prędkość jest podobna jak w Odyssey jak nie może troszeczke wolniejsza, za to najszybsza prędkość chodu jest szybsza niż tu bieganie.... a bieg to jest prawdziwy bieg...No ale mniejsza o wiekszosc... doleciałem do stolicy bez się rozbijania (no i tu przewaga PC nad PS4... sterowanie jest magicznie ciekawsze bo ma się szerszy dostęp do większej ilości tak brakujących przycisków) choć największym wyzwaniem było i tak wyznaczyć trasę mapa układu jest raczej przyjazna, ale w mapie galaktyki... w tym interfejsie się pogubiłem strasznie... trochę się trzeba bedzie przyzwyczaić i można działac... Jak to jest z Bigosem są dwa garnki osobne? Cholewka discorda mam na drugim telefonie zostawiłem w domu. Jutro będę upierdliwy bardziej tam niż na forum ![]() (20.09.2023, 18:02 UTC)szkodi napisał(a): Dostęp do SO już powinien być z tego co widzę o7 Superancko, podziękować. Rano przed snem ( ) będziem dzialac
20.09.2023, 19:01 UTC
Ze wzgledu na Legacy i Live sa teoretycznie 2 rozne galaktyki. My odpuscilismy Legacy, bo kontrolowac to byloby za duzo.
Na samych stacjach nie mozna skakac, bo masz magnetyczne podloze, dzieki ktoremu brak grawitacji trzymasz sie na podlozu. Jak jest w Star Citizenie? Nie wiem, nie gram, inna gra Shift przynajmniej do biegania ja mam ustawiony do trzymania, ale trzeba pamietac ze jestesmy ludzmi, a więc samymi kondycyjnymi dętkami, które po kilku(nastu?) sekundach mają cooldown, bo się męczą.
![]() ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
20.09.2023, 19:12 UTC
jak nie działa shift, to spróbuj alt albo ctrl, to są podstawowe ustawienia dla gier na całym świecie... albo po prostu ustaw jakiś guzik odpowiedzialny za bieganie bo coś czuję że domyślnie w grze nie ma tam nic przypisanego
No i jak Szkodi napisał - trenuj bieganie na planecie od tego bym zaczął...
20.09.2023, 19:30 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.09.2023, 19:38 UTC przez Kilogramus.)
Shift działa,... to bieganie nie działa bo jest wolne jak chód a chód jak czlapanie ale spoko, nie chcę tu narzekać, poprostu spytałem żeby się upewnić że czegoś nie przegapiłem, jakże tym SC throttle assist.
Magnetyczne podłoże w stacji ze sztuczną grawitacja uzyskana przez obrót wokół własnej osi? To ciekawe...a jak można zrobić krok do przodu na magnetycznej podłodze bez odrywania się od niej? ;> Zmęczenie po dwóch krokach to jestem w stanie zrozumieć... wkoncu Kilogramus Maximus nie wzięło się znikąd, tylko jak ja się zmęczę to wciśnij co chcesz, dalej nie pójdę znowu tym samym krokiem ![]() Dobrze że jeść/pić/załatwiać się nie potrzeba w czasie lotu bo wkoncu jesteśmy ludźmi i idąc się odlać do kibla kiedy postać w grze bezpiecznie czekałaby na nas na stacji moglibyśmy znaleźć ja leżąca na podłodze zagłodzona na śmierć w brązowo żółtej kałuży No a o Bigos to mi chodziło o to Odyssey & Horizon czy tu jest spójność, bo Legacy (nawet nie wiedziałem że namieszali aż tak nawet na PC) to sobie można głęboko do czarnej dziury schować. Mój ostatni kontakt z ED był na konsoli, i tam było coś ostro namieszane w Bigosie między Statkami a Nogami więc mam stare dane... rozumiem że to już uspojnione?
20.09.2023, 21:36 UTC
jedna nogfa zawsze jest na podłodze na magnesie
a ty robisz kroki odrywając obie nogi od podłoża ?
20.09.2023, 22:28 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.09.2023, 22:30 UTC przez Kilogramus.)
(20.09.2023, 21:36 UTC)MAGNUM354 napisał(a): jedna nogfa zawsze jest na podłodze na magnesie No i dziękuję da się jednak, czyli skok jest możliwy na magnetycznej podłodze... pomijamy już konieczność magnetycznej podłogi na stacji ze sztuczną grawitacja, gdzie jak się nie mylę pojazdy obsługi poruszają się na gumowych kołach ![]() A ja to spędzam połowę mojego życia z obiema nogami w powietrzu akurat ... jakieś z 80m bedzie
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
|
|
Elite Dangerous w VR | Jaromaz | 21 | 942 |
15.11.2025, 08:12 UTC Ostatni post: Jaromaz |
| Za co lubię Elite | Kyokushin | 11 | 3,818 |
27.09.2025, 20:30 UTC Ostatni post: Jaromaz |
|
|
|
ELITE NA GOG - mega ważna akcja!!! | Mathias Shallowgrave | 11 | 1,423 |
22.08.2025, 05:10 UTC Ostatni post: MAGNUM354 |
| Wiesz, że za dużo grasz w Elite, jeśli... | Mathias Shallowgrave | 130 | 35,284 |
21.08.2025, 17:55 UTC Ostatni post: bahasso |
|
| Informacja ogólna na temat statków zdolnych do efektywnego wykorzystania FSD SCO. | martin sinclair | 1 | 1,002 |
14.07.2024, 09:36 UTC Ostatni post: NietoKT |
|