Przedstaw się
(14.05.2023, 21:09 UTC)Pajk napisał(a):
(14.05.2023, 15:14 UTC)polam napisał(a): Cześć
Marek, rocznik 76. Z zawodu jestem dyrektorem, od zawsze praca w korpo. Dwojka dzieci 20 i 17 lat, prawie odchowane, więc mam więcej czasu na granie w gry.
Od zawsze zafascynowany sci-fi, wychowany na starwars.
W elite zacząłem grać w grudniu 22, zachęcony przez syna jako "gra w kosmosie w oczekiwaniu na starfield".
Początki byly bardzo frustrujące. Po obejrzeniu setek poradników na YT udało się ruszyć z miejsca i usamodzielnić.
Po opanowaniu handlu przyszedł czas na mining, potem eksploracje a obecnie 90% mojej gry to bounty hunting. Combat to ostatnia ranga na drodze do triple elite. Po osiągnięciu end-game-money szukam świeżej motywacji do regularnego logowania się do gry.
O polskiej frakcji dowiedziałem się z poradników na YT już wcześniej, ale czekałem z dołączeniem do TWH na transfer z ps4 na pc. Co się dokonało w tym miesiącu.
Moją stacją macierzystą jest Magnus w EZ  Aquari (11ly od Sol). Teraz czekam na rozkazy z dowództwa TWH i będę latać tam gdzie się najbardziej przydam.
Do zobaczenia w kosmosie!

No właśnie, a wystarczyło ściągnąć instrukcję do gry, wydrukować i przeczytać. Dużo mniej frustrujące by było. Bez tych setek poradników na YT.

Na pewno można było wdrożyć się bardziej optymalnie. Elite to pierwsza gra która wymagała ode mnie takiej inwestycji w poradniki. W wolnej chwili poszukam tej instrukcji. Jestem ciekaw czego nowego się dowiem.
Odpowiedz
Tutaj TELIZ72 sorki że tak ,ale nastąpiła zmiana nicka w ED na Telesfor.Pierwszy jest z Legacy a drugi już docelowy z Horizon Odyssey.Sorki za zamieszanie.
Odpowiedz
Witajcie,

Dziękuję za przyjęcie do grona kadetów. Mam na imię Patryk, nick w grze babciaa. Mam 37 lat, żona, syn i 4 owczarki niemieckie Biggrin Zawodowo aktualnie zajmuję się kopaniem platyny w ED a hobbistycznie służę w Państwowej Straży Pożarnej i między służbami jeżdżę ciężarówką Wink Mam nadzieję że uda mi się przetrwać okres kadeta i będziecie musieli pomęczyć się ze mną trochę dłużej. Do zobaczenia w kosmosie Wink
Odpowiedz
Czołem,
Niedawno dołączyłem do grona Kadetów Husarii i w tym całym ogarnianiu zapomniałem się przedstawić. A więc mam na imię Sylwester (rocznik '89) pochodzę z pod Nowego Sącza. Żonaty, dwójka dzieci. Od 11lat jestem Kierowcą zawodowym (C+E). Lubię motoryzację i mechanikę pojazdową. Do usłyszenia na DC i widzimy się gdzieś w pustce kosmosu gdzie nikt nie usłyszy krzyku naszego wroga.
Odpowiedz
Czołem piloci,
Na imie mam Rafał, ale w kosmosie znają mnie pod nazwą cmdr. HiroJui. Urodziłem się w systemie Sol na planecie Ziemia, w kraju Polska mam tam też syna (12 lat), niestety kobiety nie ma. Obecnie mam 34 lata. Mieszkam niedaleko Poznania, Wronki. Grałem wcześniej na platformie PS4 ale kiedy dowiedziałem się o upadku i zaprzestaniu wspierania konsol, zmieniłem platformę na PC, najpierw STEAM, a teraz kupiłem czysto od developerów. 3 razy można powiedzieć kupiłem grę i 3 podejścia do niej miałem, teraz trochę więcej się angażuje i chciałbym dołączyć do jakiejś organizacji, jestem raczej z natury eksploratorem przy okazji przewożąc towary, lub wykonując misje odzyskiwania ich. Mam nadzieję, że jako kadet spełnię wymogi Latającej Husarii.
Pozdrawiam.
Odpowiedz
Witamy w naszych włościach i służymy wiedzą i doświadczeniem.
[Obrazek: MB0ujCf.png]

ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Odpowiedz
eksploracja, handel ? myślę że znajdziesz tu ludzi o podobnych zainteresowaniach.. szczególnie w środy Smile słowo klucz : HKL i discord Smile
Odpowiedz
Dzień dobry,

Tomek, rocznik 80, kuj-pom, kochający w amigowych latach Frontiera i te godziny spędzone za sterami Panthera.
Obecnie po drugim podejściu wciągnięty na całego w Elite od około 2 tygodni.
Etap - eksploracja
Statek - Diamondback Exp.

Poza kompem RPG(bitewne i fabularne), koty, żona, córka...

Jeszcze raz witam społeczność.
[Obrazek: 427487.jpg]
Odpowiedz
Uszanowanie,

Co do mnie...

Sebastian '89, Warszawa.
Lepiej wychodzi mi słuchanie i czytanie niż mówienie i pisanie, także wielkiej aktywności z mojej strony na forum bym się nie spodziewał.
Winą za mój początek z ED i obecność tutaj powinien być obarczony Rootsrat Wink

Spotkałem się lat temu trochę z poprzednią częścią, ale (nad czym ubolewam) nie byłem w stanie przebić się przez nią. Potem zupełnym przypadkiem trafiłem na YT na kanał wyżej wspomnianego winowajcy, który zakochał mnie w ED, za co należą się podziękowania i dwie taczki roqueforta.

Co do samej gry...

Głównie zajmuję się eksploracją dla Imperium i okazjonalnym polowaniem na wyjętych spod prawa. To ostatnie poskutkowało nie wiedzieć czemu nagrodą za moją głowę tu i tam. Cóż, nie mój problem. Niemniej, więcej satysfakcji od samego słusznego mordowania kryminalistów daje mi plakietka pierwszego postawienia stopy na jakiejś pustej, nudnej  planecie z dala od wszystkiego. Może to nieistotny sukces, ale to MÓJ nieistotny sukces. No.

Cmdr Rolenton,
Wierny sługa Imperium i  Cesarza Arissy Lavigny-Duval.
Niech panuje wiecznie!
Chwała Imperium!
Etc...
Odpowiedz
Witamy serdecznie na pokładzie komandorze o7
[Obrazek: MB0ujCf.png]

ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Odpowiedz