Ranking - pilota mego pracownika
Cześć , być może to pytanie powinno znaleźć się w wątku 'pytania...' ale ów jest ogromny i szczerze mówiąc nie miałem pewności czy nie zginie to czego chcę się dowiedzieć. Mianowicie mam wynajętego pilota :-)  ( pilotkę ) którego/którą chętnie zabieram na misje "szczelania" do innych statków - nie rozumiem tylko jak to jest w jej przypadku z rankingiem. Ona sobie lata w kółko targeta i się tak kąsa z jednej , z drugiej i trzeciej strony ostatecznie statek niszczę ja. Tak czy siak jej ranking rośnie jak szalony w chwili gdy moja kreska progresu nawet nie drgnie... jest jakieś wytłumaczenie/uzasadnienie takiego stanu rzeczy? Dzięki za odpowiedź.
Odpowiedz
KASA
ona to robi dla kasy

widziałeś ile tracisz kasy na poczet tego wynajetego pilota?
dodam jeszcze ze jeśli masz np jeszcze jednego pilota ( który nota bene musi zostać w bazie - bo zabrać możesz jednego ) to ten drugi pilot też swoje przytula Smile
Odpowiedz
Kazdy zestrzelony statek to okreslony exp zalezny od roznicy rang. Do tego jesli masz wyzsza range niz pilot, to pilot kosi wiekszosc tego expa dopoki rangi sie nie wyrownaja - wtedy bedzie po polowie.
Odpowiedz
(20.06.2023, 16:15 UTC)MAGNUM354 napisał(a): KASA
ona to robi dla kasy

dodam jeszcze ze jeśli masz np jeszcze jednego pilota ( który nota bene musi zostać w bazie - bo zabrać możesz jednego ) to ten drugi pilot też swoje przytula Smile

Tak to zauważyłem na początku swojej zabawy.  Zatrudniłem se trzech myśląc że to takie b2b , posadziłem w poczekalni a ja w tym czasie poleciałem se powysadzać skałki w pierścieniach... po paru tygodniach zorientowałem się że te nieroby ciągną odemnie kase przy każdym najdrobniejszym moim przychodzie.  Jak byłem na b2b w takie sytuacji nikt mi nie chciał płacić. Oczywiście wywaliłem ich na bruk Smile i zatrudniłem obecną panią pilotkę Smile niech sie kobita rozwija... pewnie też bierze więcej kasy z każdym jej wzrostem rankingu... ehh takie życie... inflacja.. i takie tam... dzięki  za odp.

(20.06.2023, 16:19 UTC)Debren napisał(a): Kazdy zestrzelony statek to okreslony exp zalezny od roznicy rang. Do tego jesli masz wyzsza range niz pilot, to pilot kosi wiekszosc tego expa dopoki rangi sie nie wyrownaja - wtedy bedzie po polowie.

To rozumiem jak działa , gdzieś na wiki widziałem tę fajną tabelke ze wspolczynikami ale dotyczyla moich sukcesow w walce. Ranga pilota zrownala sie na poziomie expert. Obecnie mam ledwo co drgniete master a moja pilotka konczy juz dangerous. Stad moje pytanie.
Odpowiedz
Zgadles z tym dodatkiem za stopien.
Na pocieszenie - elitarny darmozjad wyszkolony od najnizszego mozliwgo stopnia zjada mniej niz taki wynajety juz na wyzszym.
Odpowiedz
Jedyna sensowna odpowiedź na pytanie "dlaczego ona rozwija się szybciej niż ja" jest taka, że npc potrzebuje mniej expa na rangę, mojemu od zera wskoczyła elita zanim zrobiłem sobie kolejną rangę (i to przed elitą).
A co do kasy...to tylko 10%, ktoś się tym przejmuje w grze, gdzie nie licząc carriera i kilku największych stateczków wszystko da się ogarnąć za 200/300 milionów, a misje potrafią płacić po milion za harmless pirata w cobrze, którego można "doprawić" kilkoma masakrami? Smile
Odpowiedz
ona to robi dla kasy

ktoś się w tej grze kasą przejmuje? ??
co prawda mój elite zarobił już kilka mld ale i tak uważam że warto...
a co do pytania to jedynym wytłumaczeniem jest właśnie dużo mniej potrzebnego expa na rangę?‍♂️
[Obrazek: 299213.jpg]
Odpowiedz
(22.06.2023, 05:46 UTC)Sznur napisał(a):
ona to robi dla kasy

ktoś się w tej grze kasą przejmuje? ??
a co do pytania to jedynym wytłumaczeniem jest właśnie dużo mniej potrzebnego expa na rangę?‍♂️

Dzięki, to rozszerzę trochę pytanie ( dajcie znać jeśli trzeba by było stworzyć osobny wątek ) . Mianowicie wczoraj przez przypadek (  heh jak na staż prawie rok w elite to trochę wstyd się przyznawać ) coś takiego jak gra w teamie. Przez jakieś zacinki kontrolera uruchomiłem szukanie kogoś do swojego statku - zanim się zorientowałem ktoś się dołączył by sterować wyrzutnią... ale mniejsza o to. Po tym zacząłem grzebać i udało mi się podłączyć do kogoś w ramach 'Bounty hunting' - okazało się że mogę polatać sobie jednym z jego myśliwców. Po zakończeniu zabawy pojawia się plansza z wynagrodzeniem lub obciążeniem jeśli się popełniło jakieś przestępstwo podczas gry w teamie. Tam zauważyłem że moja ranga combat była wyższa niż ta która mam podczas normalnej gry ( mam mastera , zaś tam pojawiło się dangerous ). Czy to jest moja błędna interpretacja - czy może jest to w jakiś sposób rozróżniane?
Odpowiedz
(22.06.2023, 07:43 UTC)azzaval napisał(a):
(22.06.2023, 05:46 UTC)Sznur napisał(a): ktoś się w tej grze kasą przejmuje? ??

Dzięki, to rozszerzę trochę pytanie ( dajcie znać jeśli trzeba by było stworzyć osobny wątek ) . Mianowicie wczoraj przez przypadek (  heh jak na staż prawie rok w elite to trochę wstyd się przyznawać ) coś takiego jak gra w teamie. Przez jakieś zacinki kontrolera uruchomiłem szukanie kogoś do swojego statku - zanim się zorientowałem ktoś się dołączył by sterować wyrzutnią... ale mniejsza o to. Po tym zacząłem grzebać i udało mi się podłączyć do kogoś w ramach 'Bounty hunting' - okazało się że mogę polatać sobie jednym z jego myśliwców. Po zakończeniu zabawy pojawia się plansza z wynagrodzeniem lub obciążeniem jeśli się popełniło jakieś przestępstwo podczas gry w teamie. Tam zauważyłem że moja ranga combat była wyższa niż ta która mam podczas normalnej gry ( mam mastera , zaś tam pojawiło się dangerous ). Czy to jest moja błędna interpretacja - czy może jest to w jakiś sposób rozróżniane?
Jest wiele możliwości powstania takiego "błędu": mogłeś nabić rangę w trakcie trwania trybu współpracy, mogło pokazać rangę osoby z którą latałeś... itp: niestety nie jestem w stanie powiedzieć Ci więcej bo musiałbym spotkać Cię w grze, zobaczyć screna z twojego kodeksu lub musiałbyś zaktualizować swój profil na inarze ?
[Obrazek: 299213.jpg]
Odpowiedz