07.05.2023, 09:53 UTC
Możliwości są takie jakie wyznaczysz sobie cele.
|
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
|
|
07.05.2023, 09:53 UTC
Możliwości są takie jakie wyznaczysz sobie cele.
21.05.2023, 13:08 UTC
witam ponownie hej hej...
potrzebuje dorwac (do upgrade fsd) takie produkty jak: -shield emiters, -shielding sensors -high density composites -compound shielding -proprietory composites -imperial shielding i nie wiem gdzie to moge dorwac. czy mozecie mi Bracia podpowiedziec gdzie tego szukac,jak tego szukac i co potrzebuje zeby to zdobyc...bo jak narazie skok na fsd mam jakies 25 ls i nie wszedzie moge doleciec a chcialbym sie wybrac na daleka ekploracje. pozdrawiam
21.05.2023, 13:20 UTC
najbardziej podstawowe informacje to na inarze .
klikasz na daną przeróbkę u odpowiedniego inżyniera ( w tym przypadku na zwiększenie skoku ) i otwiera ci się strona z dokładną rozpiską materiałow potrzebnych na każdym poziomie . w tym momencie, możesz kliknąć na nazwę każdego z tych wymaganych materiałów - i otworzy ci się kolejna strona - a na jej górze przeczytasz co to za materiał i z czego wypada ![]() Jedna rzecz pamiętam wypada z statków transportowych, t7, t9... czyli niewinnych cywilów.. jak ich tłuc zeby nie narobić sobie crime,to już musisz sam wykombinować
21.05.2023, 13:28 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.05.2023, 13:29 UTC przez moscalt.)
Dla materiałów manufactured polecam odwiedzić Dav's Hope.
Układ: HYADES SECTOR DR-V C2-23 Planeta: A 5 Koordy: 44.818, -31.389 Potrzebujesz do tego łazika. Nie ma tam żadnej walki tylko jeździsz dookoła bazy zbierając materiały. Jak zbierzesz wszystko to nie wychodząc z łazika robisz relog (do menu i znowu do gry) i masz kolejny pakiet materiałów porozrzucany po bazie. Jak czegoś ci zabraknie to lecisz do tradera i wymieniasz to co znalazłeś na to co potrzebujesz.
21.05.2023, 13:55 UTC
dobra dzieki wielkie.jutro rano sobie polatam
21.05.2023, 14:08 UTC
Wszystkie wymienione materialy wygladaja mi na manufactured - dav's hope jest jedna z opcji i warto wybrac tam chocby dla lore, jednak znacznie szybciej zbiera sie je w roznego rodzaju emissions. Szczgolnie High Grade Emission w ukladach planetarnych. Collector Limpet Controller i zapas limpetow w ladowni znacznie przyspiesza ich zbieranie, wymiana u material tradera zalatwia problem roznorodnosci... i oprocz wersji typowo grinderskiej z relogami (jedyna opcja w dav's hope) mozna je odwiedzac "przy okazji" w trakcie robienia innych rzeczy, co nie powoduje tak szybkiego wypalenia.
21.05.2023, 15:32 UTC
(21.05.2023, 13:28 UTC)moscalt napisał(a): Dla materiałów manufactured polecam odwiedzić Dav's Hope.Tylko nie narzekać potem, że ta gra to jeden wielki grind . Materiały zdobyć można też normalnie grając (bez relogów): zbierając złom w sygnałach fss, rozwalając inne statki, bądź robiąc misje na stacjach (w ramach wynagrodzenia za nie). Brakujące metariały można wymienić u handlarzy materiałami na niektóruch stacjach (szukaj na Inarze).
21.05.2023, 15:36 UTC
(21.05.2023, 15:32 UTC)FrankDolas napisał(a):(21.05.2023, 13:28 UTC)moscalt napisał(a): Dla materiałów manufactured polecam odwiedzić Dav's Hope.Tylko nie narzekać potem, że ta gra to jeden wielki grind Ja polecam też misje pasażerskie w Robigo. Można w krótkim czasie wyrwać pelno materiałów manufactured i encoded 5 gradeu. Co prawda są to wciąż te same materiały ale potem można je wymienić na inne u handlarza. Dodatkowo sporo kasy wpada czyli przyjemne z pożytecznym. Ja się zastanawiam gdzie można w miarę łatwo zdobyć materiały RAW wyższych gradeów? Jeśli ktoś ma dobre metody, chętnie się zapoznam hehe
21.05.2023, 15:53 UTC
MORAWA - teraz sprawdziłem bo mi coś nie pasowało.. napisałeś że twój skok jest bardzo krótki i nie wszedzie możesz dolecieć ( do Davs Hope raczej na 90% nie dolecisz ) i potrzebujesz materiały do inżymierki.
Nie wiem czy dobrze to zrozumiałem, ale od razu pomyślałem o materiałach do upgradu zasięgu skoku - problem w tym ze materiały które wymieniłeś.. większość z nich nie służy do upgradu na zasięg skoku Sprawdź jeszcze raz czy na pewno tych materiałów szukasz, a jesli tak to z pewnością do innej przeróbki.. która w żaden sposób nie pomoże ci w eksploracji. W zasadzie jedyna sensowna przeróbka FSD - to właśnie zasięg skoku, ale te materiały do tego nie służą, dlatego uważam ze coś źle kliknąłęś na inarze czy innym programie - jeśli jestes tego pewien to... już się zamykam
21.05.2023, 16:00 UTC
(21.05.2023, 15:32 UTC)FrankDolas napisał(a):(21.05.2023, 13:28 UTC)moscalt napisał(a): Dla materiałów manufactured polecam odwiedzić Dav's Hope.Tylko nie narzekać potem, że ta gra to jeden wielki grind Bo to jest jeden wielki grind... ale przyjemny grind (dla mnie). ![]() Zawsze mam coś do zrobienia/zebrania i to mi się podoba w ED. Jest mnóstwo różnych możliwości, żeby zebrać materiały. To już zależy od gracza co sobie wybierze: grind czy zabawę. A co do Dav's Hope to warto jeszcze zaznaczyć jeszcze, że nie ma tam materiałów MG5 (manufactured grade 5). MG5 zdobywa się albo w High Grade Emissions albo z nagród za misje. Żeby znaleźć HGE, który da ci konkretny MG5, to musisz na mapie galaktyki znaleźć układ, który jest pod kontrolą odpowiedniej frakcji i ma odpowiednie stany. Przykładowo dla Imperial Shielding musisz znaleźć mocno zaludniony układ Imperium, w którym nie ma żadnego stanu lub jest tam elekcja. Wszystkie informacje gdzie czego szukać można znaleźć np. właśnie na Inarze. Dodatkowo same HGE są losowe. Mogą, ale nie muszą pojawić się w układzie, który spełnia warunki. A w razie jak Dav's Hope będzie zbyt nudne to jest jeszcze alternatywa w postaci Hot Jupiter w układzie Col 285 Sector RF-C B14-7. Tam już jest walka i można polować na cywili bez obawy, że będziesz za to ścigany. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
|
|
Elite Dangerous w VR | Jaromaz | 21 | 942 |
15.11.2025, 08:12 UTC Ostatni post: Jaromaz |
| Za co lubię Elite | Kyokushin | 11 | 3,818 |
27.09.2025, 20:30 UTC Ostatni post: Jaromaz |
|
|
|
ELITE NA GOG - mega ważna akcja!!! | Mathias Shallowgrave | 11 | 1,425 |
22.08.2025, 05:10 UTC Ostatni post: MAGNUM354 |
| Wiesz, że za dużo grasz w Elite, jeśli... | Mathias Shallowgrave | 130 | 35,288 |
21.08.2025, 17:55 UTC Ostatni post: bahasso |
|
| Informacja ogólna na temat statków zdolnych do efektywnego wykorzystania FSD SCO. | martin sinclair | 1 | 1,002 |
14.07.2024, 09:36 UTC Ostatni post: NietoKT |
|