Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(17.03.2023, 08:42 UTC)Debren napisał(a): Jak sie tlucze piratow bez zamontowanego na statku warranty scanner, to bh sa wystawiane przez frakcje, ktora rzadzi danym ukladem.
Warranty scanner dodaje do puli dodatkowe nagrody wystawiane przez inne frakcje.

Tak wiec, chcac zdobywac BH wystawiane przez winged hussars, trzeba polowac na piratow w systemach kontrolowanych przez husarie - tych, gdzie husaria ma najwyzszy wskaznik influence.

Dzięki! Już się tym zajmuję w takim razie Smile

o7
Odpowiedz
Dodatkowo - najlepiej szukac i farmic piratów w RESach (Resource Extraction Site). Najblzszy taki nasz jest w systemie Gungo, ktory jest na skok od HIP 6854.
[Obrazek: MB0ujCf.png]

ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Odpowiedz
Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie mogę oddać BH Vouchers wystawione przez inne systemy?
Czy bezpiecznie jest je oddać w stacjach kontrolowanych przez WH ?

(17.03.2023, 09:04 UTC)szkodi napisał(a): Dodatkowo - najlepiej szukac i farmic piratów w RESach (Resource Extraction Site). Najblzszy taki nasz jest w systemie Gungo, ktory jest na skok od HIP 6854.

Oooo! właśnie tego mi trzeba było... bo nigdzie nie mogłem się doszukać tego miejsca. Dziękuję!
Odpowiedz
(17.03.2023, 23:20 UTC)KUBAGSL napisał(a): Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie mogę oddać BH Vouchers wystawione przez inne systemy?

Zapewne chodzi Ci o inne frakcje, a nie systemy. Jesli chodzi o inne frakcje i oddawanie bounty voucherów w naszych systemach to jest to mozliwe jesli system NIE jest zamknięty. Jak rozpoznać to czy system jest zamknięty i co to oznacza? Husaria jak inne frakcje posiada swój sposób dbania o wpływy w danym systemie. W większości nasze wpływy ustawione są tak, aby w Sali Odpraw widniały na zielono. Jeśli jednak nazwa systemu jest fioletowa lub czerwona, to sprzedaż voucherów, kartografii, handel czy wykonywanie misji w tym systemie jest zakazana do momentu kiedy pojawią się zadania w tym systemie lub system znowu stanie się otwarty (zielony). Czasem jednak lepiej wrzucić informacje na kanał #gotowanie-bigosu i być moze znajdziemy inny system gdzie te vouchery się przydadzą (wystawiamy wtedy również zadania).

Odpowiedz
(18.03.2023, 00:32 UTC)szkodi napisał(a):
(17.03.2023, 23:20 UTC)KUBAGSL napisał(a): Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie mogę oddać BH Vouchers wystawione przez inne systemy?

Zapewne chodzi Ci o inne frakcje, a nie systemy. Jesli chodzi o inne frakcje i oddawanie bounty voucherów w naszych systemach to jest to mozliwe jesli system NIE jest zamknięty. Jak rozpoznać to czy system jest zamknięty i co to oznacza? Husaria jak inne frakcje posiada swój sposób dbania o wpływy w danym systemie. W większości nasze wpływy ustawione są tak, aby w Sali Odpraw widniały na zielono. Jeśli jednak nazwa systemu jest fioletowa lub czerwona, to sprzedaż voucherów, kartografii, handel czy wykonywanie misji w tym systemie jest zakazana do momentu kiedy pojawią się zadania w tym systemie lub system znowu stanie się otwarty (zielony). Czasem jednak lepiej wrzucić informacje na kanał #gotowanie-bigosu i być moze znajdziemy inny system gdzie te vouchery się przydadzą (wystawiamy wtedy również zadania).

Baaardzo dziękuję!! 

Czy jest jakiś sposób aby sprawdzić ile wykonałem już misji i jakiego typu z Sali Odpraw w ramach obowiązkowej 20tki?
Odpowiedz
Na Sali Odpraw znajduje sie zakładka profil. Tam znajdziesz swoje zadania nieaktywne (te ktore juz sie zakonczyly), oraz zadania aktywne czyli te które zaakceptowałeś, ale jeszcze nie wykonałeś.

Odpowiedz
Czy ktoś może polecić mi jakieś Resource Extraction Site (LOW) ? Już dawno wyleciałem z systemów startowych ale RES High to póki co dla mnie zbyt duże wyzwanie.
Odpowiedz
(19.03.2023, 11:05 UTC)KUBAGSL napisał(a): Czy ktoś może polecić mi jakieś Resource Extraction Site (LOW) ? Już dawno wyleciałem z systemów startowych ale RES High to póki co dla mnie zbyt duże wyzwanie.

Tu masz kiedyś zrobioną przez jednego z Husarzy listę większości "Resów" w systemach Husarskich.
TWH - RES sites - Arkusze Google
 o7-Fly Dangerously
Odpowiedz
Witam, mam pytanie odnosnie misji dla Federation navy by podnieśc sobie range. Czy ktoś się orientuję jak działa mechanizm misji? ( z tego co wiem to jest do tego osobny serwer). 

Mam wrażenie że w każdym systemie jest ich tylko jakaś pula, mimo filmików na YT gdzie najlepiej takie misję robić, pojawiało się ich tylko kilka a po ich wykonaniu mogę robić jeszcze z kolejny dzień normalne misję a dla Navy się już nie pojawiają. Przenoszę się do innego systemu gdzie jest federacja, podnoszę rep. I pojawia się może jedna lub dwie i to po długim czasie, ostatnio 8 h robiłem misję i nie trafiła się ani jedna choć repetucje w frakcjach miałem na 100%.

Dla Empire sprawa wygląda tak samo, chyba że ja coś robię nie tak lub źle misję robię ( kurierskie i tylko dla federacji).
Odpowiedz
Misje dla navy wymagaja odpowiednio wysokiej reputacji w federacji/imperium. Jak masz juz odpowiednia do reputacji range, to kolejne misje nie beda sie pojawiac, dopoki nie wbijesz jej dosyc do awansu. To jest osobny system reputacji - oparty o sumaryczna reputacje we frakcjach.

Jak pojawialo sie kilka, to znaczy, ze miales odpowiedni zapas reputacji na kilka awansow - licznik reputacji federacji i imperium zatrzymuje wyswietlanie na 100% do rangi, ale punkty dalej sie nabijaja i spokojnie mozna nabic kilkaset %. Wtedy pierwsza misja dla navy wzieta i wykonana na danej randze daje awans i odejmuje 100% z licznika. Jesli zostaje wiecej niz 100%, to moze poawic sie kolejna dajaca kolejny awans. Misje wziete przed awansem sa traktowane jak zwykle misje - nagrody leca normalnie ale awansu nie daja.
Odpowiedz