thyrfing krk
Unregistered
Witam - czy ktoś z was posiada wiedzę ile procentowo mogą max posiadać planety danego pierwiastka? , zazwyczaj jest to chyba od 0.0X % do 1.X% a może i 2.X% danego pierwiastka na pierwszym miejscu jeśli dobrze pamiętam.
I jak ten procent przekłada się na zbieranie go SRV?, pytam pod kątem ewentualnego zbierania Trytu by uzupełnić paliwo w FC na wyprawie, gdzieś był chyba wątek odnośnie respawnu na powierzchni materiałów, ale nie mogę go znaleść.
Liczba postów: 226
Liczba wątków: 6
Reputacja:
27
Platforma:
CMDR: NietoKT;
Charles Blake;
Cody Striker
RSI Handle: -
.png) .png) .png) .png) .png) .png)
Tryt chyba nie występuje na planetkach, nie jest materiałem a comodity.
Kopie się go laserkami w pasach asteroid.
Wiem, jestem dziwny. Ale to moja dziwność, teraz wy też będziecie musieli sobie z nią radzić.
A jak się nie podoba to krzyż na drogę i kulka w łeb.
Liczba postów: 92
Reputacja:
5
Platforma:
CMDR: Lord Wolkow
.png) .png) .png) .png) .png) .png) .png) .png) 
(05.02.2023, 00:23 UTC)thyrfing krk napisał(a): Witam - czy ktoś z was posiada wiedzę ile procentowo mogą max posiadać planety danego pierwiastka? , zazwyczaj jest to chyba od 0.0X % do 1.X% a może i 2.X% danego pierwiastka na pierwszym miejscu jeśli dobrze pamiętam.
I jak ten procent przekłada się na zbieranie go SRV?, pytam pod kątem ewentualnego zbierania Trytu by uzupełnić paliwo w FC na wyprawie, gdzieś był chyba wątek odnośnie respawnu na powierzchni materiałów, ale nie mogę go znaleść.
Jak wyżej. Tryt kopie się w lodowych pierścieniach laserami. Ostatnio też o to pytałem na discordzie, bo porwałem się z motyką na słońce. Kopanie mi wykopanie 160 trytu zajęło z 2h więc jest to czasochłonne. Do tego polecam
https://www.spansh.co.uk/fleet-carrier
Ustawiasz skąd, gdzie i porze w jakim systemie są takie pierścienie. Trzeba polatać po pierścieniach i poszukać hotspotu trytu.
Dlatego dobrze mieć spory zapas na wyprawę. Gdzie kupić znajdziesz na Innarze.
"Astronautyka jest dziś formą ucieczki od spraw ziemskich. Każdy, kto ma ich dość, wyrusza w Galaktykę, licząc na to, że najgorsze stanie się pod jego nieobecność ."
-Stanisław Lem
thyrfing krk
Unregistered
(05.02.2023, 00:34 UTC)NietoKT napisał(a): Tryt chyba nie występuje na planetkach, nie jest materiałem a comodity.
Hmmm racja mój błąd dawno nie kopałem, pomyliłem z Yttrium, a jak wygląda sprawa z resztą pytania? ?
(05.02.2023, 00:46 UTC)Lord Wolkow napisał(a): (05.02.2023, 00:23 UTC)thyrfing krk napisał(a): Witam - czy ktoś z was posiada wiedzę ile procentowo mogą max posiadać planety danego pierwiastka? , zazwyczaj jest to chyba od 0.0X % do 1.X% a może i 2.X% danego pierwiastka na pierwszym miejscu jeśli dobrze pamiętam.
Jak wyżej. Tryt kopie się w lodowych pierścieniach laserami. Ostatnio też o to pytałem na discordzie, bo porwałem się z motyką na słońce. Kopanie mi wykopanie 160 trytu zajęło z 2h więc jest to czasochłonne. Do tego polecam
Ustawiasz skąd, gdzie i porze w jakim systemie są takie pierścienie. Trzeba polatać po pierścieniach i poszukać hotspotu trytu.
A te 160 Trytu jak się przekłada na zasięg skoku?
(05.02.2023, 09:47 UTC)thyrfing krk napisał(a): (05.02.2023, 00:34 UTC)NietoKT napisał(a): Tryt chyba nie występuje na planetkach, nie jest materiałem a comodity.
Hmmm racja mój błąd dawno nie kopałem, pomyliłem z Yttrium, a jak wygląda sprawa z resztą pytania? ?
(05.02.2023, 00:46 UTC)Lord Wolkow napisał(a): Jak wyżej. Tryt kopie się w lodowych pierścieniach laserami. Ostatnio też o to pytałem na discordzie, bo porwałem się z motyką na słońce. Kopanie mi wykopanie 160 trytu zajęło z 2h więc jest to czasochłonne. Do tego polecam
100Trytu na 500LY
Reputacja:
5
Platforma:
(05.02.2023, 09:47 UTC)thyrfing krk napisał(a): (05.02.2023, 00:34 UTC)NietoKT napisał(a): Tryt chyba nie występuje na planetkach, nie jest materiałem a comodity.
(05.02.2023, 00:46 UTC)Lord Wolkow napisał(a): Jak wyżej. Tryt kopie się w lodowych pierścieniach laserami. Ostatnio też o to pytałem na discordzie, bo porwałem się z motyką na słońce. Kopanie mi wykopanie 160 trytu zajęło z 2h więc jest to czasochłonne. Do tego polecam
160 tylko wykopałem bo dalej stwierdziłem, że to nie ma sensu. Pełny bak to 1000. Skok na 500 Ly zabiera mi ok 132 trytu. Pełny bak wystarczy mi na 7 skoków po 500ly. Ale mniejsze skoki to i mniej trytu. I chyba też zależy od tego ile zapchane ma się w ładowni.
"Astronautyka jest dziś formą ucieczki od spraw ziemskich. Każdy, kto ma ich dość, wyrusza w Galaktykę, licząc na to, że najgorsze stanie się pod jego nieobecność ."
-Stanisław Lem
thyrfing krk
Unregistered
Czyli rozumiem by lecieć dalej trzeba mieć zapachne ładownie np T9tek po korek? na pokładzie FC
Reputacja:
5
Platforma:
(06.02.2023, 09:52 UTC)thyrfing krk napisał(a): Czyli rozumiem by lecieć dalej trzeba mieć zapachne ładownie np T9tek po korek? na pokładzie FC
Nie. Ładownia FC ma 25000 ładowności. Każdy modół też zajmuje odpowiednia ilość (pisze ile podczas zakópów). Bierzesz co potrzebujesz i resztę możesz zapchać trytem. Który oczywiście kupujesz na stacji, wieziesz na fc, robisz transfer do ładowni itd. Żeby zatankować do baku w trakcie eksploatacji musisz przetransferować znowu tryt z ładowni FC do ładowni statku a potem do baku FC. Wiem głupie rozwiązanie. Bak FC ma 1000 pojemności.
-Stanisław Lem
|