Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Jest możliwe by od temperatury na planecie zepsuł się Srv? , wylądowałem Aspem na planecie wsiadłem do srv, Pełna rutyna, ztabowalem okno bo przyszedł klient do pracy ?, a jak wróciłem do grania byłem już dead. Planety nie ma w opisie, więc wracam na tą planetę by się dowiedzie what the fuck.
Odpowiedz
SRV ma ograniczony zapas paliwa... jak sie skonczylo, to kilka minut pozniej skonczyl sie tlen...
Oczywiscie zawsze jest opcja innego gracza jak w open...
A jak chcesz wiedziec wtf, to polecam logi gry. Albo w dowolnym edytorze tekstu przejrzec, albo uzyc EDDiscovery. Tam powinno byc podane dokladnie, o ktorej i z jakiego powodu ubilo.
Odpowiedz
(28.04.2022, 19:44 UTC)Pitulek napisał(a):
(28.04.2022, 18:55 UTC)MistyPL napisał(a): ehh a gdzie ten alarm znaleźć? gubię się w tych osadach jak nastolatka w agencji towarzyskiej Sad

a jak skanować profil? co wyciągnę skaner  w trybie profilowania to zaraz alarm wrrrr

ja nie mogę jaki cienias jestem wrrrrr chyba wróce do kopania painita ;(

Większość tych informacji znajdziesz w drugiej części mojego poradnika

https://forum.thewingedhussars.com/showt...p?tid=6639

Są tam też mapy baz na których są zaznaczone "wyłączniki" alarmu

Klonować trzeba tak, aby nikt tego nie zauważył. Inaczej podniesie alarm.

To jest to czego poszukiwałem :Smile plany obiektów!  pół sieci przeszperałem. wielkie dzieki! Smile
Odpowiedz
(28.04.2022, 21:28 UTC)Debren napisał(a): SRV ma ograniczony zapas paliwa... jak sie skonczylo, to kilka minut pozniej skonczyl sie tlen...
Oczywiscie zawsze jest opcja innego gracza jak w open...
A jak chcesz wiedziec wtf, to polecam logi gry. Albo w dowolnym edytorze tekstu przejrzec, albo uzyc EDDiscovery. Tam powinno byc podane dokladnie, o ktorej i z jakiego powodu ubilo.

No właściwie w logach mam tylko ze śmierć i spadek tarcz że względu na przegrzanie 
Odpowiedz
eeehh to nie na moje nerwy te misje odysejowe.... gram VR wiec kiepsko widać a nie chce mi sie co chwila przestawiać ustawień. Chyba jednak skupie się na exploracji ;(

jeszcze jakieś kary dostałem co nawet w interstelar nie można zapłacić.. bug jakiś czy co? teraz bede latał z oznaczeniem "wanted" wrrrrr
Odpowiedz
Z tymi karami to stary blad i jakos ostatnio nawet bylo albo w tmy watku albo gdzies na discordzie.
Jedno z rozwiazan, o przelaczyc sie na Horizons i tam splacic.
Odpowiedz
Ostatnio wziąłem kolejne misje 'Infiltrate the megaship data link' no i trafiłem na pewien problem. Poleciałem do odpowiedniego układu, ze skanowałem boje i statku nie ma na liście. To jakiś bug czy coś jeszcze trzeba zrobić??
Odpowiedz
obadam ;(
Odpowiedz
a nie dostałeś przypadkiem namiarów na którąś z planet, a statek odkryjesz dopiero wtedy kiedy się zbliżysz do tej planety ?
Odpowiedz
(29.04.2022, 14:01 UTC)Arthur83 napisał(a): Ostatnio wziąłem kolejne misje 'Infiltrate the megaship data link' no i trafiłem na pewien problem. Poleciałem do odpowiedniego układu, ze skanowałem boje i statku nie ma na liście. To jakiś bug czy coś jeszcze trzeba zrobić??

To nie bug. Skan Nav Beacon'a nie wystarczy. Jeżeli megaship stoi przy planecie której jeszcze nie odkryłeś to go nie zobaczysz.
Trzeba cały system przeskanować FSS'em albo "po staremu" podlecieć do każdego ciała niebieskiego.
Megashipa zobaczysz w kontaktach dopiero wtedy, gdy odkryjesz planetę przy której stoi.
[Obrazek: 129764.png]

Odpowiedz