Liczba postów: 10
Liczba wątków: 0
Reputacja:
2
Platforma:
CMDR: Balcerek
23.03.2022, 21:29 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.03.2022, 21:48 UTC przez Balcerek.)
Powrót do Bańki.
Doleciałem do Coloni szczęśliwie BDX'em. Odkryłem kilka systemów, poskanowałem planety pora wracać.
Boże jaki kawał drogi.
Czy można się złapać na lotniskowca co by mnie z moją maszynką przetransportował z powrotem w miarę szybko?
Jeśli tak to jak się za to zabrać?
Kartografia z trasy : gdzie ją najkorzystniej sprzedać?
Liczba postów: 52
Liczba wątków: 1
Reputacja:
2
Platforma:
CMDR: Arthur83
@Gnievmir jakoś specjalnie się na to nie uparłem tylko z tych cenniejszych na to właśnie trafiłem i dlatego o tym tak pisze.
1) Dzięki za wyjaśnienie tego, bo nawet nie zdawałem sobie z tego sprawy.
2) Akurat na tych dwóch się najbardziej skupiam, szczerze to cała resztę biorę za miły dodatek.
Nie miałem o tym pojęcia że ilość do sprzedaży wpływa na cenę i że takie misje mogą być tak cenne. Gram od niedawna więc poznaje co i jak.
Liczba postów: 163
Liczba wątków: 0
Reputacja:
20
Platforma:
CMDR: Debren
(23.03.2022, 23:55 UTC)Arthur83 napisał(a): @Gnievmir jakoś specjalnie się na to nie uparłem tylko z tych cenniejszych na to właśnie trafiłem i dlatego o tym tak pisze.
1) Dzięki za wyjaśnienie tego, bo nawet nie zdawałem sobie z tego sprawy.
2) Akurat na tych dwóch się najbardziej skupiam, szczerze to cała resztę biorę za miły dodatek.
Nie miałem o tym pojęcia że ilość do sprzedaży wpływa na cenę i że takie misje mogą być tak cenne. Gram od niedawna więc poznaje co i jak.
Wartosc graniczna w ladowni powodujaca gwaltowny spadek ceny to 25% demand.
Co do misji na bromelit - misje wingowe moga osiagac nawet 50M. Dla kazdego wingu,
Jednak mimo to praktycznie nikt ich nie robi, ograniczajac sie do tych wymagajacych towarow mozliwych do kupienia. To mowi cos o ogolnej oplacalnosci kopania w stosunku do czasu potrzebnego, jesli bardziej oplaca sie kupic bertrandyt po 30k/t niz wykopac bromelit.. ktorego zreszta potrzeba znacznie mniej na przecietna misje.
To dlatego kazdy pisze - kop platyne. Duzy urobek, sporo stacji z wysokim i b. wysokim demand.
Liczba postów: 2,603
Liczba wątków: 28
Reputacja:
186
Platforma:
CMDR: MAGNUM354
.png) .png) .png)
Debren, no i zepsułeś chłopa... chciał sobie pokopać, zarobić, a ty mu piszesz o misjach wingowych. Teraz Arthur już nie pozna tej fajnej formy zabawy, a zamiast tego za tydzień kupi sobie lotniskowiec
Reputacja:
2
Platforma:
(26.03.2022, 07:49 UTC)MAGNUM354 napisał(a): Debren, no i zepsułeś chłopa... chciał sobie pokopać, zarobić, a ty mu piszesz o misjach wingowych. Teraz Arthur już nie pozna tej fajnej formy zabawy, a zamiast tego za tydzień kupi sobie lotniskowiec 
Hahaha z kopania to tak nie zrezygnuje, spodobało mi się wysadzanie skał chociaż muszę przy tym bardziej uważać. Ostatnio to sam się przy okazji bym wysadził bo za blisko byłem, zostało mi 6% życia.
Na razie to po prostu latam to tu, to tam sprawdzam różne pierścienie i miejsca które w nich pokaże skaner. Za misje na kopanie jakoś się jeszcze nie brałem, nie zwracałem zbytniej na nie uwagi.
Powiedzcie mi jeszcze gdzie są zapisywane zrzuty ekranu??? Mam od ostatniego updatu problem z odczytaniem napisów w kokpicie, są nie czytelne, tak jak by prześwietlone i chciałem to pokazać i spytać się jak to doprowadzić do normalności ale po mimo tego że robię zrzut, wyskakuje komunikat zapisu to po wejściu w C:.../obrazy/frontier/elite to tam nic nie ma.
Reputacja:
186
Platforma:
.png) .png) .png)
26.03.2022, 18:26 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.03.2022, 06:34 UTC przez MAGNUM354.)
jak odpalasz grę przez steam i robisz F12 - to w ustawieniach steam musisz wskazać katalog do zapisów fotek.
a misji kopalnianych się nie robi, wybiera się tylko te w których trzeba zdobyć towar, owszem, kopalniany ( jeśli się tak można wyrazić ) ale tylko taki który można tez kupić na stacjach.
lecisz , kupujesz i dostarczasz
Przykładowe towary które możesz wykopać ale też kupić: Bertrandite, Gold, Silver, Indium, Palladium itp.
Bromelitu, Osmium, Praseodymium np. nie kupisz , więc takiej misji nie bierzesz.
A co dokładnie jesteś w stanie kupić -> i gdzie to kupisz , sprawdzasz właśnie na eddb.io. A nie na inarze .
Reputacja:
186
Platforma:
.png) .png) .png)
P.S. skoro wcześniej miałeś pulpit wyraźny, to może po aktualizacji gra zresetowała ci ustawienia graficzne? sprawdź czy masz właściwą rozdzielczość ustawioną, i cienie itp.
Reputacja:
2
Platforma:
(27.03.2022, 06:36 UTC)MAGNUM354 napisał(a): P.S. skoro wcześniej miałeś pulpit wyraźny, to może po aktualizacji gra zresetowała ci ustawienia graficzne? sprawdź czy masz właściwą rozdzielczość ustawioną, i cienie itp.
No a gdzie to znaleźć??? Wchodząc w opcje=>grafika nie ma tam nic do rozdzielczości, więc gdzie tego szukać???
Wcześniej było tak https://ibb.co/Mktgz9h a teraz jest tak https://ibb.co/y87X2dF i tak https://ibb.co/whZ6FJF
Jakieś rady co z tym zrobić??
Reputacja:
186
Platforma:
.png) .png) .png)
27.03.2022, 17:17 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.03.2022, 17:18 UTC przez MAGNUM354.)
na ostatnim zdjęciu to wygląda jakbyś miał 800 x 600 pikseli
jak otworzysz zakładkę Graphics to tram są jeszcze trzy inne jeśli dobrze pamiętam, a jedna z nich na bank nazywa się Display...
otwórz kolejny katalog , wejdź trochę głębiej...
Reputacja:
2
Platforma:
@MAGNUM354 dzięki, jak ja tego nie widziałem to nie mam pojęcia.
Miałeś racje rozdzielczość miałem rozregulowaną, pewnie dlatego że na pulpicie mam nie standardową ale ustawiłem już odpowiednią. Po tej aktualizacji ustawiło mi 1176x664 nie wiem dlaczego tak, teraz już jest ok.
|