Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(07.02.2022, 08:47 UTC)Balcerek napisał(a): Pytanko :
Czy działa i jak go pozyskać : FSS Skaner do okrywania ciał za pomocą czegoś na kształt zapisu ścieżki dźwiękowej?
Jak go odpalić bo nie mam pojęcia, albo już wycofaną tą funkcje.
Dzięki

FSS masz z automatu na pokładzie każdego statku na PC masz go standardowo pod klawiszem ' i wyłączasz BACKSPACE wszystko masz do ustawienia w zakładce FSS oraz DSS tu masz ładnie wyjaśnione https://www.youtube.com/watch?v=54VXDt1Ow8w
Odpowiedz
To jest jeden ze standardowych skanerow wbudowanych w kazdy statek.
Co do odpalenia: Options -> Controls -> Mode Switches -> Enter FSS Mode.
Sprawdz co masz ustawione albo ustaw co pasuje.

Sterowanie w trybie FSS: Options -> Controls -> Full Spectrum System Scanner, choc tu juz powinny byc podpowiedzi na ekranie jak juz bedziesz mial to odpalone.
Odpowiedz
wy tak serio ?? Smile Trufel zajmuje pierwsze miejsce Smile
Odpowiedz
Nie wiem dlaczego nie widzialem zadnych odpowiedzi na tym lapku... a jak juz napisalem posta, to sie okazalo, ze 2 sa wczesniejsze.
Te 4 minuty to mogl napisac w czasie, kiedy ja pisalem i szukalem informacji.. ale Trufla odpowiedz powinienem widziec wczesniej.
Odpowiedz
hmm również nie widziałem odpowiedzi Smile i zadam pewnie błahe pytanie. Czy na mapie galaktyki jak sprawdzam info o systemach jest w System Information >> STATE: LOCKDOWN oznacza ze tam nie polecę? System zamknięty?  
Chodzi mi o System: Hyades Sector DR-V c2-23 z wiadomych przyczyn. I jak to odblokować?
Odpowiedz
Lockdown to stan BGSowy zwiazany z niewydolnoscia policji i nie ma wplywu na mozliwosc wlecenia do systemu.

Zakaz wlotu to jest "Permit Locked" i wtedy nawet nie wyznaczysz trasy do takiego systemu.

Przy okazji przyczyny nie sa znane... jako, ze nie ma zbyt wielu, poza turystycznymi, powodow do takiej wycieczki.
Odpowiedz
(07.02.2022, 20:00 UTC)Debren napisał(a): Lockdown to stan BGSowy zwiazany z niewydolnoscia policji i nie ma wplywu na mozliwosc wlecenia do systemu.

Zakaz wlotu to jest "Permit Locked" i wtedy nawet nie wyznaczysz trasy do takiego systemu.

Przy okazji przyczyny nie sa znane... jako, ze nie ma zbyt wielu, poza turystycznymi, powodow do takiej wycieczki.

Dziękuję za wyjaśnienia, a w tym systemie znajdziemy słynny Dav's Hope na planecie A 5
Odpowiedz
e tam słynny... byłem tam raz przez godzinę , i uderzyła mnie bezsensowność takiego jeżdżenia
Odpowiedz
Czyli wylacznie turystyczny cel.. raz odwiedzicc jak sie czlowiek nudzi i tyle. Bo pozytku zadnego z wyjatkiem mozliwosci poznania historyjki.. w sumie pozbawionej zakonczenia.
Odpowiedz
ech, nie .
Po Davs Hope jeżdzisz i zbierasz materiały . a potem relog do singla i znowu.
A potem relog do open/ private group i znowu.
a potem relog do singla i znowu.
a potem.. potem poleciałem do domu Smile
Odpowiedz