Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Cześć.
Ostatnio w sali odpraw miałem dość prostą misję ale, sromotnie poległem.
Chodzi o zwykłe dostarczenie towaru na stacje. 
Np. 45 szt kalafiorów.
Sądziłem że to musi być dziecinnie proste. 
Wziąłem misję na stacji. Poszukałem innej stacji na której dostałem Kalafiory, dostarczyłem je na stację docelową. 
I nie mogłem ich przekazać w zakładce misji ukończonych. 
Sądziłem że może ich jednak nie kupiłem, że może nie załadowali. Diabeł wie.. 
Wchodzę na rynek na stacji docelowej - a tam mogę spokojnie sprzedać kupione kalafiory. Czyli jednak je kupiłem i przewiozłem...
O CO CHODZI ?  Cry
[Obrazek: 236676.jpg]
Odpowiedz
A to nie była przypadkiem misja przewiezienia towaru ze stacji X do Y (nie kupujesz sam, tylko pobierasz z X i oddajesz w Y)?
Odpowiedz
(31.01.2022, 09:56 UTC)Shuwar napisał(a): A to nie była przypadkiem misja przewiezienia towaru ze stacji X do Y (nie kupujesz sam, tylko pobierasz z X i oddajesz w Y)?

No właśnie nie. Miałem dowieźć konkretny towar na stację z której brałem misję...
[Obrazek: 236676.jpg]
Odpowiedz
sprouj reloga... jest jakis bug z rozpoznawaniem zawartosci ladowni - towar zakupiony jest, ale czesc mechanik gry, miedzy innymi manifest skaner, widza ladownie jako pusta... moze dotyczy to tez tej misji
Odpowiedz
ja jednak stawiam na inny rodzaj misji - zwróć uwagę następnym razem : jesli przy opisie misji jest znaczek / symbol Kanistra to musisz towar pobrać ze stacji A ( w której bierzesz misję ) i zawieźć do B gdzie towar oddajesz w zakładce z misjami - a nie sprzedajesz na rynku ( oczywiście )

Misje polegające na szukaniu towaru i przywiezieniu na stację z której brałeś misję mają dwie poziome strzałki.
Odpowiedz
Czy pierwiastki chrom, nikiel, cynk i wanad (chyba dobrze pamiętam) potrzebne do systemów naprawy podzespołów trzeba pozyskać w jakiś szczególny sposób czy trzeba przeszukiwać stacje pod kontem tych zajmujących się wydobyciem?
Odpowiedz
znajdujesz je na planetach w odłamkach meteorytów które wbiły się w powierzchnię

trzeba wsiaść do SRV , i pilnować sonaru który masz na środku ( taki półokragły nad radarem )
łapie ci na nim różne poziome linie na róznych zakresach ( umieszczone na róznych wysokościach na tym sonarze )
musiesz si ekierować na środek takiego sygnału , im bliżej jestes tym sygnał jest krótszy - aż do zobaczenia na radarze białej kropki która można namierzyć
podjezdzasz, strzelasz i zbierasz co wylatuje
wszystko si eprzydaje

żeby zebrac fragment musisz mieć otwarta ładownię w SRV i namierzyć ( T ) dany fragment i na niego najechać
Odpowiedz
W szczególny. Jest kilka metod.
1. szukasz planety z lokacjami geologicznymi (detailed surface scanner) a następnie lądujesz w jednej z takich lokacji, przesiadasz się do łazika i odstrzeliwujesz różne formacje, z których pozyskujesz materiały RAW. Formacje na radarze widzisz jako białe prostokąty.
2. lądujesz na planecie i jeździsz SRV w poszukiwaniu meteorytów, które rozbijasz działkiem, wypadają materiały (mało efektywne)
3. (mój ulubiony sposób) uprawiasz górnictwo. Zbierasz materiały oraz zarabiasz

Gdy masz już dużo materiałów, lecz nie są to te, na których Ci zależy lecisz do stacji z material traderem, który po bandyckim kursie wymieni to, co posiadasz na to czego potrzebujesz.
[Obrazek: 244031.jpg]

Odpowiedz
Albo lecisz raz na jakas znana farme materialow G4, pakujesz magazyn pod korek i wymieniasz na te niskich grade. Kurs moze i jest bandycki, ale i tak 11 sztuk tellurium praktycznie zapycha nikiel pod korek.
Odpowiedz
Pytanko :
Czy działa i jak go pozyskać : FSS Skaner do okrywania ciał za pomocą czegoś na kształt zapisu ścieżki dźwiękowej?
Jak go odpalić bo nie mam pojęcia, albo już wycofaną tą funkcje.
Dzięki
Odpowiedz