06.06.2021, 19:33 UTC
ja miałem tak raz przez kilka lat... pewnie wstanie niedługo- moz erobią już aktualizację pod Odyssey?
|
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
|
|
06.06.2021, 19:33 UTC
ja miałem tak raz przez kilka lat... pewnie wstanie niedługo- moz erobią już aktualizację pod Odyssey?
12.06.2021, 19:53 UTC
Na filmie szanownego Hetmana Mathiasa Shallowgrave - podstawy wyposażenia statków - wśród opcjonalnych modułów pojawiają się collection limpets. Jak chcę takie moduły zamontować na Cobra mk. 3, to się okazuje, że nie mam ich do wyboru. Czy to oznacza, że na tym statku nie można ich w ogóle zamontować? Jak wtedy Cobrą zbierać ładunki z przestrzeni?
12.06.2021, 20:05 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.06.2021, 20:07 UTC przez [Cornholio].)
Może nie być na stacji w sprzedaży, poszukaj najbliższej w wyszukiwarce, podajesz moduł jaki szukasz i gdzie obecnie jesteś np.:
https://inara.cz/outfitting-stations/?pa...s1=HR+8444 Posiadacze minimum jednej rangi Elite mają odblokowaną stację Jameson Memorial w systemie Shinrarta Dezhra, gdzie są dostępne wszystkie moduły i statki. https://elite-dangerous.fandom.com/wiki/...n_Memorial
Star Citizen kod referencyjny: STAR-Q7WW-CYQB
06.08.2021, 20:39 UTC
Hej
![]() Właśnie stoję przed kupnem nowiutkiej Cobry Mk III; jaką nazwę dać statkowi. Chciałbym dać TWH ale nie wiem jaki mam przypisać do niej numer. I czy jak zmienię statek to zmieniam nr, czy raczej to ma być taki unikalny nr pilota? Z góry dziękuję za odp
06.08.2021, 21:06 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.08.2021, 21:09 UTC przez Pitulek.)
(06.08.2021, 20:39 UTC)Nowak Kowalski napisał(a): Hej Nie ma obowiązku dodawania w nazwie tagu TWH. Możesz statkom nadać dowolną nazwę i rejestrację. Z jednym wyjątkiem - rejestracja TWH-01 jest zarezerwowana dla Hetmana Skrzydlatej Husarii. Odkąd w grze pojawiły się squadrony każdy gracz i tak widzi do którego należysz.
17.08.2021, 18:45 UTC
Hej Mam pytanie i z góry przepraszam, jeżeli już się pojawiło, ale przeszukałem forum i nie trafiłem na podobny wątek; a mianowicie: Jak się zbiera surowce, lub gdzie je można kupić aby zrobić z nich paliwo do łazika? Dziękuję za odpowiedź
17.08.2021, 19:06 UTC
Ta sama zasada, co materialy RAW do inzynierow.
Ladujesz na planecie, jezdzisz szukasz roznych materialow. Ladowanie w "geological signal" pozwala je zbierac latwiej... albo stosujesz dokladnie ta sama recepte co materialy dla inzynierow - najszybsza metoda.
17.08.2021, 20:44 UTC
Materiały na paliwo, amunicje i naprawę łazika najszybciej znajdziesz właśnie poruszajac się łazikiem po planecie. w kabinie masz coś co można uznać za sonar ( taka fala od lewej do prawej - powyżej radaru głównego ) pojawiaja się tam rózne sygnały na róznych wysokościach - jedź na środek upatrzonego sygnału.
W miarę zbliżania się do punktu, szerokość sygnału się zmniejsza a z bliskiej odległości zobaczysz kropkę biała na radarze. Namierzasz ją, podjeżdzasz - to z sa różne rodzaje meteorytów które spadły na powierzchnię, rozbijasz je z działka a fragmenty który wypadły zbierasz najeżdzając na nie z otwartą ładownią w łaziku. Żeby fragment został pochłonięty musisz go namierzyć. Polecam wszelkie dublujące się polecenia ze statkiem - np. mapa systemu, galaktyki, ładownia, namierzanie, rozgladanie się, panele od 1 do 4 - itp. wszystkie te rzeczy ustawić tak samo jak na statku - bedąc w łaziku nic ci się nie będzie gryzło ze statkiem a i tobie będzie łatwiej wszystko ogarnąć. P.S. OBOWIĄZKOWO ustaw drive assist w łaziku na OFF - twoje życie za kólkiem znacznie się poprawi
17.10.2021, 13:56 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.10.2021, 14:51 UTC przez Maroks.)
Myślał ktoś o zrobieniu poradnika, z premedytacją do core miningu? Chętnie bym przeczytał coś takiego, a jak ostatnio sprawdzałem to zbytnio raczej nie ma tutaj takiego poradnika, jedynie przedawnione do kopania metali laserami.
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
|
|
Elite Dangerous w VR | Jaromaz | 21 | 942 |
15.11.2025, 08:12 UTC Ostatni post: Jaromaz |
| Za co lubię Elite | Kyokushin | 11 | 3,818 |
27.09.2025, 20:30 UTC Ostatni post: Jaromaz |
|
|
|
ELITE NA GOG - mega ważna akcja!!! | Mathias Shallowgrave | 11 | 1,426 |
22.08.2025, 05:10 UTC Ostatni post: MAGNUM354 |
| Wiesz, że za dużo grasz w Elite, jeśli... | Mathias Shallowgrave | 130 | 35,289 |
21.08.2025, 17:55 UTC Ostatni post: bahasso |
|
| Informacja ogólna na temat statków zdolnych do efektywnego wykorzystania FSD SCO. | martin sinclair | 1 | 1,002 |
14.07.2024, 09:36 UTC Ostatni post: NietoKT |
|