Liczba postów: 9
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Platforma:
CMDR: LOCUSI
Cześć i czołem Braci Husarska!
Dziękuję za błyskawiczne przyjęcie mnie do grupy :-)
Mam na imię Łukasz, jestem z Kielc (i tak już zostanie... ;-) ), w grach posługuję się wymyślonym wieki temu pseudonimem Locusi.
Wyklułem się na początku 1978, więc pamiętam pierwsze Elitki i od tego chyba zaczęła się moja fascynacja kosmosem ;-)
Zajmuję się ogólnie pojętymi serwerami Linuks, programowaniem i odrobinkę elektroniką. Lubię czytać, słuchać muzyki wszelakiej, obejrzeć dobry film. Oczywiście sci-fi jest mi bliskie, ale nie ograniczam się tylko do tej tematyki. Uwielbiam samoloty i łączność radiową, a także wszelkiej maści starty, dokowania, lądowania łazików, ludzików i stateczków kosmicznych w realu.
ED mam od 2018-04-01 8:26 i absolutnie nie czuję się wyjadaczem, a wręcz przeciwnie - jestem zielony jak szczypiorek na wiosnę (BTW: uwielbiam szczypiorek ;-) ). W ED zajmowałem się głównie handlem oraz transportem pasażerów. Trochę postrzelałem (ale w tym nie jestem za dobry) i przerzuciłem się na eksplorację bezmiaru przestrzeni kosmicznej (ale zachowawczo, nie za daleko, tak, żeby coś zarobić i się nie narobić ;-) ). Zawsze w modzie SOLO. Grałem dla zabawy, nieregularnie. Czasem lubię pogrindować latając na luzie z towarami i nabijać bezmyślnie kabzę ;-) Mam jednak nadzieję, że dołączając do zacnego Grona odnajdę nową głębię ED i podszlifuję kulejące umiejętności. Mam nadzieję, że będę mógł w jakiś sposób odwdzięczyć się grupie i wnieść coś pozytywnego do dorobku The Winged Hussars.
Z kosmicznym pozdrowieniem,
CMDR Locusi
Liczba postów: 2,603
Liczba wątków: 28
Reputacja:
186
Platforma:
CMDR: MAGNUM354
.png) .png) .png)
to zapraszamy na discord i do systemu TRUK 
albo NIK
Liczba postów: 1
Reputacja:
1
Platforma:
CMDR: Kleks
Witam husarską brać!
Wstrzymywałem się z tym postem aż do ogłoszenia werdyktu od Scarlet Yuri, więc też na wstępie chciałbym podziękować za przyjęcie mnie do szeregów.
Parę słów o mnie: Patryk, rocznik 1994, inżynier mechanik, geek, lubujący się w popkulturze, mocno siedzący w szeroko pojętej fantastyce, grach fabularnych (papierowe RPG), interesujący się przemysłem gier wideo.
Do Elite trafiłem przypadkiem, potrzebowałem jakiejś mocno angażującej gry, która porwie mnie swoim rozmachem na długie godziny. No i cóż... na tą chwilę mogę powiedzieć, że gra wydaje się być niesamowicie szeroka, a zarazem płytka. Niemniej, do tej pory grałem sam, więc mam nadzieję, że dołączenie do społeczności wiele zmieni w tej materii.
Do zobaczenia w grze!
Liczba postów: 2
Reputacja:
1
Platforma:
CMDR: Sharsi
Witam wszystkich. Jestem grzecznym i spokojnym pilotem. Można się do mnie zwracać BeziXardas, lub po prostu Xardas. Zaznaczę iż jestem pełnoletni ale wieku nie zdradzę:-D. Miło będzie was poznać. Cieszę się że was znalazłem serio.
Liczba postów: 166
Liczba wątków: 2
Reputacja:
5
Platforma:
CMDR: josel666
(27.04.2021, 14:16 UTC)BeziXardas napisał(a): Witam wszystkich. Jestem grzecznym i spokojnym pilotem. Można się do mnie zwracać BeziXardas, lub po prostu Xardas. Zaznaczę iż jestem pełnoletni ale wieku nie zdradzę:-D. Miło będzie was poznać. Cieszę się że was znalazłem serio.
Nie grałeś czasem w Gothic bo znajomy nick☺
Reputacja:
1
Platforma:
CMDR: Sharsi
(27.04.2021, 15:26 UTC)josel666 napisał(a): (27.04.2021, 14:16 UTC)BeziXardas napisał(a): Witam wszystkich. Jestem grzecznym i spokojnym pilotem. Można się do mnie zwracać BeziXardas, lub po prostu Xardas. Zaznaczę iż jestem pełnoletni ale wieku nie zdradzę:-D. Miło będzie was poznać. Cieszę się że was znalazłem serio.
Nie grałeś czasem w Gothic bo znajomy nick☺
A jasne że grałem i to wielokrotnie. Czasem lubię wrócić i wsiąknąć w ten niezapomniany klimat:-D
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 1
Reputacja:
2
Platforma:
CMDR: WOLF ATRONACH
27.04.2021, 17:31 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.04.2021, 17:31 UTC przez WOLF ATRONACH.)
Witajcie Mam nadzieję że nie będzie wam przeszkadzało jeśli w systemie HR 8444 urządzę sobie nowy home system
Liczba postów: 1
Reputacja:
1
Platforma:
CMDR: Ritta Terra
Ja jestem Paweł, nie pytajcie czemu gram kobietą chciałem zrobić postać Novy Terry z Starcrafta 2, ale się nie udało
Co mogę o sobie powiedzieć... aktualnie jeszcze jestem w technikum, Mam Prawny tytuł Ratownika w Polsce, jestem mechanikiem samochodowym więc jak co można do mnie pisać może coś doradzę i w Elitce zajmuję się głównie handlem ale jestem otwarty na propozycję bo mam wszystkie 3 krążowniki wojenne
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 1
Reputacja:
1
Platforma:
CMDR: Vorian Vor Atreides
29.04.2021, 21:05 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.04.2021, 21:13 UTC przez jts.
Powód edycji: literówka
)
Czołem,
Od kilku dni próbuje poznać ED. Na razie przytłacza mnie ilość mechanik i niewiele ogarniam. Wróciłem do Elite po... niemal 30 latach, na początku lat 90 grałem sporo we Frontiera na Amidze 600 (napisałem nawet program w Basicu do obliczania robaczych dziur).
To moja pierwsza styczność ze Space Simami więc proszę o wyrozumiałość.
Gram dla frajdy, nie korzystam z dicorda, teamspeaków ani innych głosowych komunikatorów. Nie gram regularnie, ale jak mnie coś wciągnie to potrafię znaleźć czas na grania, czasem gram razem z dziećmi.
Zarejestrowałem się w poszukiwaniu informacji o grze, w poszukiwaniu miejsca gdzie ktoś doświadczony jest w stanie udzielić mi odpowiedzi na dziwne pytania
Reputacja:
2
Platforma:
CMDR: Tom Zagar
Cześć,
przyznaję się bez bicia, że o ED dowiedziałem się niedawno mniej lub bardziej przypadkiem, bo chciałem kupić jakiś zestaw HOTAS do FS2020. Przy okazji mozolnego researchu sprzętu do kupna na każdym kroku w recenzjach pojawiało się na horyzoncie ED. Postanowiłem sprawdzić. Nie żałuję, delikatnie rzecz ujmując. Spotkałem się ze stwierdzeniem że ED, to spełnienie marzeń graczy z ich dzieciństwa. Przyłączam się.
O TWH z kolei dowiedziałem się z Inary przeglądająć listę Squadronów. Miło się zrobiło, jak gdzieś na liście w czołówce pod względem ilości członków, pojawił się Squadron z wartością "polish" w kolumnie language.
Niezależnie zacząłem też oglądać kanał rootstrat'a na YT, po czym okazało się, że to sam Hetmanus Emeritus Mathias  Przy okazji duży szacunek dla niego za Poradnik Totalny.
Mam 36 lat. Żyję i pracuję we Wrocławiu. Admin, programista, gram trochę na pianinie, kiedy komputery i elektronika zmęczą. Lubię filmy i lit. sci-fi, Fundacja, Odyseja kosmiczna, różen "Lemy", ostatnio Diuna Herberta. Muzyka od zawsze, a teraz soundtrack z Blade Runner'a - Vangelis - The Memories of Green, piękny kawałek szczególnie jak wychodzi spod własnych palców. Tak samo twórczość Yanni'ego np. Until The Last Moment...
Tyle słowem wstępu.
Oh Seven, CMDRs
|