Przedstaw się
Cześć Wysokiej Społeczności Smile Z tej strony Mariusz, rocznik 82, latam elitarnie i niebezpiecznie około od lat 4, a kiedy (niestety) nie latam, to mieszkam w Warszawie, i pracuję w ogólnie pojętej administracji.

Nie będę się nawet silił, żeby napisać coś lepszego, niż post Janka (Moqura) powyżej, więc tylko napiszę, że z przyjemnością dołączyłbym do Waszej społeczności, z bardzo podobnych powodów.
Odpowiedz
Witajcie,
Jestem Patrycja - do zagrania Elite'a namówił mnie znajomy. Gra zachwyca i przeraża mnie jednocześnie. W kosmosie spędziłam zaledwie 120h, więc można śmiało stwierdzić, że jestem żółtodziobem, ale chciałabym się nauczyć tego i owego ;-)
Pozdrawiam serdecznie Smile
Odpowiedz
(14.04.2021, 20:30 UTC)Trinity149 napisał(a): Witajcie,
Jestem Patrycja - do zagrania Elite'a namówił mnie znajomy. Gra zachwyca i przeraża mnie jednocześnie. W kosmosie spędziłam zaledwie 120h, więc można śmiało stwierdzić, że jestem żółtodziobem, ale chciałabym się nauczyć tego i owego ;-)  
Pozdrawiam serdecznie Smile

Ja mam wylatane 800h i dalej czasami czuję się jak żółtodzióbSmile.
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Stanisław Lem, Opowieści o pilocie Pirxie

Odpowiedz
Ad 1982 - styczeń - zima na ulicach czołgi i właśnie wtedy przyszedłem na świat, mówili dziecko wojny.  

Cześć wszystkim Z tej strony Norian (Sebastian). Ksywa z dawnych czasów do której przyzwyczaiłem się tak bardzo, że nazwałem tak swoją firmę Biggrin
Jestem graczem o dawien dawna i PC jest moją pracą i rozrywką numer jeden. Następnie książki pożeram je w całości uwielbiam fantastykę i science fiction.

Dobry film najlepiej fantastyka lub science fiction, tak wiem powtarzam się ale cóż na to poradzę. 

Z wykształcenie i doświadczenia zawodowego jestem grafikiem, tworze projekty w 99% związane z drukiem. Pracuje też w wydawnictwie gdzie nadzoruje procesy produkcji. 

Jestem tu ponieważ jak pisałem wcześniej lubię SF a tu jestem tego dużo bliżej, liczę na świetną grę z wami - przygody, które przerodzą się w miłe wspomnienia. 
Gram w Elite od 2 tygodni - trafiłem na tą grę dość przypadkiem, a siadłem do niej mocniej po zakupie VR i jestem zachwycony.  Hussars to także przypadek dobra pozycja w google, ale czytając formum i osięgnięcia moje oczy robiły się coraz większe - dink i jestem zarejestrowany, zalogowany i gotowy do jazdy. 

Krótka historyjka na koniec początek :

To nie był zwykły dzień  - nowy statek TYPE-6, którego jeszcze nie zdążyłem rozbudować wszystko na lichych podzespołach ale ładowność 50T pozwoliła mi szarpnąć się na lepsze zlecenie (przynajmniej lepsze od poprzednich). Jeszcze nowa nazwa JELCZ T-6 i numer DTR-03 teraz czekała mnie droga do układów, których nie znam. Wiedziałem, że któregoś dnia wyrwę się i polecę gdzieś dalej, ale ponad 30 skoków dla lokalnego kuriera z moim doświadczeniem to było coś niezwykłego. Pełna euforia podróży pochłonęła mnie tak bardzo, że przestałem być czujny wskaźnik paliwa nie miał litości -kurczył się w oczach, gdy już traciłem nadzieję, natrafiłem na małą stację. Całą sytuacja dała mi taką lekcję, że nie żałowałem kredytów, ulepszyłem statek, zatankowałem i ruszyłem w dalszą drogę. Dalej było jak jazda w dół krateru łazikiem wypchanym po dach i bez hamulców, tylko 12 skoków do celu, 10, 9, 8 .. aż dotarłem na miejsce najjaśniejsza gwiazda jaką widziałem - zachwyciła mnie, i już wiedziałem że jestem domu - nowym domu, w którym zmieni się moje życie .... 

Pozdrawiam 
Norian
Odpowiedz
Witam,
Jestem Piotr, rocznik 1985. Mieszkam w stolicy Podlasia, mimo to zwykle mówię o sobie "dziki człowiek z puszczy". Jestem architektem prowadzę własną firmę.
 Elitkę śledzę od premiery, mam od grudnia 2020, ale gram od lutego 2021, dorywczo jak to w życiu, bo wiadomo:
1. Żoną i dzieci
2. Firma
3. Gry komputerowe, rower/łyżwy/kosz, majsterkowanie
Od dłuższego czasu zastanawiam się czy coś takiego jest jak nr 3? Wink
Do usłyszenia na discordzie Smile
Odpowiedz
Cześć,
Z tej strony Marcin mam 25 lat niedługo 26. Mieszkam na Śląsku i jestem web developerem. Elitkę mam od 28 grudnia 2017 roku ale ze względu na to, że używałem laptopa odbiłem się od gierki. Teraz na PC gra działa bez zająknięcia i postanowiłem spróbować. Polatałem chwilę, obejrzałem poradnik Roots_rat, Oddysey mnie też przekonało mocno. Poza graniem w gry i programowaniem jestem zapalonym fanem motorsportu. Mocno kibicuje zespołowi McLaren w F1.

Do zobaczenia na forum, discord i w grze.
Odpowiedz
Cześć
Jestem Tomek (rok produkcji 77 Smile ). Mieszkam niedaleko Cieszyna.
W Elitkę gram już jakiś czas, a jak nie gram to trochę łażę po górach (chociaż ostatnio rzadko).

Do zobaczenia i usłyszenia  o7
Odpowiedz
Witam,
W realu Krystian w wirtualu Quarron lub Quar.
W Elitę gram od dawna, jednak z wieloma długimi przerwami. W zasadzie pamiętam pierwszą alfę. 
Nie wiele mam czasu dla siebie więc aby w każdej chwili móc zakończyć rozgrywkę to głównie gram w trybie single player .
Mimo wszystko z chęcią bym poznał braterską frakcję i przynajmniej jak już do kogoś strzelam to postrzelał na rzecz jej ekspansji.
W Elite próbowałem niemalże każdego typu misji , każdej profesji, jednak najmilszą mi profesją jest łowca nagród lub przemytnik.
Poza elite dangerous ogólnie lubią S-F i Fantasy, a i jestem po 40 więc mam tendencję do pitolenia o czasach pierwowzorów elite lub gier typu MUD Smile.

Ps. Gdzie znajdę listę systemów o które walczy Husarska brać abym mógł przyczynić się do jej chwały Smile.
Odpowiedz
[quote pid='135032' dateline='1619382871']
Ps. Gdzie znajdę listę systemów o które walczy Husarska brać abym mógł przyczynić się do jej chwały Smile.
[/quote]

Wejdź na husarski discord,tam się dowiesz wszystkiego i szybciej ci ktoś odpowie niż na forum.
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Stanisław Lem, Opowieści o pilocie Pirxie

Odpowiedz
Wink 
Hej, witam, dzięki za przyjęcie mnie do grupy. Miło będzie móc pograć wśród rodaków. Nie gram bardzo dużo ale staram się w miarę możliwości polatać po kosmosie. Fajnie że dajecie też szanse ludziom którzy nie siedzą całymi dniami przy komputerze Tongue Ogólnie gram w Elite od jakiegoś czasu z przerwami ale teraz postanowiłem pobawić się bardziej. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ogólnie jestem z zawodu mechanikiem okrętowym i pływam na statkach ale morskich, nie powietrznych Wink   Co mogę o sobie jeszcze powiedzieć, hobbistycznie programuje, bawię się trochę elektroniką... Aktualnie buduje własny kontroler do Elite na podstawie projektu z sieci. Może się uda. Lubię książki sci-fi jak i filmy. Mam nadzieję, że przydam się do czegoś w Waszych szeregach. W grze raczej jestem nastawiony pokojowo, przewożę pasażerów i towary. Niedawno przyleciałem do HR 8444 i póki co przemieszczam się w pobliżu zbierając fundusze na Pythona. Moja słabą stroną są jak narazie walki ale poćwiczę :yum:  Używam Thrustmaster T-Flight Hotas do zabawy,latam Cobra Mk III. Chyba to tak ogólnie tyle.

Dozobaczenia w przestrzeni kosmicznej! Biggrin
Odpowiedz