Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(07.04.2021, 16:32 UTC)josel666 napisał(a): ...
No dobra ,mam pytanie.Jak znaleźć conflict zone.Potrzebuję 50 combat bond,a tylko tam można zdobyć.Czy to jest oznaczone jakoś na mapie galaktyki?

Vouchery Combat Bond zdobywa się w Conflict Zonach, które można znaleźć w każdym systemie w którym jest wojna lub wojna domowa.
Trzeba znaleźć Conflict Zone, wskoczyć do niej, wybrać stronę i strzelać do przeciwników.
Vouchery CB oddaje się na stacjach w CONTACTS -> COMBAT BOND CONTACT

Natomiast w pierścieniach są RESy (Resource Extraction Site), i tam można zdobywać Vouchery BH (Bounty Hunting). Ale to zupełnie inna bajka...
[Obrazek: 129764.png]

Odpowiedz
(07.04.2021, 17:54 UTC)Pitulek napisał(a):
(07.04.2021, 16:32 UTC)josel666 napisał(a): ...
No dobra ,mam pytanie.Jak znaleźć conflict zone.Potrzebuję 50 combat bond,a tylko tam można zdobyć.Czy to jest oznaczone jakoś na mapie galaktyki?

Vouchery Combat Bond zdobywa się w Conflict Zonach, które można znaleźć w każdym systemie w którym jest wojna lub wojna domowa.
Trzeba znaleźć Conflict Zone, wskoczyć do niej, wybrać stronę i strzelać do przeciwników.
Vouchery CB oddaje się na stacjach w CONTACTS -> COMBAT BOND CONTACT

Natomiast w pierścieniach są RESy (Resource Extraction Site), i tam można zdobywać Vouchery BH (Bounty Hunting). Ale to zupełnie inna bajka...

No tyle już odkryłem tylko jak znaleźć system gdzie jest wojna.Czy to jest oznaczone na mapie galaktyki albo systemu?.Bo samą strefę walki to pokazuje jako lokacja w panelu nawigacji.Jedną taką znalazłem w lhs 2088.
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Stanisław Lem, Opowieści o pilocie Pirxie

Odpowiedz
(07.04.2021, 18:39 UTC)josel666 napisał(a): No tyle już odkryłem tylko jak znaleźć system gdzie jest wojna.Czy to jest oznaczone na mapie galaktyki albo systemu?.Bo samą strefę walki to pokazuje jako lokacja w panelu nawigacji.Jedną taką znalazłem w lhs 2088.

Jest wiele sposobów
1. W grze można zastosować filtr na mapie galaktyki
2. EDDB -> Systems -> w Faction States wybrać War lub Civil War
3. W naszej Sali Odpraw można poszukać zadań na Combat Bonds (na górze są przyciski filtrów)

4. Inara

itd...

Odpowiedz
(07.04.2021, 19:04 UTC)Pitulek napisał(a):
(07.04.2021, 18:39 UTC)josel666 napisał(a): No tyle już odkryłem tylko jak znaleźć system gdzie jest wojna.Czy to jest oznaczone na mapie galaktyki albo systemu?.Bo samą strefę walki to pokazuje jako lokacja w panelu nawigacji.Jedną taką znalazłem w lhs 2088.

Jest wiele sposobów
1. W grze można zastosować filtr na mapie galaktyki
2. EDDB -> Systems -> w Faction States wybrać War lub Civil War
3. W naszej Sali Odpraw można poszukać zadań na Combat Bonds (na górze są przyciski filtrów)

4. Inara

itd...

Właśnie o to mi chodziło.Szukałem tych filtrów i nie zauważyłem.Dziėki.
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Stanisław Lem, Opowieści o pilocie Pirxie

Odpowiedz
Pitulek rozpędziłeś się, SO jest widoczna tylko dla Husarzy. Josel nim nie jest Wink
Odpowiedz
Jak nie jest to nie wejdzie do SO.
Ale być może będą to czytać początkujący Husarze, więc taka informacja może się im przydać

Odpowiedz
Też prawda, chociaż początkujący Husarze mają ASH na wyciągnięcie ręki Wink
Odpowiedz
JOSEL u inżyniera masz 0/50 bo :
1 albo nie oddales ich u tego inżyniera ( na pewno nie )
2 albo zarobiłes je daleko od lokacji tego inżyniera i nie należały te CB do frakcji w której on należy...
Odpowiedz
Nie oddał ich u inżyniera, a gdzie je zdobędzie nie ma to znaczenia - inżynier przyjmie wszystko byle go odblokować.

Gdyby ktoś nie wiedział, 1 Combat Bond = 1 zestrzelony statek w Conflict Zone.
Odpowiedz
Cytuję: "Prove your worth. Fifty combat bonds for the Feds. That is all."
Słabo znam angielski, ale chyba Pan Inżynier życzy sobie działania dla Federacji.
Też mam u niego 0/50, ale jestem teraz w Colonii i nie ma tutaj okazji.
Zresztą statek raczej do eksploracji, a nie walki.
Przy okazji... Skoro poniosło mnie tak daleko, to proszę o porady
jak mogę wspomóc Husarię. Widzę, że na tym terenie trochę słabo...
Odpowiedz