Cyberpunk 2077
Jak wygrać walki na pięści z czempionami.Mam siłę 15 łapy goryla modyfikacje legendarne,a padam na jeden strzał.Co robie nie tak?
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Stanisław Lem, Opowieści o pilocie Pirxie

Odpowiedz
za mało motywacji masz, obejrzyj sobie Rockiego Smile

a na serio - dziwne , ja wygraem tre walki z siłą na 8 i modyfikacją która dawała małą szanse na podpalenie przeciwnika Smile
hmm, a może masz za małe statystyki w wytrrzymałości ? moze zanim ci energia wróci to zdązysz tak oberwać że nie zdążysz się zregenerować? Jak ja walczyłem to zamontowałem sobie wstawki do ubrań zwiększające moją wytrzymałość . Z tego co pamieęam to miałem trzy takie wkądki kazda po 30% zmniejszająca zużycie wytrzymałości.
Odpowiedz
(20.02.2021, 23:57 UTC)MAGNUM354 napisał(a): za mało motywacji masz, obejrzyj  sobie Rockiego Smile

A na jakim poziomie grasz bo ja na trudnym(ale nie na najwyższym).Spróbuje dać na normal i zobaczymy czy padnę po jednym strzale,jeśli tak to trzeba będzie większą wytrzymałość dać,ale i tak mam wysoką.
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Odpowiedz
a widzisz o tym nie wspomniałem - faktrycznie - gram na poziomie normalnym.
Odpowiedz
(20.02.2021, 21:19 UTC)josel666 napisał(a): Jak wygrać walki na pięści z czempionami.Mam siłę 15 łapy goryla modyfikacje legendarne,a padam na jeden strzał.Co robie nie tak?

Grałem na najtrudniejszym z silą 4 więc ci nie powiem co zrobić by nie padać na szczała, ale wiem jak ich pokonać. Sekret polega na tym by nie dać się trafić, jak to zrobić zapytasz? 
-Weź przed walką tabletki na szybszą odnowę wytrzymałości.
-Używaj tylko ciężkich ciosów, wytrącają one przeciwnika z równowagi(animacja)
-Po zadanym ciocie zrób kilka kroków do tyłu, ciągłe ciosy zwłaszcza pod ścianą doprowadzą do przerwania animacji i odepchnięcia gracza. 
-Dzięki tabletką po chwili powinna ci wrócić wytrzymałość do poziomu sprzed wyprowadzonego ciężkiego ciosu zanim jeszcze skończy się animacja wytrącenia z równowagi.
-Powtórz cios, co zaowocuje ponowną animacją wytrącenia.
-Jeśli przeciwnik się ogarnął to wycofaj się, przygotuj cios i daj mu podbiec, a następnie uderz go zanim on to zrobi.(z przyszykowanym ciosem będziesz szybszy)
-Nie spiesz się nie jest to szybka metoda.
-Ciężki cios nie wyprowadzi z równowagi czempiona znajdującego się na boisku kiedy ten wpadnie w szał, pozostaje tylko unik.
Wszystko to wymaga trochę skupienia by odpowiednio wyczuć animacje ale metoda nie da przeciwnikowi szans na zadanie ci ciosu... jeśli grałeś w Soulsy albo Monster Huntera to będzie to kaszka z mleczkiem Wink
Odpowiedz
Wytrzymałości mam 183 to dużo czy mało,zdrowie 553,pancerz ponad 800,tylko dlaczego przełamują mój blok tak szybko.Ten system walki jest trochę skopany.W wiedźminie 3 to było bardziej dopracowane.

Odpowiedz
Po zmianie poziomu trudności na normal jest trochę lepiej(padam po 3 ciosach).Chyba trzeba zainwestować punkty w walki uliczne.

Odpowiedz
(21.02.2021, 08:41 UTC)Kostek851 napisał(a):
(20.02.2021, 21:19 UTC)josel666 napisał(a): Jak wygrać walki na pięści z czempionami.Mam siłę 15 łapy goryla modyfikacje legendarne,a padam na jeden strzał.Co robie nie tak?

Grałem na najtrudniejszym z silą 4 więc ci nie powiem co zrobić by nie padać na szczała, ale wiem jak ich pokonać. Sekret polega na tym by nie dać się trafić, jak to zrobić zapytasz? 
-Weź przed walką tabletki na szybszą odnowę wytrzymałości.
-Używaj tylko ciężkich ciosów, wytrącają one przeciwnika z równowagi(animacja)
-Po zadanym ciocie zrób kilka kroków do tyłu, ciągłe ciosy zwłaszcza pod ścianą doprowadzą do przerwania animacji i odepchnięcia gracza. 

Twoje rady poskutkowały.Ja przedtem chciałem zaspamować przeciwmika ciosami,a to nic nie dawało.Teraz stoję w miejscu i ładuję petardę.Po strzale cofam się trochę i tak do skutku.Blokowanie mi nie wychodzi.No i trzeba uważać na cios specjalny od czasu do czasu.

Odpowiedz

Odpowiedz
To teraz tak jak obiecałeś, tryb OPEN w Elitce Smile
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości