Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Mam pytanie. Jeśli kupię modyfikacje u jednego inżyniera np na fsd i zrobię drugi grade to u innego inżyniera nie mogę robić kolejnego grade na fsd? I czy poprzez dodanie efektu eksperymentalnego nie można już robić kolejnego ulepszenia tego fsd? Czy trzeba usunąć efekt i wtedy dopiero można?
Odpowiedz
Jeżeli to samo ulepszenie robisz to bez różnicy u którego inżyniera. U jednego możesz zrobić grade 1, u drugiego zrobić grade 2 i 3. A u trzeciego ninżyniera możesz robić G4 i G5.
Jeżeli chodzi o efekty eksperymentalne to w niczym nie przeszkadzają. Możesz nałożyć go już i przy G1 a potem dalej ulepszać.
Odpowiedz
(16.01.2021, 12:24 UTC)kazik1233211 napisał(a):
(16.01.2021, 11:36 UTC)Scarlet Yuri napisał(a): Rekrutacja jest chwilowo zamknięta do odwołania

A są jeszcze jakieś polskie squadrony oprócz waszej?

Wg Inary to oprócz Lemów są również:
Duval Angels
Galactic Outcasts
The Renegades
Veles Company
HERCON CORP.
Triarii
ROLL HAM
WykopDangerous
Dangerous Poland
Wiadronauci
Dywizjon Jazdy Ochotniczej
Wyszedłem z założenia, że jak squadron ma w inarze język polski to są to nasi, zostaje jeszcze kwestia, ilu ludzi, jak bardzo aktywni, to, że coś ma w inarze 2-3 członków nic nie znaczy, po swoich znajomych widzę, że masa ludzie tego nie używa Smile
Odpowiedz
A może warto zainteresować się głębiej i poszukać informacji o osiągnięciach danej frakcji, i przełożyć to na zaangażowanie jej członków, zdolność do wspólnego działania itp?
Prosty przykład :
jako JEDYNA frakcja graczy osiągnęliśmy WSZYSTKIE leaderbordsy z wynikami.. delikatnie mówiąc pozostawiającymi konkurencję daleko w tyle. Jeszcze nikt nikt inny nie zdobył złota we wszystkich kategoriach.
Albo taki szczegół - jeżeli dobrze pamiętam to w dwóch książkach ze świata ED zostaliśmy wspomnieni / opisani . Biorąc pod uwagę fakt że niemały wpływ na zawartość tych książek ma producent gry i nas zauważa.. Smile

Moze warto poczytać:

https://forum.thewingedhussars.com/showt...9#pid16729

https://forum.thewingedhussars.com/showt...p?tid=2579

Jednym słowem warto do nas dołączyć Smile

Nawet jeśli trzeba poczekać.
Tymczasem możecie byc z nami w pełnym kontakcie na discordzie.
Odpowiedz
1. O ile wiem, to rekrutacja jest zamknięta.
2. Kolega pytał o INNE frakcje, nie odbieraj tego jako atak, ale nie każdego jara dołączenie do największego z największych, pewnie część z tych grup to fanaberia jakiegoś ludzika, który chciał mieć "własny" squadron/małe grupy zgranych znajomych, ale ja tylko odpowiedziałem na pytanie.
3. Do niemal każdego "warto" dołączyć, zależy kto czego oczekuje i szuka.
Odpowiedz
Hellrider:
1 i 3 ząb za ząb widzę Smile
2 - zawsze jestem czujny - pamiętaj: paranoicy żyją dłużej bo zwracają uwagę na wszystko Smile
Odpowiedz
dwa pytania początkującego:
1. co daje wjeżdżanie do hangaru na stacji - jaki to ma sens? [chodzi mi o ten przycisk na pierwszej stronie stacji, zauważałem że statek automatycznie przechodzi do hangaru jak chce zrobić jakieś ulepszenia; ale po co robić to - do hangaru - samodzielnie ?]
2. na mapie gwiezdnej kupiłem dane handlowe jakiegoś układu dalszego. Gdzie mogę je obejrzeć przed poleceniem tam ?
Odpowiedz
1.Nie mam pojęcia,może chowasz żeby zwolnić miejsce.
2.Dane chyba w zakładce commodity można zobaczyć.
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Stanisław Lem, Opowieści o pilocie Pirxie

Odpowiedz
1. Schowanie statku do hangaru NIE zwalnia Landing pada. Ogólnie jak wiesz że będziesz do outfitingu wchodził to możesz odrazu po lądowaniu zjechać do hangaru by zaoszczędzić parę sekund. W czasie jak statek ci zjeżdża to możesz zrobić refill, reammo itd.

2. Generalnie to z tych danych prawie nikt nie korzysta, są strony internetowe które lepiej wyręczają tą opcję np inara.cz
Odpowiedz
Zjazd do hangaru zabezpiecza twój statek przed ostrzałem innych graczy, co jest istotne w bazach planetarnych np. u inżynierów.
Odpowiedz