Liczba postów: 8
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Platforma:
CMDR: sag333
Mam pytanie. Jeśli kupię modyfikacje u jednego inżyniera np na fsd i zrobię drugi grade to u innego inżyniera nie mogę robić kolejnego grade na fsd? I czy poprzez dodanie efektu eksperymentalnego nie można już robić kolejnego ulepszenia tego fsd? Czy trzeba usunąć efekt i wtedy dopiero można?
Jeżeli to samo ulepszenie robisz to bez różnicy u którego inżyniera. U jednego możesz zrobić grade 1, u drugiego zrobić grade 2 i 3. A u trzeciego ninżyniera możesz robić G4 i G5.
Jeżeli chodzi o efekty eksperymentalne to w niczym nie przeszkadzają. Możesz nałożyć go już i przy G1 a potem dalej ulepszać.
Liczba postów: 79
Reputacja:
11
Platforma:
CMDR: HeIlrider
17.01.2021, 14:08 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.01.2021, 14:10 UTC przez Hellrider.)
1. O ile wiem, to rekrutacja jest zamknięta.
2. Kolega pytał o INNE frakcje, nie odbieraj tego jako atak, ale nie każdego jara dołączenie do największego z największych, pewnie część z tych grup to fanaberia jakiegoś ludzika, który chciał mieć "własny" squadron/małe grupy zgranych znajomych, ale ja tylko odpowiedziałem na pytanie.
3. Do niemal każdego "warto" dołączyć, zależy kto czego oczekuje i szuka.
Liczba postów: 1
Reputacja:
0
Platforma:
CMDR: judykator
dwa pytania początkującego:
1. co daje wjeżdżanie do hangaru na stacji - jaki to ma sens? [chodzi mi o ten przycisk na pierwszej stronie stacji, zauważałem że statek automatycznie przechodzi do hangaru jak chce zrobić jakieś ulepszenia; ale po co robić to - do hangaru - samodzielnie ?]
2. na mapie gwiezdnej kupiłem dane handlowe jakiegoś układu dalszego. Gdzie mogę je obejrzeć przed poleceniem tam ?
Liczba postów: 166
Liczba wątków: 2
Reputacja:
5
Platforma:
CMDR: josel666
1.Nie mam pojęcia,może chowasz żeby zwolnić miejsce.
2.Dane chyba w zakładce commodity można zobaczyć.
Liczba postów: 52
Liczba wątków: 1
Reputacja:
15
Platforma:
CMDR: Aran V.
.png)
1. Schowanie statku do hangaru NIE zwalnia Landing pada. Ogólnie jak wiesz że będziesz do outfitingu wchodził to możesz odrazu po lądowaniu zjechać do hangaru by zaoszczędzić parę sekund. W czasie jak statek ci zjeżdża to możesz zrobić refill, reammo itd.
2. Generalnie to z tych danych prawie nikt nie korzysta, są strony internetowe które lepiej wyręczają tą opcję np inara.cz
20.01.2021, 23:18 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.01.2021, 23:18 UTC przez FrankDolas.)
Zjazd do hangaru zabezpiecza twój statek przed ostrzałem innych graczy, co jest istotne w bazach planetarnych np. u inżynierów.