Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(11.12.2020, 11:22 UTC)josel666 napisał(a):
(11.12.2020, 09:55 UTC)Torvan napisał(a): Nie żaden bug i ma pewnie advanced też, po prostu dużo ludzi było i się taki korek zrobił, że czekał na swoją kolej dłużej niż maksymalny czas po prostu. Częste w systemach startowych Wink

Całkiem możliwe jeśli gra w open bo boty chyba korku nie zrobią.Nie pamiętam już kiedy byłem w systemie startowym więc nie wiem co tam się teraz wyprawia. Biggrin

Z tego co wiem boty również robią korek, jednak nie taki duży, żeby się skończył czas na wylot ze stacji. A odkąd rzucili elitkę za darmo na Epicu to w systemach startowych sami gracze na radarze, chociaż się już trochę uspokoiło. Wink
Podobno mnie ktoś kiedyś widział
Odpowiedz
Pewnie gra ich przerosla i odinstalowaliSmile zero zaparcia,zamiast poszukac troche informacji na necieSmile
Odpowiedz
No albo stamtąd wylecieli, trochę czasu przecież minęło Smile
Odpowiedz
Witam, czas na wylot skończył mi się już kilka razy wcześniej i sam wylatywałem, za co musiałem płacić mandat, postanowiłem zostać i czapa. Misje anuluję, pozostaje tylko pytanie: opłaty frycowe muszę uiścić tam gdzie misje brałem, czy w stacjach docelowych?
Odpowiedz
Mandaty spłacasz tam gdzie jest ta frakcja od której brałeś misje, czyli w systemach startowych w sumie wszędzie, lub w Interstellar Factors, tylko tam płacisz więcej, ale nie musisz szukać tej frakcji która ci mandat wystawiła.
Odpowiedz
Przeleciałem wszystkie swoje szlaki ze 3 razy po anulowaniu misji i nic, nawet reputacja mi nie spadła.
Odpowiedz
Przy zwykłych misjach po anulowaniu ich na pewno spada, podejrzewam że masz tam tak małe wpływy że spadły niezauważalnie, albo - podobnie jak w misjach wingowych - nie zacząłeś ich robić wogule więc nie mogli cię ukarać.
Tak to działa na pewno przy misjach wingowych, zgaduję tylko że przy zwykłych jest podobnie. Bo jeśli już zaczniesz misję wykonywać i ją anulujesz to nawet karę możesz zapłacić.. Aczkolwiek dawno nie wziąłem misji której nie jestem w stanie wykonać Smile
Odpowiedz
Mam pytanko.Jak robicie misje dla frakcji to latacie w "open".Bo mam uraz do tego trybu gry po tym jak straciłem 100mln(nie odpaliłem działki piratowi,to był inny gracz,nie bot).
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Stanisław Lem, Opowieści o pilocie Pirxie

Odpowiedz
(14.12.2020, 12:22 UTC)josel666 napisał(a): Mam pytanko.Jak robicie misje dla frakcji to latacie w "open".Bo mam uraz do tego trybu gry po tym jak straciłem 100mln(nie odpaliłem działki piratowi,to był inny gracz,nie bot).

To nie ma znaczenia. Możesz grać w solo lub na grupie prywatnej. Działa tak samo.
Odpowiedz
Tylko po to się przystępuje do grupy ludzi, żeby z nimi latać razem/wspólnie a nie solo Smile
Straciłeś 100 M ?

Ja kupiłem całego Cuttera painitu 794 tony - z lotniskowca Ganzuriego, nie mogłem sprzedać więc wróciłem na lotniskowiec i przy lądowaniu się wybuchłem Smile
nie pamiętam - ale coś ponad 400 M pufło - wykupiłem statek i leciałem dalej.
Jeśli handlujesz, to takie rzeczy wpisujesz w koszta.

W prywatnej grupie latam tylko do inżymierów ( ze względu na gankerów ) oraz na eksplorację ( obecnie ) - żeby robić fotki w wysokiej rozdzielczości.
Dodatkowo - wszystkie moje statki górnicze , handlowe oraz eksploracyjne nawet tarcz nie mają zamontowanych. A sorry - Phantom ma tarcze 3d takie chroniące przed puknięciem podczas powrotu na stację z eksploracji - w chwili obecnej są wyłączone dla oszczędzania energii Smile

P.S. a w zasadzie to mam te tarcze tylko dlatego że się zmieściły, a nie miałem czego więcej zamontować na statku Smile
Odpowiedz