Przedstaw się
Hej,
jestem Piotrek, pochodzę z Lubelskiego a aktualnie urzęduję we Wrocławiu. Rocznik '95. Grałem w Elitkę w roku 2017 na PS4, ale później moja przygoda z PSem sie zakończyła. Akutalnie wracam do zabawy dzieki Epic Smile
Odpowiedz
Witam,
Mam na imie Andrzej lubie Elitke mieszkam w Londynium interesuje sie akwarystyka, elektronika, komputery...
Pozdrawiam wszystkich
Odpowiedz
Witam,
Mam na imię Eryk, rocznik 2003.
Jestem nowym graczem Elitki, także rady od weteranów mile widziane Biggrin

Pozdrawiam
Odpowiedz
(01.12.2020, 16:47 UTC)Eriko Kanciano napisał(a): Witam,

Pozdrawiam

Na początek możesz pooglądać poradnik totalny na youtub,a później to zależy od tego co chcesz robić w grze,być kupcem,górnikiem itp.masz od tego odpowiednie działy na forum(rozumiem,że podstawy gry masz opanowane).
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Stanisław Lem, Opowieści o pilocie Pirxie

Odpowiedz
(01.12.2020, 18:06 UTC)josel666 napisał(a):
(01.12.2020, 16:47 UTC)Eriko Kanciano napisał(a): Witam,

Pozdrawiam

Na początek możesz pooglądać poradnik totalny na youtub,a później to zależy od tego co chcesz robić w grze,być kupcem,górnikiem itp.masz od tego odpowiednie działy na forum(rozumiem,że podstawy gry masz opanowane).

Podstawy mam w miarę opanowane, ale Powerplay'e i inżynierowie to dla mnie nadal enigma. No ale na wszystko jest czas. Z poradnika jak i z działów na pewno skorzystam. Dzięki Wink
Odpowiedz
(01.12.2020, 19:27 UTC)Eriko Kanciano napisał(a): Podstawy mam w miarę opanowane, ale Powerplay'e i inżynierowie to dla mnie nadal enigma. No ale na wszystko jest czas. Z poradnika jak i z działów na pewno skorzystam. Dzięki Wink

Jesli chodzi o inżynierów to radzę na początek zainwestować w fsd.Będziesz mógł się szybciej przemieszczać(większy skok).Resztę przerobisz na potrzeby profesji jaką wybierzesz.Jeszcze jedno.Jak chcesz ułatwić i uatrakcyjnić sobie grę kup dobry joystick(jeśli jeszcze nie masz).Polecam t.flight hotas x taki ze średniej półki.
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Odpowiedz
Witam,

Z tej strony Commander Sofcik. Latam od tygodnia, próbuję różnych profesji. Aktualnie buduję fizycznie panel sterowania do swojego kokpitu. Poniżej jeden z jego elementów sterujący podwoziem, cargo, wysunięciem modułów broni itd.

[Obrazek: e42ca7b45d7c738e556eac250af703e6.jpg]
Odpowiedz
Siemanko.
Z tej strony Paweł, rocznik 77.
Grałem w Elite ponad 20 lat temu i teraz wróciłem do tego tytułu i gram w Elite Dangerous bo pamiętam jak świetnie się bawiłem i ile godzin spędziłem przy poprzedniej wersji.
Gram od kilku dni i powoli ogarniam podstawy także na pewno od czasu do czasu o coś zapytam.
Pozdro Smile
[Obrazek: 309309.jpg?1611909611]
Odpowiedz
(02.12.2020, 11:44 UTC)Sofcik napisał(a): Witam,

Z tej strony Commander Sofcik. Latam od tygodnia, próbuję różnych profesji. Aktualnie buduję fizycznie panel sterowania do swojego kokpitu. Poniżej jeden z jego elementów sterujący podwoziem, cargo, wysunięciem modułów broni itd.

Zapowiada sie ciekawie.Jak skonczysz koniecznie zamiesc zdjecie jak to wyglada w calosci.
Ps.Robiłes wszystko od podstaw czy są w sprzedarzy takie moduły bo widziałem w necie sklep z panelami do flight simulator itp.

Odpowiedz
(02.12.2020, 16:52 UTC)josel666 napisał(a):
(02.12.2020, 11:44 UTC)Sofcik napisał(a): Witam,

Zapowiada sie ciekawie.Jak skonczysz koniecznie zamiesc zdjecie jak to wyglada w calosci.
Ps.Robiłes wszystko od podstaw czy są w sprzedarzy takie moduły bo widziałem w necie sklep z panelami do flight simulator itp.

Od podstaw, ale na gotowym sterowniku symulującym kontroler. Nie wszystko można zrobić w tak ograniczonym środowisku i podpiąć mogę tylko 12 przycisków, więc podłączę co się da a po świętach może spróbuję resztę zaprogramować na arduino.
Odpowiedz