Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
I pamietaj że za dwa lata ( oby dala rade sie tak dlugo utrzymac ) ps5 bedzie juz przestarzala...podobnie jak ps4 ktora w dniu premiery byla slabsza od kazdego dwu letniego pc Smile
Ja bym kupowal karte do kompa.
Musisz tylko pamietac ze jak kupisz naprawde nowa karte np 2080 6 gb ( chociarz to tez juz nie nowosc ) to mawet jej nie podlaczysz ze wzgledu na zasilacz a i stara plyta glowna i procesor nie pozwola wykorzystac mozliwosci takiej karty.
Odpowiedz
Mam płytę głowną m5a97 pro,procesor amd fx-8530 eight core 4000MHz 4 rdzenie i jaką kartę wybrać do 1tys zł? tak żeby to miało ręce i nogi,bo do elite to co mam jakoś chodzi w 150 klatkach przy ustawieniu medium,a nie chcę przepłacać bo za często w inne gry nie gram.Ostatnio w Mordheim i Arma 3(arma wyciąga na mid 30-40 fps).
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Stanisław Lem, Opowieści o pilocie Pirxie

Odpowiedz
oznaczenia AMD nic m i nie mówią, pewnie ktoś mądrzejszy si ewypowie.
Ale naprawdę zastanawia mnie jak ty na tej karcie 150 fps wyciagasz- to niemożliwe , albo jak napisałeś - troche się grzeje... to ze się grzeje to znaczy ze nie daje rady Smile

W Armie3 masz dobre/ własciwe fpsy ale te 150 w ED to jakaś magia Smile
przy okazji - w Armie w jakims klanie jesteś , czy tak na luzie ? bo szukam ogarnietych ludzi żeby pograć wspólnie.
Odpowiedz
Zależy jak na to spojrzeć - moja grzeje, warczy harczy - to znaczy że dobrze daje radę na górnym pułapie swoich możliwości Wink

PS
Właśnie znalazłem coś takiego - Ukrainian Pilots Federation - system Lan Gundi.
"To be ELITE...A dizzying prospect. And a nerve-racking one, with all that it implies of not just fighting off free-booters, but of spending time as a bounty hunter, delibrately hyperspacing into dangerous planetary systems and waiting for the pirates to come to you; LOOKING for trouble, in other words, boosing your combat status to the maximum by advertising yourself to killers, and outgunning them."

[Obrazek: 301059.jpg]

Odpowiedz
Jeśli dobrze poszukasz znajdziesz też wiele innych frakcji graczy. w sumie nawet za bardzo nie musisz szukać, w okolicach Sol itp jest dużo tego.
Podobno mnie ktoś kiedyś widział
Odpowiedz
Hehe. Dobre to jest, wchodzę na mission board a ich główny head honcho ma na imię Dwight albo jakoś tak. Spodziewałem się jakiegoś Tarasa albo innego Andrieya...
"To be ELITE...A dizzying prospect. And a nerve-racking one, with all that it implies of not just fighting off free-booters, but of spending time as a bounty hunter, delibrately hyperspacing into dangerous planetary systems and waiting for the pirates to come to you; LOOKING for trouble, in other words, boosing your combat status to the maximum by advertising yourself to killers, and outgunning them."

Odpowiedz
(25.11.2020, 15:20 UTC)MAGNUM354 napisał(a): oznaczenia AMD nic m i nie mówią, pewnie ktoś mądrzejszy si ewypowie.
Ale naprawdę zastanawia mnie jak ty na tej karcie 150 fps wyciagasz- to niemożliwe , albo jak napisałeś - troche się grzeje... to ze się grzeje to znaczy ze nie daje rady Smile

W Armie3  masz dobre/ własciwe fpsy ale te 150 w ED to jakaś magia Smile
przy okazji - w Armie w jakims klanie jesteś , czy tak na luzie ? bo szukam ogarnietych ludzi żeby pograć wspólnie.

Chciałem zrobić zrzut ekranu z elite z liczbą fps,ale niewyraźnie wyszło.Musisz uwierzyć na słowo.W wolnej przestrzeni przy małej ilości planet wyciąga mi 150-170 przy dokowaniu 90,a tam już trochę statków lata więc karta nie jest taka znów słaba,tylko,że mam wyłaczony limit fps więc to działa niestabilnie.Najmniej fps mam na planetach,60 w porywach do 100.W arme gram solo bo już mi kiedyś swoi w plecy strzelali jak grałem w SOCOM 3 bo nie byłem w klanie i od tego czasu mam traume gdy mam grać multi,ale może polatamy kiedys w elite mój nick taki jak w awatarku.
ps.ustawienia w elite na srednie,tekstury high
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Stanisław Lem, Opowieści o pilocie Pirxie

Odpowiedz
Ja Ci wierzę, przy odpowiedniej konfiguracji w panelu sterowania nvidii można zdziałać cuda, ale zalecam włączyć adaptacyjny vsync i w grze ustawić grafikę w taki sposób żeby nawet w ekstremalnych sytuacjach nie spadać poniżej 60fps. Najgorsze dla oczu jest odczuć spadek fps z 200 do 60 (bo czuć wtedy że z płynnością coś się pogorszyło). Najlepiej mieć stałe fps zgodne z odświeżaniem monitora.
Spróbuj bo może się okazać, że jednak nie trzeba pozbywać się tysiaka.
Odpowiedz
Pytanie:
Czy jeśli posiadam 2 shield boostery to ich moc się dodaje? Czy działa tylko jeden?

Odpowiedz
Wg Wikipedii dodaje się:
If multiple Shield Boosters are installed, the boost effect stacks additively, but there are diminishing returns for stacking beyond a cumulative shield boost of 80%, plus a hard cap at 150%.
Odpowiedz