Kontroler do 400zł
Hej

też niedawno  kupowałem kontroler  i wybór  z  powodu  ceny  padł na  używany HOTAS X,  tak jak wspomniał  ktoś  powyżej w życiu bym już nie latał na K+M, jak używany się  popsuł kupuj nowy i odkryj latanie w ED na nowo
Odpowiedz
Dzięki wszystkim za pomoc i rady, kupiłem tego Hotasa 4, czekam na przesyłkę, lecz jak czytam wcześniej, to ja zawsze jestem zwolennikiem nowego, aby mieć gwarancję, mimo że drożej, ale de facto lepiej.
Teraz zostaje mi raz jeszcze obejrzeć filmiki Rootrat`sa o klawiszologii i można latać Smile
Odpowiedz
Ja już używke oddałem dołożyłem coś grosza i jutro mam odbiór nowego joya
Odpowiedz
Własnie przyszła do mnie przesyłka i pierwsze testy... i powiem że jestem rozczarowany bardzo mocno przepustnicą, ją da się jakoś podkręcić aby dawała jakiś opór lub pozostawała w pozycji, w której się ją zostawiło? dosłownie mały podmuch z ust powoduje że ona zmienia swoje położenie i jedyny sposób to trzymanie na niej cały czas rękę, co akurat u mnie nie jest wygodne z racji tego iż w miarę wysoko mam biurko i ręka mi szybko mdleje.
Na razie odłączyłem, ale liczę na to że to kwestia przyzwyczajenia się i zaadaptowanie nowego systemu sterowania i klawiszologii, ale ta przepustnica... nie wiem czy da się do tego przyzwyczaić i już na wstępie napisałem wniosek o odstąpienie umowy...
Jakby ta przepustnicę dało się jakoś "podkręcić" czy "wyhamować" wtedy byłoby ok i nawet wysokie położenie byłbym w stanie jakoś zdzierżyć...
Odpowiedz
@Iluvatar ja od soboty posiadam T.Flight Hotas one i tak szczeże to mam tak samo z ta przepustnicą że bardzo lekko chodzi i praktycznie sama przelatuje do przodu na maxa.
Co do grywalności no to jednak jak dla mnie jest spora różnica na + tak więc jestem zadowolony.
Jedyny problem jaki mam to po uruchomieniu kompa niestety joystick, przepustnica nie działają tylko działają przyciski i muszę odłączyć i jeszcze raz podłączyć pod usb
Odpowiedz
(24.02.2020, 15:54 UTC)Akrass napisał(a): @Iluvatar ja od soboty posiadam T.Flight Hotas one i tak szczeże to mam tak samo z ta przepustnicą że bardzo lekko chodzi i praktycznie sama przelatuje do przodu na maxa.
Co do grywalności no to jednak jak dla mnie jest spora różnica na + tak więc jestem zadowolony.
Jedyny problem jaki mam to po uruchomieniu kompa niestety joystick, przepustnica nie działają tylko działają przyciski i muszę odłączyć i jeszcze raz podłączyć pod usb

https://www.youtube.com/watch?v=vskbMRLo7Ok to ja wymyśliłem działa już tak od kilku miesięcy
Odpowiedz
A da się odłączyć całkowicie przepustnice (aby nie ingerować mechanicznie) i zrobić konfig Joy+klawiatura? (wtedy bym używał klawiatury jak do tej pory a myszkę zamienił na Joya), ktoś tak próbował?
Odpowiedz
(24.02.2020, 17:01 UTC)Iluvatar napisał(a): A da się odłączyć całkowicie przepustnice (aby nie ingerować mechanicznie) i zrobić konfig Joy+klawiatura? (wtedy bym używał klawiatury jak do tej pory a myszkę zamienił na Joya), ktoś tak próbował?

na PC możesz mieć nawet 4 joye + 2 pady + 2 MDF + pedały zależy od fantazji
Odpowiedz
Pytając o odłączenie miałem na myśli fizyczny sposób "rozczłonkowania" ich, bo sa połączone kablem.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości