Przedstaw się
Witam. CMDR Skyrez (Paweł 87') za sterami Sidewinder'a zaczyna przygodę z ED. Coś o sobie... Zamieszkuję w systemie warmińsko - mazurskim, na planecie Iława. W wolnym czasie, po pracy, jak już wywiążę się z obowiązków domowych, lubię sobie odpalić jakąś grę komputerową i dać się pochłonąć opowiadanej w niej historii. Lubię też wskoczyć na rower i przekręcić kilka kilometrów. Od czasu do czasu wezmę udział w zawodach MTB. Zimą polskie góry i snowboard, a latem polskie morze i rower. Do spania książeczka w klimatach fantasy. Ulubiony zwierzak: KOT. Biggrin

Mam nadzieję że ED wciągnie mnie na dłużej. Pozdrawiam i do zobaczenia gdzieś w galaktyce.
Odpowiedz
Witam serdecznie z tej strony SpeedE (Michał) rocznik 79 Smile. Lat 40 Smile. W Elitkę gram od początku wyjścia gry ale w chwili obecnej wracam po prawei 1,5 roku przerwy Smile. Jeszcze raz Witam i do zobaczenia na szlaku Smile !
Odpowiedz
cmdr Marcinos

Witam serdecznie. Jak nietrudno się domyślić, jestem Marcinem, rocznik '76, wbiłem się trochę w lata Wink

Obecnie jestem niestety rencistą, bo zdrowie mocno się posypało. Mam nieco więcej czasu na grę, do której wróciłem po prawie rocznej przerwie.

Z zawodu jestem monterem urządzeń elektronicznych - pracowałem nawet przez 15 lat w tym zawodzie. Dodatkowo jestem spawaczem MIG, TIG, zarówno stal jak i aluminium.
Zakres hobby dosyć duży: począwszy od fotografii klasycznej, poprzez zamiłowanie do staroci, zwłaszcza motocykli(powoli buduję board track racera), aż po muzykę, zdecydowanie rockową, zwłaszcza rocka progresywnego, art rocka, metalu progresywnego. Zaczynając od King Crimson, a kończąc na Opeth i Riverside.
Przygodę z Elite zaczynałem jeszcze na Amidze, ale nigdy nie udało mi się ukończyć pierwszej części tej gry.
Sprzęt mam słaby, ale jako tako da się pograć.

Jeśli na szlaku zobaczycie czarno-szarego DBX (Grasshopper), to jestem ja, w moim "Hałaśliwym Świerszczu".
Odpowiedz
Witajcie, cmdr Octo Han (Krzych), '79, wieczny gracz a ED to jedyna gra w której swobodnie mogę powiedzieć - gra na lata. Z zawodu IT inżynier, ale zawsze pasjonowała mnie fotografia, stąd od 12 lat jestem w branży foto, głównie produktowej, modowej i czasami reporterskiej. Zdarzy się, że coś nakręcę lub zmontuje (filmy, klipy) również zawodowo.

W grach zaczynałem od Atari 65XE, potem C64, jakieś bazarowe konsolki, Amiga 500+, potem PC 486 SX/25, poprzez jaguary, N64, Wii, ps2/3, xboxy aż do dzisiaj na Ryzenie Smile

To chyba tyle, reszta to nudne życie... Do zobaczenia w przestrzeni ED.
Odpowiedz
Mam zaszczyt powitać Was serdeczne.
Jestem bardzo stare smoczysko Paskud tak stary że w dzieciństwie grał w karty z Dinozaurami.
jakiś czas temu odkryłem internet i gry i obecnie próbuję ogarnąć Elite Dangerous.

P.S. Prywatnie Marek nie reaguję na tę nazwę, miasto Szczecin rocznika nie podaję bo spadli byście a krzeseł lub foteli i nie uwierzylibyście. Smile
Odpowiedz
Czołem Commander'zy (Kamandiry? Wink )

Tu Paweł lat 17 (tak się czuje, metrykowo to będzie z +20 parę wiosen). Pykam sobie w Elitkę od kilku lat, co jakiś czas odstawiając ją w kąt, gdy za bardzo zaczyna przypominać pracę Smile . Forum obserwuje od jakiegoś czasu (dzięki za super poradniki!) i w końcu postanowiłem dołożyć swoją cegiełkę do husarskiej ekspansji.

W Elite najbardziej cenie sobie widoczki i spokojne latanie po kosmosie. To jedyny space sim który mnie tak wciągnął (no i Kerbale, ale to inna bajka).

Do zobaczenia w otchłani lub na stacji przy drinku.
o7 cmdrs
Odpowiedz
Witam, z tej strony radio odbiornika Kuba, lat 22, student Budownictwa z Wrocławia.
W elite gram od ok. pół roku, więc wciąż się uczę. Lubie kopać asteroidy i robić misje dla frakcji.
Lubie muzykę filmową, książki fantasy, a ostatnio także dzieła Stephena Kinga.
Odpowiedz
Witam wszystkich. Rocznik 79', fotograf. Sympatyk starego sci-fi i dobrego horroru.Moje początki to Frontier na Amisi 1200, obecnie latam na PS4 (psnid alexar666).
Aktualnie jestem na ostatnim etapie wyprawy Sol->Colonia->Sag->Sol. Po powrocie planuje podziałać w końcu coś z żywym człowiekiem.
CDMR alexar666 o7
Odpowiedz
Witam serdecznie!
Edwin, rocznik '67, Piaseczno k/Wa-wki.
Z Elite zetknąłem się po raz pierwszy na przełomie 89/90 w wersji na C-64 (oczywiście piracka ze stadionu) i od razu zakochałem się w tej grze. Nie jedną noc zarwałem by rano wymemłany iść do pracy Wink
Później Amiga i Frontier, który w ogóle nie przypadł mi do gustu. Kolejny kontakt z tego typu grą to Oolite będące uwspółcześnionym open sourcowym remakem pierwotnej Elite.
Któregoś dnia YouTube zaproponował mi film z Elite Dangerous. Po obejrzeniu zapragnąłem wiedzieć więcej, a w końcu mieć i grać. "Poradnik Totalny" dopełnił całości i dokonałem zakupu → najpierw dla syna na Xbox, a mniej więcej 2 tygodnie później, gdy już wiedziałem "z czym to się je" dla siebie w wersji Horizons.
I to tyle Smile
Odpowiedz
Witamy na naszym forum ....  zacny to rocznik Kolegi... ale uspakajam , że sporo nas tu z "tamtych lat"  i z podobnym początkiem w Elite Wink
[Obrazek: 134513.png]

[Obrazek: 134513.jpg]
Odpowiedz