16.12.2018, 06:47 UTC
Ale ja nic nie wyciągalem, wszystko mam schowane :-/
|
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
|
|
16.12.2018, 06:47 UTC
Ale ja nic nie wyciągalem, wszystko mam schowane :-/
16.12.2018, 06:55 UTC
Sprawdź, czy aby na pewno - branie schowaj i sprawdz te kwadraciki po prawej stronie czy na pewno nie świecą się na niebiesko.
![]()
16.12.2018, 08:57 UTC
Restart gry. Miałem tak samo. Jak nieopatrznie za blisko gwiazdy podleciałem podczas tankowania scoopem i mnie z SC wyciepało. Wszystko wyciągałem i chowałem. Nawet we free look patrzyłem. Dopiero restart pomógł.
16.12.2018, 09:47 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.12.2018, 09:51 UTC przez Globeres.)
Mam nadzieję że dzisiaj będzie działać ostatnio zauważyłem że na ps4 pojawiają się błędy, czasem na chwilę się zatnie i nic nie można zrobić ostatnio to wszystko w koło działało tylko statek na nic nie reagował i raz miałem przy dostawie ładunku że chcieli mnie atakować i uciekalem już miałem biały pasek cały naładowany a ciągle musiałem uciekać dopiero restart gry pomógł. Po tym nowym patchu muszą jeszcze trochę rzeczy naprawić
A przy okazji zapytam co potrzebuje do tej nowej eksploracji, mam skaner kupiony ale gdy skanuje i mam komunikat żeby wcisnąć trójkąt i L1 to nic się nie dzieje jak klikam :-/ może jeszcze czegoś mi brakuje?
16.12.2018, 10:01 UTC
Do skanowania systemu nic nie musisz dodatkowo montować. Odpalasz FSS mode i skanujesz system, do mapowania planet natomiast potrzebujesz Detailed Surface Scanner.
![]()
16.12.2018, 10:02 UTC
16.12.2018, 11:36 UTC
zachęcony opisami nowej eksploracji i filmikiem hetmana, po kilku miesiacach przerwy wznowiłem wyprawę do Beagle Point.
jak wygląda sprawa z Codexem? po 2-3 dniach od patcha wg codexu wszystko już jest odkryte (0 rumoured, wszystko jako reported). warto w ogóle zawracać sobie głowę odkryciami na planetach? czy "0 rumoured" wcale nie oznacza, że nie mam szans na epokowe odkrycie?
16.12.2018, 12:10 UTC
Wygląda na to, że trzeba szukać źródeł informacji po ciemnej stronie (planet?).
http://elite-dangerous.wikia.com/wiki/Codex The Codex also has ‘Rumoured’, ‘Reported’ and ‘Discovered’ states. Rumoured - If an item is listed as rumoured that means there is a possibility of finding it within that region. The Codex has been filled with ‘rumoured’ discoveries in each region to give you an initial breadcrumb trail to follow. https://forums.frontier.co.uk/showthread...codex-work is there some mechanism by which things get "rumored" other than FDev manually puts in something they want found or is there a way for players to add stuff? Like for example if a player maps a system with something interesting, but doesn't go looking for it? You have to find the Rumor Brokers, scattered throughout the galaxy, on the tidally-locked dark sides of planets, request docking when you find one of their facilities to receive a shopping list of rare and randomly spawned items, usually scattered across the opposite side of the galaxy, that take up cargo space and attract high-level pirates while in your hold, return these to the Rumor Brokers, in exchange for the Rumor of the Week. Did you mi
16.12.2018, 12:50 UTC
ok. czyli cały czas mam szanse na epokowe odkrycie
![]() no to kolejne pytania dotyczące eksploracji - planety mają po kilka-kilkanaście lokacji (oczywiście o ile jakieś mają). na danej planecie występuje tylko jeden rodzaj np. formacji geologicznych i po zbadaniu jednej można lecieć dalej? - macie jakiś sensowny i prosty sposób zaznaczenia kilku planet w trybie FSS? w systemach z kilkudziesięcioma planetami na kilku mogą występować ciekawe lokacje. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
|
|
Elite Dangerous w VR | Jaromaz | 21 | 942 |
15.11.2025, 08:12 UTC Ostatni post: Jaromaz |
| Za co lubię Elite | Kyokushin | 11 | 3,818 |
27.09.2025, 20:30 UTC Ostatni post: Jaromaz |
|
|
|
ELITE NA GOG - mega ważna akcja!!! | Mathias Shallowgrave | 11 | 1,426 |
22.08.2025, 05:10 UTC Ostatni post: MAGNUM354 |
| Wiesz, że za dużo grasz w Elite, jeśli... | Mathias Shallowgrave | 130 | 35,289 |
21.08.2025, 17:55 UTC Ostatni post: bahasso |
|
| Informacja ogólna na temat statków zdolnych do efektywnego wykorzystania FSD SCO. | martin sinclair | 1 | 1,002 |
14.07.2024, 09:36 UTC Ostatni post: NietoKT |
|