Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(09.07.2018, 21:07 UTC)LeWaR napisał(a): 300 mln to mam do zrobienia na ostatnim stopniu do elity w explo...

Te trochę ponad 300 mln dochodu z eksploracji należy zrobić nie na ostatnim stopniu ale w sumie. Mała aczkolwiek istotna różnica Wink

[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
Czy jeśli w CW wypuszczę myśliwca z AI pilotem niskiej klasy to on raczej przeżyje starcie czy raczej lepiej tego - dla jego dobra - nie robić ?
[Obrazek: cpiiGUt.png]
Odpowiedz
(10.07.2018, 05:30 UTC)Conrdd napisał(a): Czy jeśli w CW wypuszczę myśliwca z AI pilotem niskiej klasy to on raczej przeżyje starcie czy raczej lepiej tego - dla jego dobra - nie robić ?

CW - masz na myśli Conflict Zone - CZ?
Zatrudniony pilot nie wsiada fizycznie do myśliwca, jest to tylko "teleprezencja". Zniszczony myśliwiec sterowany przez naszego AI pilota to norma. Informuje nas tylko że stracił kontakt z myśliwcem. Jak masz większy hangar to po prostu wypuszczasz kolejnego i jazda dalej.
A czy utrzyma myśliwca przy życiu długo to już inna sprawa.

Masz się natomiast martwić tym, by nie zniszczono Twojego statku, czyli zakończenie z ekranem wykupu. Wtedy nasz zatrudniony pilot "ginie", inni mówią że po prostu rezygnuje ze współpracy z nami. Wink
Odpowiedz
Oczywiście CZ Smile OKi - czyli jednak jest sens hangaru na dwie maszyny w statku z jednym pilotem AI. Dzisiaj się pobawię.
[Obrazek: cpiiGUt.png]
Odpowiedz
(10.07.2018, 06:17 UTC)Conrdd napisał(a): Oczywiście CZ Smile OKi - czyli jednak jest sens hangaru na dwie maszyny w statku z jednym pilotem AI. Dzisiaj się pobawię.

Oczywiście że jest sens, ja w takim konfigu latam kuwetą.
Robiąc asasynacje, wskakuję, wypuszczam myśliwca z pilotem, wysuwam bronie i jazda. Myśliwiec zniszczony, wypuszczam tego drugiego a pierwszy się drukuje.
Czaaasem się zdarzy tak, że i drugi padnie a pierwszy się nie skończył drukować ale jest to kwestia sekund poczekania.
Odpowiedz
Od pewnego czasu, ciemne strony każdej planety na której ląduje, są tak ciemne, że kompletnie nic nie widać. Da sie to jakoś zmienić? Mam szczegóły garfiki na LOW, może dlatego ?
Odpowiedz
To jest chyba kompromis pomiedzy tym co mozna zobaczyc na monitorach (RGB) a naszymi oczami. Poprzednio bylo tak ze jak podlatywalismy do planety to od strony zaciemnionej byla ona czarna, czyli tak jak (chyba) powinno byc. Kiedy sie zblizylismy juz tak ze widac bylo szczegoly to nagle bah, dziwinie sie rozswietlila, strasznie to nienaturalne bylo. Ludzkie oko ma ograniczenia co do spektrum barw, ale monitory maja je jeszcze wezsze wiec pewnie trzeba sie na cos zdecydowac, albo jasniejsze ciemne strony planet (co nie wygladaloby dobrze z daleka) albo ciemniejsza podczas ladowania. Po prostu teraz jest to bardziej naturalne, na zywo pewnie bys wiecej szczegolow zobaczyl podczas ladowania, a tu patrzysz w monitor.
Odpowiedz
Pytanie mam troche okolo elitowe. Czy komus tez sie od wczoraj mapa na edsm zepsula? Znaczy jak przyblizam to mi "tlo" znika. Ewentualnie jak to naprawic.
Odpowiedz
(10.07.2018, 01:46 UTC)Dako napisał(a):
(09.07.2018, 21:07 UTC)LeWaR napisał(a): 300 mln to mam do zrobienia na ostatnim stopniu do elity w explo...

Te trochę ponad 300 mln dochodu z eksploracji należy zrobić nie na ostatnim stopniu ale w sumie. Mała aczkolwiek istotna różnica Wink

Wiesz @Dako ... oddaje misje za 10 mln i skacze mi 3 %.......
Odpowiedz
(10.07.2018, 16:02 UTC)LeWaR napisał(a): Wiesz @Dako ... oddaje misje za 10 mln i skacze mi 3 %.......

Oddanie 10 mln z koniecznych +/- 300 mln to wychodzi te 3% progresu Biggrin

ps.
Zrobiłem w zeszłym tygodniu operację pt. "Od zera do bohatera" czyli wylatałem z poziomu Patfindera (ok 10 mln) do Elity łącznie w sumie 320 mln z eksploracji i naprawdę jest tak jak wcześniej napisałem. Dane w tabelce to łączne kwoty z eksploracji (od stanu początkowego) wymagane na kolejne poziomy a nie osobne wartości pomiędzy nimi.
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz