Stardew Valley
Ja także wolę zaczekać na oficjalne wsparcie - Skyrim nauczył mnie ostrożnego obchodzenia się z wszelkimi modami ;P

Tymczasem czas oczekiwania na patch dobiegł końca! Patch nie jest duży i wgrywa się raz, dwa ale ile potencjalnej nowej zabawy dodaje.. wracam do swojego leśnego zakątka ;P
"Heavier than a star, no place is too far

Not even space and time can touch this ship of mine"

- Keldian, "F.T.L."

Galnet  "Echo Przestrzeni"
Odpowiedz
(03.10.2016, 14:09 UTC)Robinus napisał(a): W oczekiwaniu na update (tak - też uprawiam...)

Kolejny w naszej sieci Biggrin

W końcu po takim czasie oczekiwania mamy 1.1. Będę grał w grę dzisiaj Smile Ostatnio nie grałem w Stardewa, bo czekałem na tego patcha by zrobić farmę na jednej z nowych mapek. 

Co do multi - oficjalne ma być w przyszłym roku.

Odpowiedz
Oglądałem i oglądałem, aż w końcu kupiłem..
[Obrazek: mwqa7tM.png]
Odpowiedz
A wiecie, że na XBOX-padzie gra się wyśmienicie?

Do zalet dorzucę najlepszy z możliwych "system do gry w pracy", czyli:
w okienku nic nie traci, po przejściu na inne okno automatyczna pauza Smile
Odpowiedz
Aż z ciekawości sprawdzę, bo mam logitechowego Chillstream'a - chociaż, ja mam łapska chyba już zbyt nawykłe do tandemu klawiatura i mysz... ;P

@Syntox: witamy w klubie! Biggrin

- Keldian, "F.T.L."

Odpowiedz
kupiłem to tydzień temu i właście staram się poderwać Pam Smile
Odpowiedz
(04.10.2016, 15:02 UTC)Myr0n napisał(a): kupiłem to tydzień temu i właście staram się poderwać Pam Smile

To mam dla Ciebie niestety smutne info Sad

Odpowiedz
Wersja 1.1. Pierwszy rok za nami, a ja wbrew temu co pisałem zdecydowałem się pozostać przy standardowej wersji farmy. Zacząłem jednak od początku, także w pierwszy dzień wiosny zapraszam do mnie na wjazd na chatę (znaczy farmę) Smile

[Obrazek: hSgEIfN.png]

Obecnie wyposażenie domku raczej skromne (nie licząc najlepszej lasencji we wsi oczywiście). W tym roku mam zamiar dodać jakieś ładne meble, kupić kalendarz, plazmę i zmienić podłogi.

[Obrazek: 3dxKABt.png]

W pierwszy dzień wiosny odwiedził mnie wracający z wojny Kent. Wydaje się być spoko.

[Obrazek: 96EgUlz.png]

Oto ja na moim wiernym rumaku w bojowej pozie przed chaupą Smile

[Obrazek: 6RS9akL.png]

W zimie zeszłego roku udało mi się wydropić Tęczowy Kamień (Z NIETOPERZA!) co dało mi dostęp do najpotężniejszego miecza w grze! Na fotce widać też resztę narzędzi. Wkrótce zamierzam wycraftować złota siekierę a następnie kilof z Iridium. Iryd potrzebny też mi będzie w dużych ilościach do najlepszych nawadniaczy. Na szczęście uzbierałem już kilka sztabek...

Na screenie widać też aktualne fundusze, ilość zarobionych monet oraz imiona moich zwierzaków. 

[Obrazek: ZTPp9JX.png]

Główne miejsce do uprawiania roślin. Póki co jeszcze nie oczyszczone. Od samego początku zostało zbudowane tak, aby pasowało do nawadniaczy z iridium.

[Obrazek: ohcHGxa.png]

Lista moich najlepszych przyjaciół. Zdecydowałem, że najlepszym rozwiązaniem będzie nabijanie punktów relacji z max dwoma mieszkańcami jednocześnie, a po wejściu na maksymalny level przyjaźni wybranie kolejnych dwóch. Aktualnie rozbię Wizarda i Leah, ponieważ mieszkają na tej samej mapce i mam blisko :p

[Obrazek: prJTEqF.png]

Powoli powstająca winnica, staram się na bieżąco dokupywać nowe drzewka i beczki.

[Obrazek: RkgTLlz.png]

A tutaj trzymam zwierzaki! Aktualnie mam dwie krowy, dwie kury, barana, owcę i kaczkę!

[Obrazek: mSZ6Oln.png]

Oto moje aktualne umiejętności Smile

[Obrazek: hXAEPbb.png]

[Obrazek: bwhrSib.png]

Aktualny stan bundli. Moim celem jest odbudowanie community centre do końca tego roku (chociaż wiem, że przy odrobinie szczęścia mogę dokonać tego już w lecie). Budnle, których nie umieściłem na zdjęciach są już całkowicie wykonane!

Na wiosne kolejnego roku wrzucę aktualizację. Zobaczymy co się zmieniło Smile

Odpowiedz
Bardzo fajna farma! Smile Dzięki za pochwalenie się, jest motywacja do ruszenia swojej dalej... Ze wstydem przyznaję, że najpierw nakręciłem się jak szczerbaty na suchary na ten patch, a potem... zacząłem grać, i w natłoku innych rzeczy biedny Stardew poszedł w odstawkę - jak odkurzę swój leśny zakątek to też się pochwalę Biggrin

- Keldian, "F.T.L."

Odpowiedz
Ugh, wiem, że odprawiam tu straszną nekromancję nad tym tematem (proszę, tylko nie przez łepetynę tym Banhammerem!) ale w końcu chyba nadchodzi dłuuuuuugo wyczekiwany update z multiplayerem:

@TeddyPanda Jeszcze jesteś zainteresowany Stardewem? Jakby co piszesz się na granie online?
Jakby było więcej chętnych to tym lepiej, bo multi ma obsługiwać do 4 osób!

- Keldian, "F.T.L."

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości