Ankieta: Czy zagrasz w No Man's Sky
Tak kupię od ręki.
Nie szkoda mi kasy na ten kicz.
Poczekam na opinie innych.
[Wyniki ankiety]

No Man's Sky - dyskusja ogólna
(25.08.2016, 08:22 UTC)Robinus napisał(a):
(25.08.2016, 08:07 UTC)Zakrecony Termos napisał(a): Jak jest z sentinelami, to najlepsze źródło tytanu więc grzeję z mining lasera niemal do wszystkich czy później jakieś penalty z tego tytułu się dostaje? Jak z dostępnością minerałów po w dalszej grze postanowiłem zgromadzić i trzymać w statku trochę plutonu, thamium i kilku innych najczęściej wykorzystywanych czy zdarzają się sytuacje że na planetach może ich zabraknąć?

Nie - nie ma raczej żadnej kary za niszczenie strażników. A niejednokrotnie jest to niemal konieczne. Niektóre przedmioty do craftingu można zdobyć tylko z ich szczątków (no i chyba ze sklepu, ale trzeba na okazję trafić).

Co do materiałów - to ja się przekonałem, że to typowa gra drogi. Gdziekolwiek będziesz, jak daleko polecisz - zawsze w jakiś sposób sobie poradzisz. Jak koniecznych materiałów nie będzie na którejś z planet, to znajdą się w asteroidach. Jak nie będzie ich w asteroidach - to na stacji do kupienia. A jak nie będzie nigdzie w systemie, to na pewno gra zadba o to, by można było zgromadzić materiały na skok do innego systemu.

Taka ciekawostka - w stacji kosmicznej jest zwykle obcy, z którym można porozmawiać za węgiel. Jeśli nie macie węgla - nie trzeba śmigać po niego na planetę. W doniczkach rosną piękne roślinki. Smile

Sentinele śmiało można nawalać, dostajesz tytanium + inne pierdoły albo nowe technologie oraz zdobywasz kamienie milowe za ich zabójstwa. Same profity Smile

Materiały - jak nie ma w markecie na stacji, to zawsze można pohandlować z obcymi, z reguły mają to samo i te najbardziej potrzebne są u nich.
Czasami na planetach można znaleźć depozyty (5 okrągłych zbiorników) - zawsze można uzupełnić zapasy, a nadmiar sprzedać - win/win 2x profit Smile
Dodatkowo jak znajdziesz rozbite statki, to możesz zamienić swój na ten uszkodzony, rozebrać moduły, z powrotem przesiąść się do swojego - ja tak robię, a można dostać z tego ciekawe minerały Smile

Nie miałem jeszcze sytuacji żeby mi czegoś zabrakło, a nawet większość minerałów zdobywam nie dłubiąc w skałach lejzerem, bo to ze statku, to depozyt, to roślinki i tak jakoś się zbiera Smile
[Obrazek: AmqzlzA.jpg]
I jeśli chcesz powiedzieć, że się martwisz o moje morale,
Zostaw wiadomość po sygnale, po sygnale...
Odpowiedz
no patrz, a powiadaja ze to klamstwo co mowil Sean ze mozna zbierac rzeczy bez kopania...ehhh, gracze w dzisiejszych czasach, rozkapryszone to jakies takie, placzliwe i dramatyzujace.
Odpowiedz
http://www.onemanslie.info ale jaja, nie wiedziałem że stronę zrobili Biggrin
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Kyoku uważaj bo jeszcze Pueblo i Robinus naślą na ciebie Thargoidów Wink
Odpowiedz
Nie no ja piszę otwarcie że polubiłem NMS, i prawdę mówiąc szkoda mi tej gry, bo szybko traci, a ma potencjał.
Najbardziej co ssie w tej grze, to sposób w jaki lata się statkiem. Już nie oczekuję star citizena, czy elite, ale to co dali, jest po prostu drętwe.

Natomiast te różne stacje w szktałcie a to kulki, a to trójkąta, różne planetki, nawet jak na nich stacje są podobne, to podoba mi się.
Ta gra może dostarczyć zupełnie przypadkiem 'przygody' na kilka dobrych godzin, wystarczy znaleźć lepszy statek i nie mieć w okolicy surowców, i zaczyna się kombinowanie, łażenie, szukanie.

Jak stanieje (bo nie jest warta 200-260zl, a max 120), a stanieje na pewno, polecam tę grę Tobie też 2M1R Smile
Odpowiedz
Tez uważam ze ta gra za 20-50zł była by ok ale za każdym razem jak spojrzę na twarz Murrey'a to mówię sobie ze nie kupie tej gry, ot tak dla zasady...
Odpowiedz
A to się zgadza, świadomość tego 'jak jest', zniechęca.
Odpowiedz
(25.08.2016, 12:53 UTC)2M1R napisał(a): Kyoku uważaj bo jeszcze Pueblo i Robinus naślą na ciebie Thargoidów Wink

Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to idz sobie trolluj swoj watek o The Division.

Edyta: BTW to Sean Murray, nie Murrey. To tak jakby na Ciebie wolali 3M1R
Odpowiedz
LOL

Dawno nie widziałem, żeby się ktoś tak doigrał jak Sean.
Odpowiedz
Tak, to już się robi walka o udowodnienie swojej racji chyba. Bo to już chyba nie jedynie objaw żalu, że ktoś nie dostał wymarzonej gry...

Dziwi mnie to akurat na tym rynku sprzedaży, gdzie niezadowolony z produktu klient kilkoma kliknięciami otrzymuje zwrot pieniędzy. Teoretycznie powinien zapomnieć o tym, że kupił coś, co mu nie pasuje.
Jednak ludzie zachowują się jakby kupili USŁUGĘ, a nie produkt, który na reklamie wyglądał inaczej.

Normalnie w życiu jest tak - kupujesz coś - nie podoba się - jak masz fuksa i czas to zwrócisz - zmieniasz firmę.
A tu? Myślę, że gdzieś ludzie się muszą wyżyć. Chyba właśnie to robią.
Inaczej sobie tego wytłumaczyć nie mogę.

EDIT:

A chociaż, może tak jest ze wszystkimi grami, tylko akurat nasza uwaga jest skupiona teraz na NMS?

No bo czyż nie mogło wybuchnąć to samo po takich zapowiedziach:

A z takim efektem końcowym?

Nie ujmując oczywiście nic Wiedźminowi. Chociaż w sumie złożyło się tak, że w NMS gram dłużej...
Odpowiedz