28.10.2019, 20:15 UTC
Komputerowy, zdjęcie akurat zrobiłem w dniu kiedy do mnie dojechał.
Teraz już nie wygląda tak świeżo
Teraz już nie wygląda tak świeżo

|
Autorskie mocowanie HOTASA
|
|
28.10.2019, 20:15 UTC
Komputerowy, zdjęcie akurat zrobiłem w dniu kiedy do mnie dojechał.
Teraz już nie wygląda tak świeżo ![]()
29.10.2019, 09:00 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.10.2019, 10:01 UTC przez Dako.
Powód edycji: ortografia ;)
)
(28.10.2019, 19:19 UTC)ronin_htd napisał(a): W moim przypadku uchwyty do fotela chyba zdadzą lepszy egzamin, umożliwią mi grę na pół-leżąco na czym mi zależy Tu masz fajne i proste rozwiązania pasujące do Twojego fotela a nawet i preferowanej pozycji grania Poniżej filmu są linki do zakupu elementów w Amazon. Kilka centymetrów "rzepów" i pewnie takie same lub podobne uchwyty kupisz w Polsce. ![]()
29.10.2019, 11:30 UTC
@Dako w ciągu ostatnich dwóch lat przerobiłem już większość uchwytów jakie tylko znalazłem w sieci.
Powyższe również.. Sęk w tym, że 99% uchwytów jest robione z myślą o Hotasach pokroju X52/56, T.16k, Warthog z myślą o graczach PC - które mają regularną podstawę w kształcie kwadratu/prostokąta. Obecnie mam T.Flight 4, przy projektowaniu którego Thrustmastera poniosła trochę fantazja (patrz podstawę) ![]() Niestety nie zanosi się abym w najbliższym czasie wymienił na coś innego (chyba, że Sony coś zmieni w oprogramowaniu) co najwyżej na świeży egzemplarz.
Bardzo przepraszam ale ten 1% posiadany przez Ciebie jakoś Ci tam pewnie umknął...
Na tym filmie ten autor chyba jasno wyjaśnia jak to zrobić? Po zakupie uchwytów akurat on użył dwa odpowiedniej długości rzepy a następnie: 1. pierwszy nakleił na w/w podstawki mocowania 2. drugi nakleił na podstawę joy-a i hotasa 3. następnie oba docisnął i połączył Nie wiem może się mylę ale chyba T.Flight http://www.thrustmaster.com/node/8584 nie posiada gwintowanych mocowań w podstawie obudowy? ps. Być może producent (spekulacja) nie przewidział takich oczekiwań kupującego na tym poziomie cenowym... No i życzliwie nie chce mi się drążyć tematu i dopytywać co ma Sony i oprogramowanie do Twoich fizycznych problemów z montażem ? ![]()
29.10.2019, 13:33 UTC
Niestety T.Flight 4 jest zaprojektowany z myślą o postawieniu na blacie, a nie montowaniu go do czegokolwiek.
Co ma Sony i oprogramowanie? No ma to, że mógłbym kupić wtedy Warthoga (ew. jakiegoś X52/56) do konsoli i dedykowany do niego stojak montażowy, w efekcie zapomnieć o problemie. Niestety Sony dało wsparcie tylko i wyłącznie dla T.Flight 4 i teraz tego nowego od Hori. Powyższy film oglądałem ze dwa lata temu i niestety rozwiązanie na rzepy nie zda u mnie egzaminu. Raz, że rzepy mają wątpliwą dla mnie stabilność połączenia. Dwa podstawa w T.Flight 4 jest bardzo nieregularna - pełna wgłębień i wyżłobień dla schowania zbyt długiego przewodu USB. Raczej bez ingerencji w podstawę - w celu zachowania oczekiwanej przeze mnie stabilności - się nie obejdzie.
29.10.2019, 13:38 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.10.2019, 13:39 UTC przez Anger Ash.)
A co powicie na to?
29.10.2019, 13:55 UTC
Wygląda świetnie, ale widziałeś cenę?
To ja już wolę grać dalej na biurku
29.10.2019, 13:57 UTC
Chodzi mi o sposób montażu i rozwiązanie...będę miał czas to sobie zrobię coś takiego sam...podoba mi się pomysł z zastosowaniem płaskownika do ramienia fotela...będzie dobrze trzymać
29.10.2019, 14:01 UTC
Samo rozwiązanie spoko, ale w przypadku mojego fotela niewykonalne
![]() Niestety ja nie mam regulowanych podłokietników (stary fotel), w dodatku one są montowane do siedziska od boku - nie od spodu jak na filmie. Jakimś tam wyjściem było by zaprojektowanie zupełnie nowych podłokietników razem z uchwytami.
29.10.2019, 14:06 UTC
Wpisz sobie w googlach mounting chair hotas i zobacz w grafikę na rozwiązania. Nie które powalają na glebę prostotą rozwiązań
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Autorskie Mocowanie HOTAS dla Logiteh Saitek x52 Pro | Borg Grob | 5 | 1,834 |
24.08.2024, 08:33 UTC Ostatni post: Kahea |
|