Autorskie mocowanie HOTASA
Komputerowy, zdjęcie akurat zrobiłem w dniu kiedy do mnie dojechał.
Teraz już nie wygląda tak świeżo Biggrin

Odpowiedz
(28.10.2019, 19:19 UTC)ronin_htd napisał(a): W moim przypadku uchwyty do fotela chyba zdadzą lepszy egzamin, umożliwią mi grę na pół-leżąco na czym mi zależy Smile

Tu masz fajne i proste rozwiązania pasujące do Twojego fotela a nawet i preferowanej pozycji grania Wink
Poniżej filmu są linki do zakupu elementów w Amazon.
Kilka centymetrów "rzepów" i pewnie takie same lub podobne uchwyty kupisz w Polsce.

[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
@Dako w ciągu ostatnich dwóch lat przerobiłem już większość uchwytów jakie tylko znalazłem w sieci.
Powyższe również..

Sęk w tym, że 99% uchwytów jest robione z myślą o Hotasach pokroju X52/56, T.16k, Warthog z myślą o graczach PC - które mają regularną podstawę w kształcie kwadratu/prostokąta.
Obecnie mam T.Flight 4, przy projektowaniu którego Thrustmastera poniosła trochę fantazja (patrz podstawę) Biggrin

Niestety nie zanosi się abym w najbliższym czasie wymienił na coś innego (chyba, że Sony coś zmieni w oprogramowaniu) co najwyżej na świeży egzemplarz.
Odpowiedz
Bardzo przepraszam ale ten 1% posiadany przez Ciebie jakoś Ci tam pewnie umknął...
Na tym filmie ten autor chyba jasno wyjaśnia jak to zrobić?

Po zakupie uchwytów akurat on użył dwa odpowiedniej długości rzepy a następnie:
1. pierwszy nakleił na w/w podstawki mocowania
2. drugi nakleił na podstawę joy-a i hotasa
3. następnie oba docisnął i połączył

Nie wiem może się mylę ale chyba T.Flight http://www.thrustmaster.com/node/8584 nie posiada gwintowanych mocowań w podstawie obudowy?

ps.
Być może producent (spekulacja) nie przewidział takich oczekiwań kupującego na tym poziomie cenowym...
No i życzliwie nie chce mi się drążyć tematu i dopytywać co ma Sony i oprogramowanie do Twoich fizycznych problemów z montażem ?
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
Niestety T.Flight 4 jest zaprojektowany z myślą o postawieniu na blacie, a nie montowaniu go do czegokolwiek.
Co ma Sony i oprogramowanie? No ma to, że mógłbym kupić wtedy Warthoga (ew. jakiegoś X52/56) do konsoli i dedykowany do niego stojak montażowy, w efekcie zapomnieć o problemie. Niestety Sony dało wsparcie tylko i wyłącznie dla T.Flight 4 i teraz tego nowego od Hori.

Powyższy film oglądałem ze dwa lata temu i niestety rozwiązanie na rzepy nie zda u mnie egzaminu.
Raz, że rzepy mają wątpliwą dla mnie stabilność połączenia.
Dwa podstawa w T.Flight 4 jest bardzo nieregularna - pełna wgłębień i wyżłobień dla schowania zbyt długiego przewodu USB.
Raczej bez ingerencji w podstawę - w celu zachowania oczekiwanej przeze mnie stabilności - się nie obejdzie.

Odpowiedz
A co powicie na to?

Odpowiedz
Wygląda świetnie, ale widziałeś cenę?

To ja już wolę grać dalej na biurku Biggrin
Odpowiedz
Chodzi mi o sposób montażu i rozwiązanie...będę miał czas to sobie zrobię coś takiego sam...podoba mi się pomysł z zastosowaniem płaskownika do ramienia fotela...będzie dobrze trzymać Smile
Odpowiedz
Samo rozwiązanie spoko, ale w przypadku mojego fotela niewykonalne Wink
Niestety ja nie mam regulowanych podłokietników (stary fotel), w dodatku one są montowane do siedziska od boku - nie od spodu jak na filmie.

Jakimś tam wyjściem było by zaprojektowanie zupełnie nowych podłokietników razem z uchwytami.
Odpowiedz
Wpisz sobie w googlach mounting chair hotas i zobacz w grafikę na rozwiązania. Nie które powalają na glebę prostotą rozwiązań Smile
Odpowiedz