[SPRZEDAM] Tobii EyeX
Tobii korzysta z aplikacji Infinite Screen. Jeśli chodzi o szybkość itd. to nie ma zauważalnego opóźnienia w śledzeniu wzroku. Nawet na standardowych ustawieniach działa to bardzo płynnie. W samej aplikacji masz możliwość zdefiniowania wszystkich parametrów śledzenia. Ani razu nie miałem z tym problemów. Nawet 7 letnie dziecko było w stanie się tym posługiwać (testowane! Biggrin )

Ja mam do sprzedania pierwszą wersję EyeX który sprawdza się bardzo dobrze. Kupiłem go 8 sierpnia 2016 roku za €128,75 z kosztami przesyłki.
“There will be killing till the score is paid.” 
― Homer, The Odyssey

Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Odpowiedz
Da się zmapować EyeX do vjoya ale nie robiłem tego.
Odpowiedz
Gdyby ktoś był zainteresowany również mogę sprzedać Tobii EyeX - podobnie 390zł (wysyłka w cenie) ewentualnie odbiór osobisty w Warszawie.
[Obrazek: 22007.png]
Odpowiedz
Mój tracker sprzedany Husarzowi Dyspozytor.

Kto tam następny w kolejce ? Biggrin
― Homer, The Odyssey

Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Odpowiedz
Plusy i minusy śledzenia ruchu głowy różnymi ustrojstwami znam także trochę mnie tam kusi ale to dopiero jak się okaże że mikołajowi zostały jeszcze bilety płatnicze. Choć i tak musiał bym wpierw przetestować ustrojstwo bo jeszcze nie miałem do czynienia ze śledzeniem gałek i nie wiem czy przypadnie mi do gustu...
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz
Z moich doświadczeń powiem że na początku trzeba się przyzwyczaić i trochę wytrasować oczy aby nie latały po całym ekranie itp Biggrin
A co do obsługi panelów i stacji to można na kilka sposoby sobie z nimi radzić:
1 W Infinite Screen ustawić skrót wyłączający/włączający obsługę śledzenia w grze i kiedy trzeba wyłączać (ja blokuję zawsze w stacji)
2 w opcjach gry ustawić aby panele się nie wyświetlały podczas "najazdu" na nie ale mają przyciągać wzrok standardowo

3 oraz np nie przyciąganie wzroku podczas wyświetlania panelu (to raczej odradzam bo dziwnie się z nic korzysta przy śledzeniu wzroku) ale przydatne przy korzystaniu z makr (brakuje tylko skrótu który to ustawienie szybko przełącza)

Sposoby 1 i 2 warto stosować jednocześnie, ten 3 raczej nadaje się bardziej w przypadku VR
Odpowiedz
nowa wersja wnosi jakieś feature?
zastanawiam się, czy nie kliknąć sobie prezentu na przerwę świąteczno-noworoczną i nie wiem czy warto dopłacić Wink
Odpowiedz
Jeżeli ktoś chce zakupić nową wersję w promocji dla posiadaczy pierwszej to jest już nie aktualna, przynajmniej tak podają na forum frontiera.
Odpowiedz
Mi się udało skorzystać Smile Aczkolwiek miałem małe przejście z supportem i chcieli mi zrobić refund Wink

Taki o to mail do mnie dotarł ale wszystko zakończyło się po mojej myśli Smile

Kod:
Hi Maciej,

I see that you own a Tobii EyeX Controller, which you bought from us, probably based on a video from "NukemDukem".

Officially: You have to be aware that offer "ELITEGAMERS" was targeted for existing "Tobii EyeX Controller" users who are Elite Dangerous fans.
Therefore the code was sent out to a targeted group of people only and wasn't supposed to get public, as you aren't on that list, I must say that I can't apply that discount for you and your order should be refunded. :'(
But: as you are really a returning customer, I'm checking with my superiors whether to make an exception with you.
I will keep you posted.
Best Regards,
Dávid Gaál
Order Management Coordinator
Tobii Tech
― Homer, The Odyssey

Odpowiedz
Hm ciekawe, ja jeszcze nie dostałem żadnego maila, ani o jakiś problemach ani o wysłaniu, co prawda zamówiłem wczoraj (w ostatniej chwili) ale mam nadzieję że nie będą chcieli mi nic zwracać tylko wyślą zamówiony sprzęt Smile niestety maila z promocją też nie dostałem :/ podejrzewam że został wysłany do osób co zakupiłu z kodem od Obsidiana. Odpisywałeś im coś na tego maila?
Odpowiedz