HTML / PHP, skryptowanie
Jak już rozmawiamy o programowaniu to zapytam, czy wiecei jak zrobić rozwijaną listę z grupami w bazie danych MySQL?
Przykład:
W bazie mamy +TWH i po wciśnięciu plusa pod TWH rozwinie się lista wszystkich comandorów (to tylko przykład)
Odpowiedz
Wink 
(22.12.2015, 21:18 UTC)Ambroz napisał(a): Jak już rozmawiamy o programowaniu to zapytam, czy wiecei jak zrobić rozwijaną listę z grupami w bazie danych MySQL?
Przykład:
W bazie mamy +TWH i po wciśnięciu plusa pod TWH rozwinie się lista wszystkich comandorów (to tylko przykład)

Nie za bardzo rozumiem sam MySQL jest bazą danych która jak sama nazwa wskazuje przechowuje dane. Są różniaste edytory żeby odczytywać te dane w formie "graficznej" ale pewnie nie oto chodzi. Jak się domyślam chodzi o umieszczenie boxa na stronie i po jego wkliknięciu rozwinie się lista cmdr dobrze rozumuje? Jeśli tak to wtedy kod trzeba napisać w php-ie i jest to do ogarnięcia. Jeśli to oto chodziło to daj znać przy czasie napisze Ci skrypta ale potrzebuje więcej danych Wink
Odpowiedz
Marq nie chodzi o to byś mi napisał skrypt a naprowadził mnie jak to zrobić, jest to część mojej pracy inżynierskiej i szukam jedynie rad jak to zrobić. Mniej więcej o to chodzi. Teraz to co przechowuje cmdr wchodzi w skład bazy danych, czy tylko jest to sposób reprezentacji ich? (jest to jedynie grafika tak ich ukazująca).
P.S nie wiem czy dobrze to wyjaśniam, łatwiej by było powiedzieć o co mi chodzi niż pisać.
Odpowiedz
(22.12.2015, 23:15 UTC)Ambroz napisał(a): Marq nie chodzi o to byś mi napisał skrypt a naprowadził mnie jak to zrobić, jest to część mojej pracy inżynierskiej i szukam jedynie rad jak to zrobić. Mniej więcej o to chodzi. Teraz to co przechowuje cmdr wchodzi w skład bazy danych, czy tylko jest to sposób reprezentacji ich? (jest to jedynie grafika tak ich ukazująca).
P.S nie wiem czy dobrze to wyjaśniam, łatwiej by było powiedzieć o co mi chodzi niż pisać.

Ok zgadamy się na TS-sie
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości