[SPRZEDAM] Tobii EyeX
Promo jest więc trzeba skorzystać Smile A przy okazji ktoś z Husarii skorzysta po dużo niższej cenie niż jest wersja EyeX dostępna gdziekolwiek.

Sprzęt - jak każdy u mnie - zadbany!
“There will be killing till the score is paid.” 
― Homer, The Odyssey

Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Odpowiedz
Nie chce się reklamować ale w razie czego też sprzedam EyeX w świetnym stanie, jak ktoś się na sprzęt od Kofiego nie zdąży załapać to walić do mnie Wink
Odpowiedz
Też zakupiłem nowszą wersję, jak dojdzie to pewnie też będę sprzedawał, aczkolwiek zastanawiałem się czy nie sprezentować komuś z rodziny albo kumplowi.
Odpowiedz
Proszę opisz wrażenia po ugradzie ;P
Odpowiedz
A ja się cały czas zastanawiam, po obejrzeniu kilu streamów, do czego to może być przydatne. Oglądanie się tym jest chyba jeszcze bardziej uciążliwe niż jakimkolwiek headtracker'em. W HT kręcisz głową ale oczy trzymasz w monitorze a w przypadku tobiego każdy ruch gałek ocznych powoduje zmianę pozycji obserwowanego obiektu... Także jedyne co mi przychodzi do głowy to szybkie namierzanie celu wzrokiem, jeśli gra pozwala np najechać myszką na cel i zalokować go lub jeśli symulator ma wirtualny kokpit to wzrokiem wybierać i przełączać/obsługiwać kokpit.
Ktoś mnie wyprowadzi z błędu lub na terenie wawy miał by możliwość wypożyczenia na kilka dni?
Co innego eye tracker zintegrowany z goglami VR bo poza powyższymi zastosowaniami może być użyty do manipulacji DOF przez engine gry, która by wiedziała na czym gracz skupia wzrok i co powinno być wyostrzone a co rozmyte...
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz
Do rozglądania eye tracking jest perfekcyjny. To działa tak że kamera centruje się na obiekcie na który patrzysz, w efekcie punkt skupienia wzroku jest zawsze na środku ekranu, nie ważne w którą część kokpitu patrzysz. Moim zdaniem o wiele wygodniej niż skręcanie głowy w bok i próba patrzenia na monitor. Jedyna wada to korzystanie z interfejsu, bo wtedy nie chcesz żeby kamera się poruszała.
Odpowiedz
Też się zastanawiam jak to działa. Skoro patrzę w róg ekranu i wtedy "glowa" postaci w grze też się przesuwa to coś na co chciałem spojrzeć jest na środku. Ale jeżeli spojrzę na środek to wróci do podstawowej pozycji. Napisze ktoś jak to mniej więcej działa (na przykładzie Elite najlepiej)?
Odpowiedz
Gdy Twój wzrok jest skupiony poza środkiem ekranu to kamera przesuwa się w tamtą stronę, jeśli patrzysz na coś co nie jest na środku to kamera tam się przesuwa. W momencie gdy znajdzie się na środku kamera przestaje się przesuwać.
Odpowiedz
(13.12.2016, 08:41 UTC)CYJAN3K napisał(a): Też się zastanawiam jak to działa. Skoro patrzę w róg ekranu i wtedy "glowa" postaci w grze też się przesuwa to coś na co chciałem spojrzeć jest na środku. Ale jeżeli spojrzę na środek to wróci do podstawowej pozycji. Napisze ktoś jak to mniej więcej działa (na przykładzie Elite najlepiej)?

Chyba lepiej nie da się tego wytłumaczyć Smile

“There will be killing till the score is paid.” 
― Homer, The Odyssey

Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Odpowiedz
Nawet interesujące, a jak z responsywnością/opóźnieniami/błędami/utratą śledzenia?
Wiadomo co i jak wypluwa z siebie eyex np. żeby przepuścić to przez opentrack'a, w szczególności zastanawia mnie to w kwestii wersji 4c z head trackiem, który praktycznie nie ma wsparcia w grach póki co...
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz