(24.02.2018, 13:53 UTC)Zuback napisał(a): Dziękujępiękny ten świat VR
Nawet jak nie jest doskonały
Programik ściągnąłem, HUD zmieniony na ten niebieski. Bardzo dziękuję. A co w tym programie muszę ustawić pod Oculusa?
PS. Mój sprzęt: intel Core i7-8700K 5.0 GHz, Karta grafiki Geforce GTX 1080Ti AORUS 11GB. System Windows 7.
Ja na Twoim miejscu ustawilbym w EDProfiler - VR Ultra (ewentualnie mozesz zmniejszyc Shadow Quality, ale przy Twoim sprzecie nie wiem czy to konieczne).
Z moich obserwacji:
- zmniejsz rozdzielczosc obrazu na monitorze (u mnie 800x600) - to i tak nie ma wplywu na jakos obrazu generowana w helmie.
- zauwazylem u siebie, ze zeby miec stale 90fps (u mnie lekkie spadki do 75-80 fps sa na stacjach i w RESach), SuperSampling mam na 0.85 a HMD Quality na 1.5. W Twoim przypadku, sprobowalbym tak - SuperSampling - 1.0, HMD - 1.5. Od tego bym zaczynal i podciagal w gore samo HMD. Przyjalem taka zasade, ze jesli utrzymuje sie mniej wiecej 90fps na stacji, w kazdym innym miejscu tez bedzie dobrze. Wiec ta stacje biore jako wyznacznik.
- Baton zauwazyl to, ze warto wylaczyc ASW, z tego wzgledu, ze nawet najmniejsze spadki (dajmy na to do 80fps) wyzwalaja ASW, przez co z automatu soft obniza Ci do 45fps (czego ja nie moge zniesc, szczerze powiem). Klawisze do obslugi ASW masz przypisane i sa to:
CTRL + 1 - disable ASW
CTRL + 2 - Forced 45, ASW disabled
CTRL + 3 - Forced 45, ASW enabled
CTRL + 4 - Enable Auto-ASW
To tyle. :

Przyjemnosci w VR

.png)