13.02.2018, 06:47 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.02.2018, 07:33 UTC przez SvartRavn.
Powód edycji: Dodanie jeszcze jednej nazwy do listy.
)
Na wstępie, mam gdzieś wszelkie rezerwacje nazw, bo nazywając statki nawet nie miałem pojęcia o ich istnieniu. Przy kolejnych statkach również nie zamierzam tratować ich serio 
Nazwy może nie są jakieś bardzo odkrywcze i twórcze ale jak to już któryś, z kolegów Komandorów, powiedział: To jest tylko opinia. A wiadomo, że każdy ma prawo do jej wyrażenia, a ja mam prawo by mieć ją tam gdzie światło nie dociera
T9 - ORP Burza (tak, tak... czysta złośliwość
)
ASP Explorer - ORP Laurentius (patron walońskich poszukiwaczy skarbów)
Beluga Liner - ORP Frigg (opiekunka rodziny i ogniska domowego)
Anaconda - ORP Hel (władczyni Nilfheimu, personifikacja śmierci)
Python - ORP Skuld*
* - za Wikipedią: Skuld (Obowiązek) – odpowiedzialna za przyszłość. Najmłodsza z Norn, określała długość życia narodzonych dzieci, uważano ją za bezlitosną i okrutną, personifikowała księżyc ubywający.

Nazwy może nie są jakieś bardzo odkrywcze i twórcze ale jak to już któryś, z kolegów Komandorów, powiedział: To jest tylko opinia. A wiadomo, że każdy ma prawo do jej wyrażenia, a ja mam prawo by mieć ją tam gdzie światło nie dociera

T9 - ORP Burza (tak, tak... czysta złośliwość
)ASP Explorer - ORP Laurentius (patron walońskich poszukiwaczy skarbów)
Beluga Liner - ORP Frigg (opiekunka rodziny i ogniska domowego)
Anaconda - ORP Hel (władczyni Nilfheimu, personifikacja śmierci)
Python - ORP Skuld*
* - za Wikipedią: Skuld (Obowiązek) – odpowiedzialna za przyszłość. Najmłodsza z Norn, określała długość życia narodzonych dzieci, uważano ją za bezlitosną i okrutną, personifikowała księżyc ubywający.

![[Obrazek: 80730.png]](https://inara.cz/data/sigs/80/80730.png)