25.01.2018, 23:15 UTC
(25.01.2018, 22:51 UTC)Baton napisał(a):(25.01.2018, 22:27 UTC)Tom Pold77 napisał(a): Gdyby to kogoś interesowało, to podmiana plików w folderze planet shaders, daje ten nowy wygląd w regularnej wersji gry. Przynajmniej u mnie. Wyskakuje jakiś tam błąd przy uruchamianiu, ale odpala normalnie.
Jeszcze raz wszystko sprawdzę, bo tylko dwie planetki oglądnąłem, ale widać znaczącą różnicę.
Edit: zmiana jest, ale jeszcze jakichś plików brakuje, nie ma jak ich wydobyć, a nawet znaleźć
Ciekawe
Ja sobie szukałem gejzerów i zrobiłem przy okazji porównanie tego samego miejsca, nie tylko kolory się zmieniły, teren też jest trochę inny a nawet materiały dostępne na księżycu. Samo chyba podmienianie plików może się skończyć dziwnymi rezultatami, ale poczytam z ciekawością :daj jakieś foty/
https://i.imgur.com/WhhEyec.png
Niestety ale nie zmienia mapy 3D planety (nie wiem jak fachowo to się nazywa), to tylko shadery są. Próbowałem wylądować i niestety ale planeta z bliska jest zupełnie płaska, po powrocie do oryginalnych plików okazało się że jestem nad jakąś potężną górką i dobrze że nawet nie próbowałem lądować. Po prostu zmienia się wygląd, niestety nic więcej.
Plikami można by się było pobawić, ale nie ma narzędzia do rozpakowania tych ich bibliotek :/
Betą nie mam zamiaru się zajmować, lecę do Colonii, myślałem że sobie przynajmniej widoczki urozmaicę, ale to zbyt niebezpieczne przy próbie lądowania gdziekolwiek