21.01.2018, 14:39 UTC
No to teraz pora na moje pytania
.
Jako że wracam do Elity po dłuższej przerwie i wybrałem się właśnie do Colonii, poszukuję dość rzadkich pierwiastków potrzebnych do podkręcenia FSD.
No i pytania są następujące:
1. Na planetach te wszystkie materiały występujące w granicach ~0,1 do ~2% (polon, itr, arsen, itp.) szukać w jakichś konkretnych miejscach (kratery, ich krawędzie, płaskowyże...), czy są rozrzucone losowo po całej powierzchni?
2. Czy prawdopodobieństwo ich występowania jest zależne od źródła jaki znajdę? tj. wychodnia (outcrop), mezosyderyty...i te inne, których nazw w tej chwili nie pamiętam.
.Jako że wracam do Elity po dłuższej przerwie i wybrałem się właśnie do Colonii, poszukuję dość rzadkich pierwiastków potrzebnych do podkręcenia FSD.
No i pytania są następujące:
1. Na planetach te wszystkie materiały występujące w granicach ~0,1 do ~2% (polon, itr, arsen, itp.) szukać w jakichś konkretnych miejscach (kratery, ich krawędzie, płaskowyże...), czy są rozrzucone losowo po całej powierzchni?
2. Czy prawdopodobieństwo ich występowania jest zależne od źródła jaki znajdę? tj. wychodnia (outcrop), mezosyderyty...i te inne, których nazw w tej chwili nie pamiętam.