Ankieta: Jak oceniasz jakość patcha 2.4 The Return- w skali 1-10?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[Wyniki ankiety]

OFICJALNY Patch 2.4 The Return - info, dyskusja i patch notes
Tak mi się wydaje, że sporo blokuje ich mechanika gry, która po prostu nie ma wielu możliwości interakcji po za losowo generowanymi treściami (misje, spawn statków w systemie/resie/cz-cie i uss-y). Ciężko nadać dynamikę wojnie, jeżeli kilkunastu graczy widzi targoidów atakujących stację, a reszta nie może trafić do tej samej instancji, żeby wziąć udział w "wielkiej bitwie", a z kolei rozgrywanie tego samego w wielu instancjach traci unikatowość. Z jednej strony jak najwięcej graczy powinno móc w tym uczestniczyć, z drugiej prowadzenie fabuły wyklucza wielokrotne powtarzanie tego samego, jak np. zniszczenia stacji przez Thargoidów.

Teraz dopiero się dowiedziałem, że do Galnetu nie mają już dostępu treści graczy, co dla mnie jest zupełnie niezrozumiałe. Z jednej strony gracze mają się bawić w życie światem i odgrywanie swojej postaci, ale z drugiej strony w grze ciężko pokazać to innym. Raczej nie powinni mieć problemu z stworzeniem drugiego okna w galnecie, gdzie po za oficjalnymi treściami, byłby moderowane artykuły od graczy, np. takie ogłoszenie husarskiego wyścigu itp. Nie każdy regularnie czyta forum frontiera, żeby być na bieżąco z wydarzeniami i treścią robioną od graczy dla graczy.

Jak w czasie CG na ratowanie pilotów szukałem zaatakowanych megashipów to był taki efekt wow, coś płonie, coś wycieka, ślady po ostrzale na poszyciu zaatakowanego megashipa, ale w zeskanowanych data pointach nie było wiele treści. Pobojowisko dawało efekt wojny, można było go realnie zobaczyć i odczuć, tyle zniszczonych dużych statków w jednym systemie. Ale po za tym systemem nic więcej.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Patch 2.4 The Return - info, dyskusja i patch notes - przez Peroox - 30.11.2017, 12:16 UTC