Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(09.11.2017, 12:34 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Eksplorować można w absolutnie wszystkim, najistotniejsza jest kwestia długości skoku statku. Są dwie szkoły eksplorowania: skakanie jak najdalej, wtedy im dłuższy skok tym lepiej i skakanie ekonomiczne, krótkimi skokami zużywającymi małe ilości paliwa.
Na sam początek polecam Haulera, gdzie można wyciągnąć około 30ly skoku. Poźniej eksploracyjna meta to Diamonback Explorer -> Asp Explorer -> Anakonda. Zasada budowania takich statków jest dosyć prosta: FSD klasy A, cała reszta klasy D, bo najlżejsza i Power Plant taki, żeby było na styk energi. Do tego koniecznie Advanced Discovery Scanner i Detailed  Surface Scanner.

Nie ma planet z atmosferą. W dodatku są dostępne planety bez atmosfery i bez niego na nich nie wylądujesz.
Thargoidów napotkaliśmy, zbadaliśmy, zamordowaliśmy, przeprowadziliśmy sekcję i zjedliśmy. Poźniej wysmarowaliśmy statki ich juchą, co robimy zawsze z krwią naszych wrogów.

Na sam początek najlepiej robić misje, co wiąże się z wykonywaniem różnych profesji.
Skupiłbym się na ulepszeniu FSD żeby wydłużyć skok, poźniej thrustery, power plant i power distrubutor, tarcze i bronie.

Nie chodziło mi o to w tym w chodzeniu w atmosferę. Porostu chciałem zapytać czy można polatać np w jakimś kanionie na np Enceladusie.

(09.11.2017, 12:54 UTC)akerstache napisał(a):
(09.11.2017, 12:20 UTC)Maroks napisał(a): Jaki statek polecacie dla początkującego odkrywcy? Zadaję takie pytania bo narazie nie mam ED ale przy najbliższej promocji kupię grę. Napewno zrobię to po premierze Star Wars Battlefront II. Kolejne pytanie. Czy da się wchodzić w atmosferę planet bez dodatku? Czy ktoś od TWD natknął się na thargoidów, jaką profesję polecacie i co uepszać podstawowemu statkowi?

Kolejny raz zadajesz w zasadzie te same pytania. Może po prostu poczytaj trochę wątki na forum. Dużo się dowiesz...

Już czytałem. Jedno lub dwa źródła mi nie wystarczały. Chciałem posłuchać co mówią doświadczeni gracze.
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - przez Maroks - 09.11.2017, 14:45 UTC
temperatura - przez Plebix 007 - 06.12.2020, 16:36 UTC
RE: temperatura - przez Ganzuri - 06.12.2020, 17:23 UTC