Pimax 8K , ugrajdem dla uzytkowników Vive ? :)
Spokojnie , nie napisalem ze Viva juz sprzedaje, co ja bym robil wieczorami ? Pimax musi sie wpier sprawdzić.
Gogle zostały juz wyprubowane na objazdach przez ludzi z branży oraz entuzjastów VR takich jak ja Smile Czytałem okolo 15~20 różnych opini/testów, równiez znadziejsz tam info co do zaskakująco niskiej wagi jak na taki "bulki" sprzet. Chcesz linki ? zreszta sama waga nie ma az tak duzego znaczenia, moim zdaniem liczy sie ogólny komfort który poprawiasz poprzez balans i rozkład sił uciskajacych przód i tył glowy zdejmujac ucisk z twarzy , jak wiesz dołożyłem nawet okolo 0,4 kg na glowe poprzez nowego strapa (rEvolve) ciezar spoczywa na czole i tyle głowy. Pimax oferuje podobne rozwiaznie obecnie za free. Po kicku bedzie chcial pewnie za to kase.
Ja tam Cie przekonwywac nie mam zamiaru , targetem dla Pimaxa są bardziej ludzie korzystajac z ekosystemu Vive/Steam VR . A Oculus/FB z swoja zamknieta na swiat architekura bedzie ciagle wkurzał takich jak Ty mała iloscia gier VR i wakacyjna obniżka cen Smile W mojej opini oni juz nie pchaja tego wozka do przodu, nie zapowiedzieli nic sensownego na 2018. Osobiscie nie mam ochoty czekac do 2019/2020 i psuc sobie wzrok czytajac „kwadratowy” tekst w simach bedac jednoczesnie oślepiany godrayami. Chce lepiej i wierze ze w styczniu bede zadowolony z nowego nabytku , za monitor do gier juz nie wróce poza nielicznymi wyjątkami jak klasyczne rpg i strategie.
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Pimax 8K , ugrajdem dla uzytkowników Vive ? :) - przez Yata_PL - 18.10.2017, 15:42 UTC