[HOTAS] Jaki zestaw do 400zł i do 1000zł?
Takoż polecam T-Flight X. To był mój pierwszy HOTAS i sprawdzał się (w połączeniu z Voice Attack'iem) swietnie.

teraz korzystam z połączenia przepustnicy z tego zestawu https://www.morele.net/joystick-thrustma...5-1089830/
z joystickiem https://www.morele.net/joystick-ravcore-...5-1051077/
Saitekow nie bralem pod uwage ze wzgledu na wspominane juz problemy z niezawodnoscia.

Ogolnie przepustnica rzadzi jezeli chodzi o funkcjonalnosc a joystick o jakosc wykonania i wyglad.

Przepustnica thrustmastera jest jezeli dobrze kojarze oparta na tej samej technologi co warthog. Natomiast wykonanie sprawia wrazenie najtanszego plastiku jaki byli w stanie nabyc. Nie chcialbym byc zle zrozumiany, wszystko jest spasowane dobrze, generalnie nie trzeszczy ale ten plastik....
Jest, bardzo przydatna, regulacja oporu na przepustnicy (srubka na spodzie). Jedyne realne problemy jakie w niej mialem to, ze kiedys po ustwieniu max throttle sciagalo przepustnice do mniej wiecej 90%. Wydaje mi sie, ze przepustnica sie wyrobila i minelo samo. Czesc tego co wyglada na HAT switche na przepustnicy w istocie jest konfigurowane jako przyciski. Jak dla mnie ogromna zaleta przepustnicy jest znajdujacy sie na niej analogowy mini stick (ja go urzywam do horizontal i lateral thrust w Elite). Co ja troche wyroznia to, ze nie porusza sie ruchem okreznym lecz jest przesowana. Uprzedzajac pytania, podstawa i gumki sa swietne, naprawde nigdy nie mialem sytuacji zebym chcac zmienic ciąg ruszył przepustnicą.

Tego ostatniego nie da sie powiedzic o Ravcore Javelin. Gumki to jakis dramat. Na moim biurku dobrze przylegaja tylko do absolutnie czystej powierzchni. Problemem tego joya jest tez funkcjonalnosc. Jak dla mnie to 2 przysicki + hat switch na drazku to absolutnie za malo, w kazdym razie to Elite. Gdybym nie używał laserclipa ro ruchow glowy to było nie do zaakceptowania. Niby na drażku jest przycisk robiący za shift, ale jak dla mnie w walce jest to zupełnie nie używalne. Poza tym Joystick wygląda epicko, ma bardzo dobre sensory. Jakosc plastiku jest o niebo lepsza od tego zastosowanego na przepustnicy.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: [HOTAS] Jaki zestaw do 400zł i do 1000zł? - przez Tzarkhan - 11.10.2017, 10:02 UTC