25.08.2017, 19:31 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.08.2017, 19:54 UTC przez Yata_PL.)
(25.08.2017, 18:49 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Bo czym jest balans PVP? Co to znaczy?
Że każdy statek powinien móc wygrać z każdym innym? Że każdy statek powinien mieć swoją rolę i być inny od wszystkich? Czy może że PVP powinno być na zasadzie papier-kamień-nożyce?
Co to znaczy "więcej kooperacji między graczami"? Wspólne misje w wingach? Wystawianie bounty jeden na drugiego? Możliwość przekazywania gotówki?
A "większa kontrola nad frakcjami"? Możliwość zamknięcia dla innych systemu, który kontrolujemy? Możliwość zapisania się do frakcji przez dowolnego gracza?
Naprawdę, ta petycja jest trochę żałosna, brzmi jak - sorry, wiem, że niektórzy mają już dość mnie mówiącego to - ale brzmi jak zwykłe narzekanie. Buu, gra jest niefajna! I jestem pewien że z tych 500 osób, które podpisały petycję ta niefajność przejawia się w czym innym, a FDEV w życiu nie zadowoli każdego.
To oczywiście nie znaczy, że gra nie wymaga zmian i ulepszeń, ale moim zdaniem nie tędy droga.
Zgadzam sie odnośnie balansu PVP . Dodatkowo mam wrażenie ze usprawnien PvP i PvE bylo całkiem sporo o ile nie w każdym patchu.. Zapewne chodzi o stworzenie powódu do grania PvP i zbudowanie mechaniki wokół tej aktywności
Jeśli chodzi o inne rzeczy wymienione w petycji to lepiej jakby zadowolili 50 % graczy niz gdyby nie robili nic a niektóre role , miejsca , mechaniki zostały przez FDEV przez lata tylko kosmetycznie poprawiane a inne olane i nie są rozwijane. Jakikolwiek rozwój poszczególnych elementów gry będzie lepszy niz pusta przestrzeń lub powtarzalne miejsca i nudne aktywności . Dlatego uważam ze warto podpisać petycje . Zresztą nie udawajmy Fdev doskonale wie w których elementach wieje nudą i jakie sa bolączki tej gry i nie trzeba im tego wykładać kawe na ławe.