07.08.2017, 13:39 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.08.2017, 13:52 UTC przez GutenbergPL.)
Cytat:... to IMO też nie powinno w ten sposób działać... Bo niby jak...? to że jest w parlamencie to nie jest wina parlamentu czy UE, ale jego wyborców, miej do nich pretensje. To jest pewna różnica między KK a parlamentem UE, KK może się bez problemu oczyścić z takich śmieci, sam parlament, jeśli gość nie był skazany za pedofilie, niestety nie może go odsunąć... jak powiedziałem, miej pretensje do wyborców tego śmiecia a nie do UE jako takiej... BTW w Polsce też mógłby startować i mógłby zostać wybrany, też niestety nie mamy prawa zabraniającego głoszenia takich poglądów.
Co nie oznacza, że się z Tobą nie zgadza
Przecież mówimy o czynach pedofilskich - wymieniłem to jako jeden z dwóch grzechów.
To jest karalne jak cholera, ale za mało...
Od razu powiedziałem też, żebyś nie podnosił prawniczego gadania - a Ty dalej brniesz....
Drugi grzech - propagowanie pedofilii, można spokojnie podciągnąć pod demoralizacje dzieci i pod szereg innych paragrafów.
Nie chce mi się przekopywać Kodeksu Karnego - sam to zrób.
Z resztą, prawo moralne wg mnie ma pierwszeństwo przed stanowionym - jest wiele przestępców, a wg prawa stanowionego nie ma skazanych... wszyscy niewinni.
Nie zagłębiajmy się w to, bo mi się nie chce - to moja opinia, której nie zmienię.
A co do tego zboczeńca w kontekście UE...
Mylisz się, co chyba wynika akurat z niewiedzy - traktujesz naszego "bohatera" jako zwykłego euro-osła. A to sama "góra".
Poczytaj o tym, w jaki sposób "wybierani" są prawdziwi rządzący UE - komisarze, wraz z Junkersem na czele.
To w Komisjach powstaje prawo, są koordynowane procesy legislacyjne, podejmowane są najważniejsze decyzje.
Nie mówiąc już o "szarych eminencjach" - tych, co z tylnego fotela kręcą wszystkim.
Nie jest to w żadnym razie sposób demokratyczny.
Demokratycznie wybiera się unio-posłów, którzy nic nie mogą, tzn europarlament jest takim teatrzykiem, trybuną dla tych ludzi.
Pokrzyczą, pokrzyczą, potem lobbyści ich kupią, lub kupi ich sama "góra UE", żeby nie krzyczeli za głośno.
Krzyczą w UE o demokracji - sami jej nie stosując.

W KK też nie ma demokracji.
Nie wybiera się kardynałów demokratycznie, wierni mają guzik do gadania.
Członkowie KK/wierni nawet nie mają wpływu, jakiego proboszcza im przyśle kuria.
Kardynałów mianuje Papierz.
W ten sposób Papierz ma zapewnioną ciągłość ideologiczną przy wyborze swojego następcy.
Mianuje kardynałów, którzy wybiorą jego następce, po jego śmierci.

A jak widać, nawet nie trzeba umierać - mamy jakiegoś.... hmmm... Franciszka, a B16 jeszcze żyje.
Choć, nie sądzę, żeby B16 popierał wybór swego następcy... ale nie mogę za niego mówić - Benedykt nigdy mi się nie zwierzył.
I w UE i w KK nie ma demokracji - w obydwu przypadkach najważniejszych ludzi wybiera się metodą kooptacji.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Kooptacja
Tu nie chodzi o to, że zboczeniec został posłem - a o to, że należy do elity UE, jest jedną z wielu "szarych eminencji".
Zwykły unio-poseł nic realnego nie może, często ma 60-90sek na "przemówienie" i może iść do domu - to tylko teatr.
Przykro mi Rysiu, lubię cię, ale to koniec w tym temacie.
Jeżeli się będziesz upierał, to zastosujesz podwójne standardy - inne dla UE i inne dla KK, mimo oczywistych podobieństw i Twojego cytatu... nie idź tą drogą....
Lepiej razem dokopmy purpuratom
- ale kto ich będzie bronił? Chyba nikt....btw, ja nie jestem zwolennikiem demokracji... bo zadaje sobie pytanie:
Czy lepiej, żeby rządy były dobre, mądre, sprawiedliwe, itd... czy demokratyczne?

Z resztą, sam zjechałeś demokracje poniekąd - winisz wyborców, czyli nieodpowiedzialni/zmanipulowani/głupi/ect ludzie wybierają pedofila, żeby rządził?
Na tyle kadencji, gdy powszechnie wiadomo co to za typ?
Demokracja się bardzo nie sprawdza - co widać, zobacz naszych rządzących. Dostali mandat demokratycznie...
Nie rozumiem tej fascynacji demokracją... ale cóż, może za mało rozumiem....
Z mojej strony - to wszystko.
EDIT: pisząc, że "boli mnie", sugerujesz, że moje poglądy i opinie nie mają podstaw realnych - sugerujesz, że to jedynie moje odczucia... nieładnie sugerujesz.
Jednak, ogólnie masz dobre chęci, więc Ci powiem:
Tak, boli mnie wszelka niegodziwość, boli mnie korupcja, pedofilia, politykierstwo itd.