02.08.2017, 11:11 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.08.2017, 11:24 UTC przez GutenbergPL.)
Dalej odbijanie piłeczki....
Proszę....
Acha, to polska telewizja jest upolityczniona jako jedyna na świecie? Albo niemiecka nie jest? To mam komentować?
Każda, każda państwowa telewizja na świcie realizuje cele danego państwa( lub/i rządzących), + "aktualnie obowiązującą "jedynie słuszną" narracje.
Czytałem cały wywiad, z tłumaczem gooogle.
Podtrzymuje, to co napisałem.
Wyślę Ci link, jak znajdę powtórnie.
Oczywiście, polska, państwowa telewizja nie powinna komentować publicystycznie ruchów niemieckiego rządu - o ile nie dotyczą one Polski.
Prywatne telewizje - niech robią, co chcą.
Ja nie słyszę - bo nie czytam upolitycznionych szmatławców - dlatego też, nie znam drugiej strony - "opinii" wysławiających rasistów i innych takich....
Proszę, z Twojego posta:
To jest pielęgnowanie ideologii nazistowskiej.
Zaprzeczysz?
Czy przyczepisz się do wyrażenia"ołtarzyk z Adolfem"? Użycie tego wyrażenia, to jest przenośnia - taki chwyt stylistyczny.
Bardzo często gram skojarzeniami.
Nie zmiana - ale chyba zaoranie i rozpoczęcie od nowa.
Na jaką zmianę liczysz?
Czy ktokolwiek wyciągnął wnioski, z tego co się teraz dzieje? Z uchodźcami, z Brexitem, z Grecją itd....z praktycznie zerowym wzrostem gospodarczym.
Nie, jest dokładnie odwrotnie - dalej brną po same uszy w g....jeszcze grożąc nam, jeżeli nie chcemy na siebie wziąć tego...
Cóż, ja na "reformę UE" nie liczę.
Tak, być może zbyt zabrnęliśmy w stronę polityki - masz racje.
Ciężko jednak nie podawać przykładów z życia wziętych - wszak to najlepszy miernik: oglądamy idee wprowadzone w życie.
Jednak - miało nie być polityki, to nie idźmy tą drogą.
Dało radę się nie pokłócić? Dało.
Jest ok? Jest.
I o to chodzi... poglądy muszą się ścierać, weryfikować się wzajemnie... inaczej, zamieniają się w religie: prawdy objawione.
A tego żaden z nas nie chce....
EDIT: Rysiu, zapomniałem.... w USA patriotyzmu uczono dzieci od przedszkola... nie wiem jak jest teraz, ale jeszcze kilkanaście lat temu.
Wspominam o tym, bo chyba w czymśtam stawiałeś USA za wzór dla UE - tu się zgadzam. Dobre wzorce trzeba kopiować.
Proszę....
Cytat:Zakładasz, że tamta telewizje jest upolityczniona dokładnie tak jak polska, to jest IMO pierwszy błąd w Twoim rozumowaniu.
Po drugie, nawet jeśli jest to CO Z TEGO? czy rozmowa o polsce i krytyka w TV rosyjskiej (upolitycznionej jak cholera) odbierasz automatycznie jako wtrącanie się w wewnętrzne sprawy?
Acha, to polska telewizja jest upolityczniona jako jedyna na świecie? Albo niemiecka nie jest? To mam komentować?
Każda, każda państwowa telewizja na świcie realizuje cele danego państwa( lub/i rządzących), + "aktualnie obowiązującą "jedynie słuszną" narracje.
Cytat:Ale znasz całą wypowiedź tego gościa a nie jedno zdanie wyjęte z kontekstu prawda?
Czytałem cały wywiad, z tłumaczem gooogle.
Podtrzymuje, to co napisałem.
Wyślę Ci link, jak znajdę powtórnie.
Cytat:I właśnie tego nie rozumiem: Jakim prawem chcesz mu tego zabronić? rozumiem również, że nie będąc hipokrytą zabroniłbyś również Państwowej TVP interesować się
Niemcami?
Oczywiście, polska, państwowa telewizja nie powinna komentować publicystycznie ruchów niemieckiego rządu - o ile nie dotyczą one Polski.
Prywatne telewizje - niech robią, co chcą.
Cytat:Nie musisz się zgadzać, ale to niestety jest fakt. W obecnych czasach niestety organizacje nacjonalistyczne (ONR i spółka) mają bardzo ułatwione zadania, i niestety słychać o nich bardzo często.
Ja nie słyszę - bo nie czytam upolitycznionych szmatławców - dlatego też, nie znam drugiej strony - "opinii" wysławiających rasistów i innych takich....
Cytat:OOOOO a tu mnie trochę rozzłościłeś: Gdzie napisałem, że w Niemczech mają ołtarzyki z Adolfem? Jeśli nie jesteś w stanie takiej mojej wypowiedzi wskazać, bardzo proszę o sprostowanie.
Proszę, z Twojego posta:
Cytat:Ci którzy jeszcze żyją bardzo często mówią otwarcie że np byli w SS..., chwalą się tatuażami... niektórzy mają w domach kąciki w których pielęgnują pamięć o rodzicach ss-manach... w tym możesz mi wierzyć, wiem to z pierwszej ręki...
To jest pielęgnowanie ideologii nazistowskiej.
Zaprzeczysz?
Czy przyczepisz się do wyrażenia"ołtarzyk z Adolfem"? Użycie tego wyrażenia, to jest przenośnia - taki chwyt stylistyczny.
Bardzo często gram skojarzeniami.
Cytat:Napisałeś, że mamy konsensus, i byłbym się zgodził... bo na tym poziomi na którym się zgodziliście to trudno się nie zgodzić "UE potrzebna jest zmiana" i okjeśli o to chodziło to możemy iść na piwo...
Nie zmiana - ale chyba zaoranie i rozpoczęcie od nowa.
Na jaką zmianę liczysz?
Czy ktokolwiek wyciągnął wnioski, z tego co się teraz dzieje? Z uchodźcami, z Brexitem, z Grecją itd....z praktycznie zerowym wzrostem gospodarczym.
Nie, jest dokładnie odwrotnie - dalej brną po same uszy w g....jeszcze grożąc nam, jeżeli nie chcemy na siebie wziąć tego...
Cóż, ja na "reformę UE" nie liczę.
Tak, być może zbyt zabrnęliśmy w stronę polityki - masz racje.
Ciężko jednak nie podawać przykładów z życia wziętych - wszak to najlepszy miernik: oglądamy idee wprowadzone w życie.
Jednak - miało nie być polityki, to nie idźmy tą drogą.

Dało radę się nie pokłócić? Dało.
Jest ok? Jest.
I o to chodzi... poglądy muszą się ścierać, weryfikować się wzajemnie... inaczej, zamieniają się w religie: prawdy objawione.
A tego żaden z nas nie chce....
EDIT: Rysiu, zapomniałem.... w USA patriotyzmu uczono dzieci od przedszkola... nie wiem jak jest teraz, ale jeszcze kilkanaście lat temu.
Wspominam o tym, bo chyba w czymśtam stawiałeś USA za wzór dla UE - tu się zgadzam. Dobre wzorce trzeba kopiować.

![[Obrazek: tongue.png]](http://thewingedhussars.com/images/smilies/tongue.png)