Gawędy retro - jaki miałeś dawno dawno temu komputer?
@Mathias - fajna kompilacja, ale "moich" gier mało Biggrin gdzie ishary, dungeon master, eye of the beholder, dune 1, UFO - Enemy Unknown (za rozpracowanie save game do tej gry i do terror from the deep dostałem w Gamblerze i Świecie Gier Komputerowych jakieś fanty, już teraz nie pamiętam co to było, miałem kilkanaście lat wtedy Biggrin ) - gierki ofc "legalnie" kopiowane w najbliższym sklepie komputerowym - to były ciekawe czasy, gdy ustawa o prawach autorskich nie istniała i w wielu sklepach komputerowych można było przyjść z dyskietkami i skopiować sobie w x-copy "nowości" za cenę "od dyskietki". Z drugiej strony były też gry oryginalne - kilka na półce (najczęściej starocie, ale fajnie wyglądały), do kupienia za 20 krotność skopiowania. Pamiętam, że kupiłem we wczesnych latach 90 oryginał - Quest for glory 3. Przyniosłem do domu, otworzyłem, a tam dyskietki 5.25"... a ja miałem wtedy 386DX ze stacją 3.5" Moje załamanie, że całą zaoszczędzoną przez kilka miechów kasę wydałem i nie można pograć... echhh, stare czasy Tongue
[Obrazek: 70464.png]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Rozmowy retro - jaki miałeś komputer? - przez szarik - 21.04.2017, 11:11 UTC
RE: Gawędy retro - jaki miałeś dawno dawno temu komputer? - przez ryczypior - 01.08.2017, 00:03 UTC