18.06.2017, 10:31 UTC
Ja niedawno (miesiąc temu) robiłem upgrade kompa (a raczej cały nowy, bo miałem laptoka
). Kupiłem i7 6700k, GTX 1060 Jetstream (moje zdjęcie w odnośniku) , 16gb ram, 256gb ssd + 2tb hdd i wszystko ciągnie mi na zasilaczu 500W.
Co do wyboru karty: wziąłem 1060 bo gram na TV, max 1080p oraz 60Hz. Jeśli nie zamierzasz przekraczać tej bariery, to nie polecam brania 1070 - bo niepotrzebnie dopłacisz. Ja na tej karcie na razie śmigam we wszystko na maksymalnych ustawieniach - głównie DCS (TUTAJ przykładowa transmisja), wiesiek 3 (fHD + Hairworks - 45-60 FPS) 2 ostatnie asasyny (tutaj czasami 40 fps ale to chyba kwiestia optymalizacji tych tytułów) oraz kilka gier z Origin Access (polecam, 15pln/m-c albo 79/rok i można grać w TAKIE gry), które chodzą mi wszystkie na max / ultra w 60 klatkach.
Dla sprawdzenia ściągnąłem kilka świeżych gier do testu wydajności i z żadną nie mam problemów na maksymalnych ustawieniach.
Wstyd się przyznać ale w Elite jeszcze nie grałem
mam po prostu trochę długą przerwę w tej grze.
Dodatkowo gram w The Legend of Zelda: Breath of The Wild na emulatorze i muszę przyznać, że śmiga jak na konsolce (czasami jakiś crash ;p ).
Oczywiście nie jestem specem, znam się trochę bo kiedyś w tym siedziałem. Takie jest moje zdanie, opierałem się na takiej opinii kupując kompa i nie żałuję
). Kupiłem i7 6700k, GTX 1060 Jetstream (moje zdjęcie w odnośniku) , 16gb ram, 256gb ssd + 2tb hdd i wszystko ciągnie mi na zasilaczu 500W.Co do wyboru karty: wziąłem 1060 bo gram na TV, max 1080p oraz 60Hz. Jeśli nie zamierzasz przekraczać tej bariery, to nie polecam brania 1070 - bo niepotrzebnie dopłacisz. Ja na tej karcie na razie śmigam we wszystko na maksymalnych ustawieniach - głównie DCS (TUTAJ przykładowa transmisja), wiesiek 3 (fHD + Hairworks - 45-60 FPS) 2 ostatnie asasyny (tutaj czasami 40 fps ale to chyba kwiestia optymalizacji tych tytułów) oraz kilka gier z Origin Access (polecam, 15pln/m-c albo 79/rok i można grać w TAKIE gry), które chodzą mi wszystkie na max / ultra w 60 klatkach.
Dla sprawdzenia ściągnąłem kilka świeżych gier do testu wydajności i z żadną nie mam problemów na maksymalnych ustawieniach.
Wstyd się przyznać ale w Elite jeszcze nie grałem
mam po prostu trochę długą przerwę w tej grze.Dodatkowo gram w The Legend of Zelda: Breath of The Wild na emulatorze i muszę przyznać, że śmiga jak na konsolce (czasami jakiś crash ;p ).
Oczywiście nie jestem specem, znam się trochę bo kiedyś w tym siedziałem. Takie jest moje zdanie, opierałem się na takiej opinii kupując kompa i nie żałuję
![[Obrazek: AmqzlzA.jpg]](http://i.imgur.com/AmqzlzA.jpg)
I jeśli chcesz powiedzieć, że się martwisz o moje morale,
Zostaw wiadomość po sygnale, po sygnale...