Łowcy obcych form życia (szukamy samodzielnie)
(14.06.2017, 12:34 UTC)Baton napisał(a):
(14.06.2017, 09:59 UTC)Arnul napisał(a): Pierwszy raz rosną na równinie a nie w głębokim kanionie.

Gratulacje i jak zawsze skomentuję, pierwszy raz znalazłeś na równinie bo nikt nie szuka na równinach, mogą być całe połacie porośnięte grzybami, ale jak nie będzie żadnych narzędzi do szukania, to się nigdy nie dowiemy, bo czasowo to jest nie go ogarnięcia Smile

Mi nie przeszkadza, że nie ma narzędzi. Uważam to nawet za słuszny kierunek. Co miało by być? Maszyna co zrobi PING i wszystko w promieniu X km/ls jest odkryte? Teraz przynajmniej jest satysfakcja ze znalezienia. A nie jest tak, że miejsca są zupełnie losowe i weź miej szczęście po prostu. Kosmiczne drzewa w jakiś sposób wystrzeliwują się w kosmos przebywają lata świetlne do kolejnych systemów i wbijają się w glebę. Rosną tam gdzie się wbiły czyli w kraterach. Z grzybnią jest trudniej bo ich występowanie to głębokie dna kraterów. To ostatnie poletko, które jest na równinie może być takim wyjątkiem od reguły lub zwyczajnym błędem matrixa bo głęboki kanion jest zaraz obok. Zresztą to jego skanowałem kiedy z boku na radarze złapałem sygnał od grzybków.
[Obrazek: qYsKI1L.jpg]
Widok z 50 km na pole grzybków.

[Obrazek: BvKeZva.jpg]
I widok z bliska. Po lewej widać kawałek tego kanionu.

Możliwe, że jakieś inne żyjątka występują tylko na równinach. I fajnie że trudno je znaleźć. I fajnie, że jeszcze trudniej będzie odkryć wzorzec ich występowania. Im więcej tajemnic trudnych/prawie niemożliwych do odkrycia tym lepiej. Ile to mamy gier, które ciągną nas za łapkę. Niech ta taka nie będzie!

==========================

Lecę teraz w kierunku California Sector pooglądać kolejne miejsca występowania Grzybów i zebrać dodatkowe info o nich. Przy okazji obejrzę jedyne jak do tej pory odkryte miejsce występowania Kosmicznych Dyń. Chociaż one mi wyglądają podobnie do Grzybków tylko tuż przed pyleniem Smile

Wrzucam wstępną mapę występowania obrabianych gatunków Żywca. Jakby ktoś chciał się przyłączyć do badań to zapraszam. Nawet jak nie wie co robić - już ja mu zajęcie znajdę.

[Obrazek: vj6jFH8.jpg]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Łowcy obcych form życia (szukamy samodzielnie) - przez Arnul - 14.06.2017, 15:12 UTC