(13.06.2017, 23:53 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): I jeszcze dwa:
Nadal myślicie, że 2.4 to będą jedynie cutscenki i CZ-ty z obcymi zamiast NPC-ów?
Mathias, nie wiem co widziałeś - dałeś słowo trzymać język za zębami więc nawet nie próbuję Cię ciągnąć.
Odnośnie reklam, cutscenek, filmików WOW - ja się z tego wyleczyłem, gdy zostałem nabity w butelkę z X-Rebirth. Gra na trailerach wyglądała prześlicznie, klimat jak w "Blade Runner" - nic tylko kupować przedpremierowo by z chwilą wejścia od razu zacząć się bawić. Jak to się skończyło ... gra AAA, wyszła na poziomie zaawansowanej Alfy, linii fabularnej przejść nie można było, 80% rzeczy nie działało, ale ... wyglądała ślicznie - taka tępa śliczna blondynka z jedną myślącą komórką o nazwie plemnik.
Stąd, mimo mojego dużego optymizmu w przypadku różnych działań marketingowym - jestem zatwardziałym sceptykiem. Trzymam kciuki by coś ciekawego im wyszło, bo w Elicie spędzam bardzo dużo czasu i naprawdę lubię te grę wraz z jej wadami i zaletami.
Linie fabularne, kampanie w grach maja to do siebie, że się kończą. Mnie ciekawi jedno, czy za obcymi z którymi będziemy walczyć - bo to jest praktycznie pewne na 99,99% - będą szły dodatkowe bonusy - nowe bronie, nowe ulepszenia u inżynierów, czyli coś co wyraźnie ich odróżni od dotychczasowych NPCy.
Dla mnie i przypuszczam również, że dla wielu graczy, czy będę strzelać do statków federacyjnych, imperialnych czy latających kwiatków, pozostaje to bez różnicy - różnicą będzie to, co uzyskamy dzięki strzelaniu do tej latającej flory.
Ja podobnie jak Yata, w żaden sposób nie ekscytuje się tym co "niby wyjdzie", tym co zapowiadają, że zmienią - bo już devsi siuśmajtki kilka razy zapowiadali pewne zmiany i np. w ostatnich momentach bety wycofywali się z nich, albo pod naporem płaczących forumowiczów, upraszczali i ułatwiali grę, coraz mniej mającą wspólnego z "Dangerous" - chociażby wzmocnieni NPCe (efekty na broniach) w zależności od rangi bojowej, takich przykładów można by przytoczyć wiele.
Liczę i trzymam mocno kciuki, że to co zamierzają wprowadzić, przytrzyma mnie (i innych) na dłużej w Elite - na pytanie czy tak się stanie, odpowiedź dostaniemy za pół roku czy rok - osobiście bawię się i cieszę się tym co gra mi może zaoferować, a jak mnie nudzi jest tyle różnych tytułów, że zawsze coś się znajdzie do zabawy na kompie.