11.06.2017, 18:23 UTC
(11.06.2017, 11:54 UTC)Baton napisał(a):(11.06.2017, 11:32 UTC)Arnul napisał(a): Dzięki, Tak są zależności i to kilka. Ten ostatni system, księżyc i miejscówki były świadomie wytypowane. Potrzebowałem ~ 2 godzin na znalezienie. Wszystko opiszę tylko posprawdzam jeszcze kilka spraw. Ale na razie to wygląda, że przy dobrym układzie jest to łatwiejsze niż znalezienie gejzerówNie wiem jakim cudem tak mało dopiero odkryto (patrząc na tą Twoją zalinkowaną tabelę). Nikt wcześniej nie zabrał się za przeanalizowanie danych o tych Drzewkach?
To w sumie chyba nie jest takie ważne, znajdujesz jedno za drugim i wyglądają tak samo, więc może się tym zajmuje tylko kilku entuzjastów, patrząc jak im idzie z gejzerami to wyciągają jakieś naciągane wnioski, często się z nimi przepieram. Kiedyś uważali, że sa trzy miejsca z gejzerami na planecie, dopiero jak im rzuciłem na stół listę dziewięciu to się obudzili
No i jak do tej pory się za to nie wziął Arnul - rzeczy się jak widzę zmienią
Pytam gdzie się rozglądać, bo może bym tu poszperał gdzie jestem, ale musiałbyś mi podpowiedzieć w jakich miejscach szukać, sam tego nie wygdybam
No niby tak. Bo zarobek żaden. A jak jeszcze robisz to na wzrok, a nie na wonsza to życzę powodzenia. W każdym razie doświadczenie w szukaniu wulkanizmów w glide jest nieocenione i podejrzewam, że bez tego to nic nowego bym nie trafił.
JAK SZUKAĆ BRAIN TREES:
- musimy być w rejonie występowania Brain Trees
(do zweryfikowania - bo może rozlazły się równo po całej galaktyce, ale na razie znajduje się je na południowy wschód od bańki)- księżyc lub planeta bez atmosfery

- temperatura pomiędzy 209 K a 300 K (do zweryfikowania graniczne widełki tak, że jak jest 208 lub 301 to warto też rzucić okiem)
- obecny wulkanizm - bez znaczenia jaki
- szukamy kraterów, które wyglądają na świeże (takie z odchodzącymi od nich rozpryskami i dość pionowymi ścianami) - na początku wątku dałem screena takiego jednego.
- obrabiamy wnętrze krateru metodą na wonsza. Wzrokowo nie polecam bo to dziadostwo widoczne jest z 3 km w dzień i 1 km w nocy.
- Brain Trees na skanerze pojawiają się jako to duże POI, które po chwili się zmniejszy do rozmiarów POI wulkanicznego.
- no i na końcu obniżamy lot i weryfikujemy czy trafiliśmy. Nie w każdym kraterze na nie trafimy. Ale to nie znaczy, że obok nie ma. Na tym ostatnim księżycu miałem trzy takie kratery (widać je już z mapy planety) i w 2 były drzewka, a w trzecim outcrop. Zresztą zauważyłem, że te świeże kratery zawsze mają na dnie właśnie outcrop.
/instrukcja może ulec zmianie w miarę poznawania kolejnych szczegółów z życia Drzewek/
Powodzenia.

.png)