17.05.2017, 08:17 UTC
(17.05.2017, 07:59 UTC)SpiSpili napisał(a): Hej,
Trafiły mi się 2 okazje transportu pasażerów po ponad 1,5mln za kurs.
Problem w tym, że pasażerowie są WANTED a chcą lecieć do układu z HIGH SECURITY. I oczywiście nie życzą sobie skanu statku.
Połaszczyłem się na taki kursik no i skończyło się wypłatą ubezpieczenia :/ Banieczka za ASP EXP poszła w cholerę :/
Jak zminimalizować ryzyko skanu statku? Da się czy to jest po prostu losowa sprawa?
I tak BTW.
Jak wyjść kamerą poza statek?
Niby w ustawieniach za to odpowiada klawiatura numeryczna no ale mi nie działa...
Ad. 1 Podczas komunikatu o rozpoczęciu skanowania odpal heatsinka, temperatura statku spadnie i zgubisz locka (ewentualnie prewencyjnie przed wlotem na stację). Drugim rozwiązaniem nie wiem czy jeszcze działającym, jest przejście do lotu w silent running.
Inną sprawą jest w jakich okolicznościach dochodzi do skanowania bo to ryzyko można minimalizować np. jeżeli podlegamy interdykcji przez służby porządkowe należy poddać interdykcję zwalniając do zera, a po przejęciu od razu dać 4pipsy w silniki, boostować i skakać w low weaka.
Ad. 2 Co do kamery zewnętrznej trzeba wszystko skonfigurować w ustawieniach klawiszy (nie działają ustawienia z przed patcha)