17.05.2017, 08:14 UTC
(17.05.2017, 07:59 UTC)SpiSpili napisał(a): Hej,
Trafiły mi się 2 okazje transportu pasażerów po ponad 1,5mln za kurs.
Problem w tym, że pasażerowie są WANTED a chcą lecieć do układu z HIGH SECURITY. I oczywiście nie życzą sobie skanu statku.
Połaszczyłem się na taki kursik no i skończyło się wypłatą ubezpieczenia :/ Banieczka za ASP EXP poszła w cholerę :/
Jak zminimalizować ryzyko skanu statku? Da się czy to jest po prostu losowa sprawa?
I tak BTW.
Jak wyjść kamerą poza statek?
Niby w ustawieniach za to odpowiada klawiatura numeryczna no ale mi nie działa...
Co do skanów i ich unikania:
Oczywiście są na to sposoby, na szczęście nieskomplikowane

Jeśli policja łapie cię do scanu z supercruise (interdict), NATYCHMIAST dajesz ciąg na 0 (przepustnica na środek/tył; na klawiaturze przycisk odpowiedzialny za całkowite wyhamowanie), po kilku sekundach wychodzisz z supercruise razem z policją i wtedy NATYCHMIAST boost-boost-boost i wyskakujesz zanim zdążą cię zeskanować. Koniecznie wstaw sobie najlepsze thrustery do asp.
Skan przy stacji - najprostszym do nauczenia i wykonania (niestety najdłuższym) sposobem na uniknięcie skanu jest po wyjściu przy stacji oddalić się na 10 km od niej, ustawić się na wprost przed wejściem (na tych 10km) i wtedy szybko wlecieć, w trakcie prosząc o dokowanie. Możesz zrzucić też heat sinka czy dwa przy zbliżaniu się do stacji, tak dla bezpieczeństwa, aby policja nie mogła Cię stargetować.
Skany policyjne rozpoczynają się z odległości 1km i trwają 10 sec, jeśli w ciągu tego czasu zwiejesz na odpowiedni dystans nic się nie stanie.
Co do kamery - ctrl+shift+alt.

Spoiler![[Obrazek: lol.png]](http://www.imgupload.pl/images/2017/01/20/lol.png)