28.04.2017, 11:19 UTC
(28.04.2017, 09:58 UTC)Baton napisał(a): Zgadzam się, że mogli by coś zrobić z misjami na masakrę, kiedy jeden zestrzelony statek się liczy w dowolnej ilości misji, jest to dość głupie i chyba proste do zmienienia(natomiast czy to jest jakiś wielki problem wymagający petycji setek graczy... hmmmm)
Co do odświeżania misji przez relogowanie to sam nie wiem, dla mnie to jest zmuszanie Frontiera, żeby wymyślił sposób żeby przykładowy Kyoku się nie relogował osiągając tym jakieś korzyści, ale mnie to mało obchodzi, że on się reloguje, poza tym uważam, że to łebski gość i jak Frontier mu zamknie jedną furtkę to on wymyśli inną, więc może szkoda ich czasu. Bardziej bym rozumiał jakby na to narzekali nasi bigosowcy bo na ich starania to jakoś właśnie wpływa, ale tylko czasem widzę jak o tym wspominają, więc to nie jest dla nich jakiś wielki problem?
Open/solo - już wiele razy mówili oficjalnie, że tak miało być i będzie więc nie ma o czym rozprawiać.
Czy petycje coś dadzą to nie wiem, ostatnio się zastanawiałem, że przecież nad tym jak wygląda PvP i odpowiedziałnym za balans tej sceny jest Sandy Sammarco, a jak wielokronie widzieliśmy gość nie ma pojęcia o tym jak latać czy walczyć, więc nie wiem jak to w ogóle działa, oczekiwałbym, że głównodowodzący armią kiedyś miał karabin w dłoniach i siedział w okopach, a tu taka sytuacja nie ma miejsca
Tu nie chodzi o to czy ktoś jest łebski czy nie, czy relogowanie to exploit czy nie. To po prostu jest przykład złego projektowania i wbrew pozorom to rzutuje na różne funkcjonalności. Podejście że mnie to nie dotyczy, jest jednym z najgorszych. Każdy mówi że chce tego tego i tego, przez to nie ma spójnej wizji tego czego chce społeczność. Zastanów się nad tym czy jak przebudują "relogowanie" będzie Ci to przeszkadzać? Jeśli nie, a przy okazji kogoś uszczęśliwi to warto to poprzeć. Może następnym razem ktoś powie, że po mimo iż nie lubi eksploracji to warto ją rozbijać dla innych?