(02.04.2017, 01:32 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Kupiłem VR Cover 6mm. Po kilku sesjach w Elite muszę powiedzieć, że mam bardzo mieszane uczucia. Z jednej strony faktycznie pole widzenia jest lepsze i od razu dostaje się +10 do higieny. Natomiast komfort użytkowania... Średnio. Noszę okulary i jestem wyczulony na punkcie ich czystości. Z VR Cover niestety bardzo szybko na szkłach pojawiają się smugi, co jakiś czas muszę zdejmować Vive z głowy i przecierać oksy. Brak wycięć na okulary powoduje większy ucisk i lekki dyskomfort. Należy nadmienić, że okulary mam stare, bez jednego noska, więc one ogólnie są niezbyt wygodne.
Dalej, czuję o wiele większy nacisk na nos, co z kolei nieco utrudnia oddychanie, a u mnie ta część ciała jest bardzo wrażliwa, do tego mam ostatnio kłopoty z drogami oddechowymi, więc dyskomfort jest tym większy.
To takie pierwsze wrażenia - nie grałem w ogóle w inne gry, więc nie wiem jak z poceniem się twarzy i ogólnie komfortem w grach bardziej aktywnych ruchowo przy room scale.
Na razie daję 5/10. Być może w moim przypadku 14mm byłoby lepszym rozwiązaniem...?
Mathias
Taka drobna porada ( tez okularnika) zanim sie przyzwyczaisz lub sam materiał lepiej dopasuje, tez tak miałem to odsuń wyświetlacz o 1 "ząbek" pokrętłami na HMD, wystarczy nawet z 1 strony
Poza tym sporo zależy od tego jak umocowałeś zamiennik , powinien on wystawać znacznie ( 0.6~1 cm) poza gogle.
(02.04.2017, 02:39 UTC)Dr.Kobayashi napisał(a): .
fakt jednak okulary i gogle to słaby pomysł, ale na VRCOVER masz jeszcze te wkładki do szkieł...kto wie, może warto zainwestowac
powodzenia
lepiej zainwestować 95$ w rEvolve - ja juz zrobilem preorder , w maju maja dolecieć
http://www.synergywiz.com/revolve
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
At least I was born in time to do it in VR.